Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 12 min geleden

Vertrek CEO Hamers betekent onzekerheid voor ING Groep

20-02-2020 13:00
De plotselinge overstap van ING Groep-CEO Ralph Hamers naar de Zwitserse bank UBS brengt een periode van onzekerheid voor ING, want er is nog geen opvolger aangekondigd. Bovendien is een van de mogelijke kroonprinsen uit eigen kweek recent vertrokken. Dat houdt de mogelijkheid van een externe opvolger nadrukkelijk open. 

Fonds van de Week: Robeco QI Global Conservative Equities

20-02-2020 13:00
Het fonds Robeco QI Global Conservative Equities heeft een getalenteerd beheerteam en volgt een goed gedefinieerd proces. Het betrouwbare resultatenpatroon maakt het fonds volgens Morningstar tot een aantrekkelijke optie voor fondsbeleggers. De clean share class die voor Nederland van belang is, krijgt een upgrade van de Morningstar Analyst Rating naar Gold: de hoogst haalbare.

Dit zijn de favoriete Europese bankaandelen van Morningstar

20-02-2020 11:00
De lage rente knaagt aan de winstgevendheid van de Europese banken. Morningstar's bankenanalist Johann Scholtz analyseert deze situatie en hij vertelt welke zijn top picks zijn in het Europese bankenlandschap.

Fonds van de Week: Schroder ISF Euro Equity

19-02-2020 17:00
Het Schroder ISF Euro Equity fonds volgt een consistent en gedisciplineerd toegepaste aanpak waarbij de beheerder risico's durftte nemen die zich uitbetalen, zo toont het track record. Wel verdient het aanhoudende personele verloop in het beheerteam aandacht. Dit fonds heeft een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen door de fondsanalisten van Morningstar

19-02-2020 17:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben weer volop beleggingsfondsen opnieuw beoordeeld of voor het eerst voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen.

Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

19-02-2020 11:00
Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor februari.

Chinese internetbedrijven kunnen profiteren van corona-virus uitbraak

19-02-2020 09:00
De uitbraak van het corona-virus belemmert de wereldwijde handelsstromen en het reizen van en anar China. Daar hebben veel bedrijven op korte termijn flink last van. Maar de situatie biedt ook kansen, in het bijzonder voor de Chinese internetbedrijven. Morningstar onderzoekt welke bedrijven en sectoren kunnen profiteren voor de langere termijn.

Stermanager versus teambenadering

19-02-2020 09:00
De mensen die aan het roer staan van een beleggingsfonds zijn van doorslaggevende invloed op de resultaten die behaald worden voor de beleggers in het fonds. Hoe zo'n team is vormgegeven is van groot belang, maar iedere structuur heeft zijn voor- en nadelen. Er zijn in de praktijk twee manieren waarop een beleggingsteam georganiseerd kan zijn. Er zijn in de praktijk twee manieren waarop een beleggingsteam georganiseerd kan zijn.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

19-02-2020 09:00
Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor februari.

Drie kansrijke opkomende landen volgens Robeco

18-02-2020 10:00
Opkomende landen zijn allesbehalve homogeen. Daarom kijkt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco, naar drie verschillende regio's. Hij ziet kansen in Brazilië, Indonesië en India. In deze video legt Pals uit wat die drie landen interessant maakt.

7 dividendaandelen uit opkomende markten

18-02-2020 10:00
Dividend is niet het eerste waar beleggers doorgaans aan denken bij opkomende markten. Toch zijn er steeds meer bedrijven in opkomende landen die al dermate volwassen zijn dat ze een interessant dividend uitkeren. Soms eerst voorzichtig, maar dat geeft wel de mogelijkheid tot dividendgroei in de toekomst. Dit zijn 7 aantrekkelijke dividendaandelen uit opkomende landen.

Marktbarometer januari: large-cap waarde in het verdomhoekje

18-02-2020 10:00
De trend was onmiskenbaar in 2019 en zet zich voort in 2020: de beleggingsstijl groei verslaat waarde. In januari stond het stijlsegment Large-Cap Waarde sterk onder druk door koersdalingen in de energiesector. Dit is de Morningstar Marktbarometer over januari.

Top-5 Aandelen Europa Large-Cap Value: DWS aan kop

18-02-2020 10:00
Het gemiddelde Europese waardefonds heeft in 2019 een totaalrendement gerealiseerd van 20,75%. Hoewel deze prestatie in absolute zin voortreffelijk is, geeft deze performance allerminst reden voor een jubelstemming onder waardebeleggers. In een markt waarin dure aandelen alleen maar duurder werden en goedkope aandelen goedkoper, bleven waardeaandelen wederom fors achter bij groeiaandelen, net als in 2018 en 2017. Over de afgelopen drie jaar gemeten bedraagt het geannualiseerde rendement van de MSCI Europe Value index 4,6%, ruim de helft minder dan voor de MSCI Europe Growth index.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en de beste fondshuizen

18-02-2020 10:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het vierde kwartaal van 2019.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

18-02-2020 10:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het vierde kwartaal van 2019.

Wereldwijde fund flows verdubbeld naar 1.000 miljard dollar

17-02-2020 09:00
De instroom in lange-termijn open-end beleggingsfondsen wereldwijd is afgelopen jaar verdubbeld tot 1.000 miljard dollar. Per saldo ging bijna al deze instroom naar obligatie-beleggingsfondsen die een record aan nieuw fondsvermogen wisten op te halen, zo blijkt uit de wereldwijde fund flow data van Morningstar over 2019.

Top 5 Aandelenfondsen Nederland: VanEck AMX ETF aan kop

17-02-2020 09:00
Nederlandse aandelen kenden een prima jaar in 2019. Zowel in absolute zin, maar ook in vergelijking met Europese aandelen. Die prestatie staat niet op zichzelf. Ook over langere periodes weten Nederlandse aandelen de bredere Europese markt te verslaan. Toch hebben beleggers massaal geld onttrokken aan deze categorie in de afgelopen jaren. Deze week de vijf best presterende Nederlandse aandelenfondsen over de afgelopen drie jaar.

Groei emerging markets versnelt in 2020

14-02-2020 10:00
Er zijn volop redenen om positief te zijn over opkomende markten, zegt Wim-Hein Pals, Head of Emerging Markets Equity bij Robeco. Toenemende welvaart, groei van de handelsrelaties en stijgende vraag naar grondstoffen voor accu's in elektrische auto's zijn slechts enkele van de factoren die emerging markets opstuwen.

Corona-virus: de effecten en de kansen

14-02-2020 10:00
Het coronavirus zorgt voor angst op de beurzen wereldwijd. Het korte-termijn effect is duidelijk, maar de ervaring leert dat zulke virusuitbraken op langere termijn doorgaans geen grote gevolgen hebben. Als de markt daalt onder invloed van emoties, dan biedt dat zelfs kansen voor beleggers met een lange horizon.

Het effect van het coronavirus op de luxe-goederen sector

14-02-2020 10:00
De uitbraak van het coronavirus heeft grote impact op de luxe-goederen sector die sterk afhankelijk geworden is van rijke Chinezen die overal ter wereld shoppen. Maar dat doen ze nu even niet. Morningstar-analist Jelena Sokolova bekijkt het effect van het virus op de wereldwijde grote luxe-merken.