Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 49 min 28 sec geleden

Ultimate Stock Pickers kochten bij in technologie en financials

5 uur 49 min geleden
De aankopen van de Ultimate Stock Pickers over het tweede kwartaal van 2021 laten zien dat ze een voorkeur hebben voor blue-chip aandelen die een Narrow of Wide Moat rating an Morningstar hebben. De aandelen die nieuw in de top-10 binnenkomen, zijn vooral telecom-aandelen.

Top-5 UK aandelen: TT UK Equity aan kop

5 uur 49 min geleden
Hoewel het Verenigd Koninkrijk het voortouw nam in de uitrol van vaccinaties en de Brexit grotendeels overschaduwd werd door de coronapandemie en heropening, blijft de scheiding voor onzekerheid zorgen onder beleggers.

De voors en tegens van beleggen in vastgoed

24-09-2021 09:00
Stijgende huizenprijzen maken vastgoed tot een interessante beleggingscategorie. Morningstar analyseert de voors en tegens van vastgoedbeleggen als bron van reguliere inkomsten.

Moet je iemand helpen met schulden aflossen?

23-09-2021 13:00
Schuld kan een behoorlijke belemmering zijn, dus iemand anders helpen om die af te lossen lijkt een goed idee. Maar stel wel duidelijke regels op voordat je hulp aanbiedt.

Fonds van de Week: Schroder Global Recovery Fund

23-09-2021 09:00
De strategie van het Schroder Global Recovery Fund kent een tegendraadse beleggingsfilosofie en dat vraagt geduld. De consistente aanpak van het team levert een sterk track record op. De Morningstar Analyst Rating is Bronze.

Fonds van de Week: T. Rowe Price Japanese Equity Fund

23-09-2021 09:00
De strategie van het T. Rowe Price Japanese Equity Fund neigt naar groei-aandelen, maar biedt flexibiliteit om buiten die stijl te gaan. Daardoor weet het zijn concurrenten te verslaan. De Morningstar Analyst Rating gaat omhoog naar Silver.

Hier liggen kansen in opkomende markten

22-09-2021 17:00
VIDEO - BlackRock's Gordon Fraser, winnaar van de Rising Talent Award bij de Morningstar Fund Manager of the Year Awards, vertelt waar volgens hem de kansen liggen in opkomende markten. Bekijk de video. 

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

22-09-2021 17:00
Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor september.

Deze aandelen hebben Europese fondsmanagers aangekocht

22-09-2021 17:00
Morningstar onderzoekt maandelijks welke aandelen Europese fondsbeheerders hebben aangekocht. Deze keer is de wisselingen van de maand augustus. Aandelen in de sector financials nemen nu een grotere positie in bij de waarde-fondsen.

Drie karaktereigenschappen van een goede fondsbeheerder

22-09-2021 17:00
De fondsanalisten van Morningstar kiezen verschillende invalshoeken bij het beoordelen van het beleggingsteam van een beleggingsfonds. Naast aspecten zoals ervaring en werkdruk, spelen ook karaktereigenschappen een belangrijke rol. Dit zijn drie karaktereigenschappen van een goede fondsbeheerder.

Marktbarometer augustus: alle stijlsegmenten in het groen

22-09-2021 17:00
De Morningstar Marktbarometer over de maand augustus laat zien dat alle stijlsegmenten in het groen eindigden. De groei-stijl deed het iets beter dan waarde, met dank aan sterke rendementen in de technologie-sector.

ESG-critici slaan de plank mis

21-09-2021 15:00
Met een groeiende populariteit van duurzaam beleggen, klinkt er ook steeds vaker kritiek. Echter, duurzaam beleggen gaat niet over het sorteren van bedrijven in goed en slecht. Evenmin lijkt daardoor een overwaardering van als duurzaam gelabelde aandelen te kunnen ontstaan.

Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

21-09-2021 15:00
Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor september.

DSM - koninkrijk binnen de voedingsindustrie

20-09-2021 17:00
Vorige week kondigde DSM aan zijn materialendivisie te verkopen. Het oude staatsmijnenbedrijf gaat zijn blik volledig op voeding en gezondheid richten. Wat betekent die beslissing voor aandeelhouders? Dit is hét moment om het aandeel te verkopen, vindt Morningstar-analist Rob Hales.

Deze 4 aandelen uit de portfolio van Warren Buffett zijn interessant

20-09-2021 17:00
Uit de beleggingsportefeuille van Warren Buffett's beursfonds Berkshire Hathaway pakken we vier aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Zo werkt value investing

20-09-2021 17:00
Beleggen volgens de waarde-stijl is heel wat anders dan de groei-stijl. Waar zitten de verschillen en hoe kan je beleggingsportefeuille daarvan profiteren?

Top-5 Europese staatsobligatiefondsen: Capitalatwork aan kop

20-09-2021 17:00
Terwijl aandelenmarkten nieuwe records zetten, zagen we ook een terugval in de langetermijnrente sinds eind-juni van dit jaar. De stijging van de obligatiekoersen toont aan dat obligatiebeleggers duidelijk meer bezorgd zijn over de nieuwe corona variant dan de mogelijke inflatoire gevolgen van de fiscale en monetaire steunmaatregelen.

Top-5 Aandelen Sector Water: KBC aan kop

20-09-2021 17:00
Waterfondsen werden al twintig jaar geleden geïntroduceerd. Sinds enkele jaren is de interesse van beleggers fors toegenomen, met een sterke instroom van beleggersgeld in waterfondsen tot gevolg. Het waterthema is breed en beleggers die willen beleggen in dergelijke fondsen, doen er wel goed aan om te verifiëren wat de minimum vereisten van het fonds zijn voor de puurheid ten aanzien van het thema.