Feed-aggregator


Lekker thuiswerken in een hotel

fd.nl RSS feed - 1 min 48 sec geleden
Als thuiswerkers in coronatijd niet gek worden van jengelende kinderen en verbouwende buren, dan is het wel van de dagelijkse sleur. Tegelijkertijd kampt het hotel om de hoek met leegstand. Het is een match.

De keerzijde van tech

fd.nl RSS feed - 1 uur 9 min geleden
Ons oneindige vertrouwen in techbedrijven en hun producten loopt langzaam terug, blijkt uit onderzoek. En terecht, zeggen deskundigen. ‘Er heerste een collectief naïef vertrouwen. Die bubbel is inmiddels gebarsten.’

Ook op de pont geldt anderhalve meter

BNR RSS feed - 1 uur 16 min geleden
De pont over het Amsterdamse IJ was altijd hutje-mutje, in precoronatijden: rijen dik stonden de mensen te wachten om op en van de pont te gaan. En ook tijdens de oversteek zelf zat je vaak op elkaars lip. Maar ook op de pont moeten reizigers zich aanpassen aan de anderhalvemeter-samenleving. Verslaggever Martijn de Rijk bekijkt met KNO-arts -en onze vaste radiodokter- Eize Wielinga hoe corona-veilig dat nou eigenlijk is, zon ritje over het IJ.

Renault schrapt 14.600 banen met kostenbesparingsplan van €2 mrd

fd.nl RSS feed - 1 uur 22 min geleden
Autobouwer Renault gaat zijn productiecapaciteit terugschroeven.

NVB: 'Financiering bedrijven loopt goed door'

BNR RSS feed - 1 uur 26 min geleden
De steun van Nederlandse banken aan bedrijven vanwege de coronacrisis is opgelopen tot 12,8 miljard euro. Dat zegt de NVB, de Nederlandse vereniging van Banken. Banken hebben inmiddels 144 duizend ondernemers meer financiële ruimte gegeven door bijvoorbeeld hun kredietruimte te vergroten, uitstel van aflossing en garantstellingen. 'Het loopt goed door', zegt voorzitter Chris Buijink van de NVB.

Bedrijf van Fentener van Vlissingen koopt voor het eerst een softwarebouwer

fd.nl RSS feed - 1 uur 27 min geleden
De investeringsmaatschappij van de miljardair heeft het oog laten vallen op een maker van software om vastgoed te waarderen.

Elon Musk sleept eerste deel prestatiebonus binnen

fd.nl RSS feed - 1 uur 38 min geleden
Als Musk alle doelstellingen haalt, kan dat hem vele miljarden opleveren.

Pinksterweekend: schipperen tussen handhaving en zelfdiscipline

BNR RSS feed - 1 uur 55 min geleden
We vieren dit Pinksterweekend onze vrije dagen in eigen land. Met het mooie weer op komst belooft dat weer drukke stranden, parken en natuurgebieden. En vanaf maandag zijn de terrassen weer open. En dus liggen corona-overtredingen en boetes in het verschiet. Die zijn al duizenden keren uitgedeeld. Maar er is ook kritiek: zijn de boetes wel goed verankerd in de wet?

Omzet bouwbedrijf Janssen de Jong daalt door stikstofkwestie, winst stijgt

fd.nl RSS feed - 2 uur 28 min geleden
Brabants bouwbedrijf spreekt van 'een goed jaar'. Een prognose over 2020 durft het bedrijf met het oog op de coronapandemie niet aan.

BSO dicht, ouders in de knel

BNR RSS feed - 2 uur 36 min geleden
Grote groepen ouders dreigen volgende week in de knel te komen met de opvang van hun kinderen. Op veel basisscholen hebben leerlingen komende week pinkstervakantie, maar door regelgeving mag de buitenschoolse opvang dan ook niet open. Want als een kind schoolvakantie heeft, is de BSO ook niet nodig, is de redenering. 'Hier had beter over nagedacht moeten worden', zegt voorzitter Gjalt Jellesma van BOink, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang.

Met Peter Schimmel op zoek naar de kern van fraude

fd.nl RSS feed - 3 uur 3 min geleden
Peter Schimmel maakte de laatste tien jaar naam als fraudeonderzoeker bij Grant Thornton. Begin deze maand droeg hij het stokje over aan Yvonne Vlasman: 'Op een gegeven moment ben je te oud.'

Waterland-deelneming koopt incassobureau CIB

fd.nl RSS feed - 3 uur 3 min geleden
Duitse incassobureau ceoe Inkasso krijgt meerderheidsbelang in CIB

Eerste kwartaal: harde klappen voor horeca

BNR RSS feed - 3 uur 26 min geleden
De ene na de andere klap kreeg de horeca de afgelopen maanden te verwerken. En dat zien we terug in de CBS-cijfers over het eerste kwartaal. De omzet daalde met 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. De detailhandel kwam er beter vanaf. Daar slechts een minnetje van 1,5 %. 'De cijfers zijn niet verrassend, het tweede kwartaal wordt nóg slechter', zegt ING-sectoreconoom Detailhandel en Leisure Thijs Geijer.

Hoe Amerika weer aan het werk gaat

fd.nl RSS feed - 3 uur 53 min geleden
Meer thuiswerken én meer kantoren. Het bedrijfsleven in Amerika houdt na corona rekening met beide opties.

Stormloop op .nl-domeinnamen sinds start lockdown

BNR RSS feed - 4 uur 3 min geleden
Sinds het uitbreken van de coronacrisis is een stormloop ontstaan op het registreren van websites met punt NL (.nl) erachter. Vanaf het moment dat Nederland in de gedeeltelijke lockdown ging, zijn meer dan 250.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), dat het .nl-domein beheert en de registraties regelt.

Live: JDE Peet's voor €31,50 per aandeel naar de beurs

fd.nl RSS feed - 4 uur 4 min geleden
Vrees onder beleggers in Azië dat president Trump vanmiddag nieuwe maatregelen gaat aankondigen tegen China.

Britten beginnen met eigen corona-app

BNR RSS feed - 4 uur 17 min geleden
Groot-Brittannië introduceert vandaag een corona-app. Britten en Schotten worden gewaarschuwd als ze in aanraking zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Noord-Ierland heeft ook een eigen app, terwijl Wales begin juni de lancering verwacht. 'Het begint al snel een monitoringapp te worden', zegt privacy- en beveiligingsonderzoeker Brenno de Winter.

Mkb klopt vaker aan bij fintechs

BNR RSS feed - 4 uur 35 min geleden
In de zoektocht naar liquiditeit komen steeds meer mkb-bedrijven niet bij banken maar bij fintechbedrijven uit. Dat blijkt uit een rondgang van BNR onder de grootste online mkb-kredietverstrekkers. Floryn zag een verdubbeling van de vraag op basis van websitebezoek, evenals Spotcap. NewTen wilde alleen bevestigen dat er veel meer vraag is naar bedrijfskrediet.

Gemeenten ruimhartig met terrasregels

BNR RSS feed - 4 uur 35 min geleden
We kunnen vanaf aankomende maandag in de grote steden met meer mensen het terras op, dan aanvankelijk was verwacht! Gemeenten blijken namelijk ruimhartig te zijn ten aanzien van de horeca, die dan weer gedeeltelijk de deuren mag openen, nadat de boel door de coronacrisis bijna drie maanden op slot zat.