Feed-aggregator


De City blijft stil over de brexit

fd.nl RSS feed - 1 uur 16 min geleden
De Britse financiële sector is heus gebaat bij een handelsdeal met de EU. Waarom blijft de sector relatief relaxed onder de moeizame onderhandelingen?

De lat gaat hoger, Philips moet wel

fd.nl RSS feed - 1 uur 16 min geleden
Het Nederlandse concern wil zijn winstmarge de komende vijf jaar opvoeren naar zeker 16,2%. Dat is een lastige klus.

'Wij zijn klimaatactivist Greta Thunberg'

fd.nl RSS feed - 1 uur 36 min geleden
Donderdag gaat een documentaire in première over de jonge Zweedse die wereldberoemd werd vanwege haar schoolstakingen voor het klimaat. Thunberg inspireerde veel Nederlandse jongeren. Vier jonge klimaatactivisten aan het woord.

Wie altijd op safe speelt, kan een financiële crisis missen

fd.nl RSS feed - 1 uur 46 min geleden
Uit angst voor fouten richten economen zich het liefst op wat goed zichtbaar en vaststelbaar is. Maar daardoor missen ze ook veel.

Koningspaar betuigt spijt over vakantie

BNR RSS feed - 2 uur 35 sec geleden
'Het doet ons pijn dat we uw vertrouwen in ons beschaamd hebben.' Dat zei koning Willem-Alexander in een videoboodschap aan het Nederlandse volk, naar aanleiding van de grote ophef die ontstond door de vakantie van de koninklijke familie naar Griekenland. Politiek verslaggever Laurens Boven laat zijn licht schijnen over de video.

Koers Britse pond omhoog op optimisme over brexit

fd.nl RSS feed - 2 uur 25 min geleden
Opmerkingen EU-onderhandelaar Michel Barnier vallen goed bij beleggers, die niet erg lijken te geloven in een 'no deal-brexit'.

Hema bevestigt exclusieve overnamegesprekken met Parcom en Van Eerd

fd.nl RSS feed - 3 uur 10 min geleden
De potentiële kopers krijgen acht weken de tijd om boekenonderzoek te doen en bankfinanciering te regelen.

Ombouw Broodzaak na drie winkels al gestaakt

BNR RSS feed - 3 uur 13 min geleden
HMSHost stopt na drie winkels al met het ombouwen van Broodzaak-vestigingen naar Treck-filialen op de Nederlandse stations. Dat zegt Walter Seib, topman van de horeca-exploitant, BNR Zakendoen. Het besluit is niet alleen ingegeven door corona, ook voortschrijdend inzicht over de gekozen koers speelde een rol.

Alleen met bescheidenheid lossen we deze crisis op

fd.nl RSS feed - 3 uur 14 min geleden
Zelfgenoegzame landen en hun leiders zijn dramatisch slecht in het bestrijden van het virus, omdat ze geen oog hebben voor de rest van de wereld.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het derde kwartaal van 2020.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en de beste fondshuizen

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het derde kwartaal van 2020.

Hier gaat het om bij de beursgang van Ant Group

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
De beursgang van Ant Group wordt de grootste ooit. De Chinese fintech heeft een enorm netwerk en een brede dienstverlening. Morningstar-analist Chelsey Tam legt uit wat er aantrekkelijk is aan dit aandeel en waarin Ant Group verschilt van andere Chinese giganten zoals Alibaba. Bekijk de video.

Zo gaat H&M de crisis te lijf

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
Hennes & Mauritz voelt de effecten van de coronacrisis en neemt maatregelen om de resultaten op peil te houden. De kwartaalcijfers geven inzicht in wat er moet gebeuren. Het is positief dat H&M volgend jaar 250 winkels sluit. En dat het modeconcern sinds de coronacrisis meer omzet uit zijn webwinkels haalt. Maar de groeivooruitzichten op de langere termijn zijn niet zo fantastisch meer.

Duurzame belegger, hou uw fondsbeheerder in de gaten

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
De beheerder maakt of kraakt het rendement van een fonds. Immers, hij of zij zit aan de knoppen en neemt de beleggingsbeslissingen met het geld dat de belegger in het fonds heeft gestoken. Daarom is de is de beheerder die het fonds leidt voor iedere fondsbelegger een factor van groot belang. Het laatste wat je wilt is dat een succesvolle beheerder vertrekt of zijn werklast zodanig ziet toenemen dat behaalde successen uit het verleden moeilijk zijn te herhalen in de toekomst.

Mogen ESG fondsen mijnbouwaandelen in portefeuille houden?

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
Het ontslag van Rio Tinto-topman Jean-Sébastien Jacques, samen met twee andere verantwoordelijken van het bedrijf, na de vernietiging van een oude Aboriginal-site in Australië, heeft maar weer eens aangetoond welk reputatierisico bedrijven op het gebied van mijnbouw en natuurlijke grondstoffen lopen. Toch hebben zowel actieve als passieve fondsen met een ESG mandaat nog steeds bedrijven als Rio in portefeuille. Wat betekent dat voor beleggers?

Adempauze voor Rolls-Royce

Morningstar RSS feed - 3 uur 16 min geleden
Vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce Holdings gaat 5 miljard pond (circa 5,5 miljard euro) aan vers kapitaal ophalen met behulp van een aandelenemissie én door nieuwe leningen. Deze noodsprong verbaast niet, gezien de steeds nijpender financiële problemen van het Britse concern. Een en ander zorgt wel voor een lagere waardering (Fair Value) van Morningstar.

Ook onze politici zélf verspreiden soms fabeltjes

fd.nl RSS feed - 3 uur 20 min geleden
Nuchter feiten van fictie scheiden is de komende jaren belangrijker dan ooit, zeker op energie- en klimaatgebied, schrijft Remco de Boer.

Jumbo en Parcom sluiten voorlopige deal Hema

BNR RSS feed - 3 uur 39 min geleden
Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom willen winkelketen Hema overnemen. Ze hebben hierover al een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van Hema.

Ondernemingsraad Miss Etam trekt rechtszaak tegen eigenaar weer in

fd.nl RSS feed - 4 uur 28 min geleden
Voor de tweede keer deze maand leggen eigenaar Martijn Rozenboom en de ondernemingsraad een conflict bij na dreigen met een rechtszaak.

Faillissementsfraude bij modegroep FNG

BNR RSS feed - 4 uur 35 min geleden
Hoe kan het dat er maar liefst 110 miljoen euro is weggesluisd bij de failliete modegroep FNG? Die vraag stellen onderzoekers in het gerechtelijk onderzoek naar de zaak. Onder FNG vallen merken als Miss Etam, Claudia Sträter en Steps.