Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 9 min 13 sec geleden

Banken geraakt door harde Brexit en voedingsreuzen bieden koopkans

4 uur 9 min geleden
Als de Britse regering geen akkoord over de Brexit weet te sluiten met de Europese Unie, dan kan dat grote gevolgen hebben. Een harde Brexit, zonder nieuwe afspraken over handel en douane zal bedrijven in diverse sectoren in problemen brengen. De aandelenanalisten van Morningstar laten zien wat de effecten van zo'n harde Brexit zijn op de sectoren banken en voedingsproducenten. Zij belichtten eerder al de sectoren automotive en retail.

Contraire ideeën voor na 2018

4 uur 9 min geleden
Het jaar 2018 is begonnen aan zijn laatste maand. Nog een paar weken en dan sluiten we een toch wel enerverend beursjaar af. Tijd om de balans op te maken: wat heeft gewerkt en wat niet? En waar liggen de kansen voor de toekomst?

Oliereuzen ondergewaardeerd: sterke groei kasstroom komt eraan

4 uur 9 min geleden
Het was de afgelopen jaren nogal een pijnpunt voor de grote oliebedrijven: weinig of geen vrije kasstroom. Grote boosdoener was de aanhoudend lage olieprijs die grote financiële impact had op de oliereuzen. Maar het tij keert. De olieprijs stijgt weer, de oliebedrijven hebben een grote efficiencyslag gemaakt en daardoor groeit de vrije kasstroom. De markt onderkent het potentieel hiervan nog niet helemaal.

Harde Brexit raakt vooral automotive en supermarktbedrijven

11-12-2018 14:00
Een Brexit zonder akkoord met de Europese Unie over handel en douane kan grote gevolgen hebben. De aandelenanalisten van Morningstar laten zien wat de effecten van een harde Brexit zijn op de sectoren automotive, banken, supermarkten, voedingsproducenten en luchtvaart. Hoe langer het duurt voordat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie tot en akkoord komen, hoe reëler die gevolgen worden.

De plek van thema-ETF's in de beleggingsportefeuille

11-12-2018 14:00
Na de groei van de markt voor thema-ETF's bekijkt Morningstar deze keer de plek die thema-ETF's in de portefeuille verdienen en wat er komt kijken bij de selectie. Hun specifieke karakter vraagt aandacht van de eindbelegger om er op de juiste manier van te kunnen profiteren.

Ultimate Stock Pickers zetten in op kwaliteitsaandelen

11-12-2018 14:00
De aankopen van de Ultimate Stock Pickers over het derde kwartaal waren erg gespreid wat sectoren betreft. Wel waren het weer blue-chip kwaliteitsaandelen, net als in de voorafgaande kwartalen. Bekijk het overzicht van de nieuwe aankopen en de aankopen uit hoge overtuiging door de Ultimate Stock Pickers over het derde kwartaal.

Top-5 Euro Staatsobligaties: ASR aan kop

11-12-2018 14:00
De beweeglijkheid op kapitaalmarkten is weer terug. Door de begrotingsperikelen in Italië komen beleggers in staatsobligaties in beweging: ze keren zich af van Zuid-Europees staatspapier en switchen naar veiliger Noord-Europese obligaties. In de Top-5 belichten we deze week beleggingsfondsen in euro staatsobligaties. In de fondsprestaties komt het rendementsverschil tussen Noord- en Zuid-Europese staatsobligaties duidelijk naar voren.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

11-12-2018 10:00
Het weekoverzicht met herbeoordelingen van beleggingsfondsen door de fondsanalisten van Morningstar bevat deze keer twee nieuwe Morningstar Analyst Ratings en de implicaties van de samenvoeging van twee fondsen. Bekijk het overzicht met de wijzigingen.

Wordt Farfetch het Amazon van de luxe-goederen?

10-12-2018 14:00
Farfetch is een jong bedrijf dat het Amazon van de luxe-goederen industrie wil worden. De groeivooruitzichten van het platform voor luxe-artikelen zijn gezond, maar tegelijk is er nog veel onzeker rond deze tamelijk onontgonnen markt. Want winst wordt er nog niet geboekt en de concurrentie zit niet stil. Luxe-conglomeraat Richemont ligt op de loer.

Uitzendbedrijven interessant omdat cyclische gevoeligheid afneemt

10-12-2018 14:00
Uitzendbedrijven zijn notoir cyclisch, maar de hoofdrolspelers in deze industrie doen er alles aan om minder gevoelig te worden voor de grillen van de economische bewegingen. Door hun activiteitenmix aan te passen, worden hun resultaten consistenter en openen zich nieuwe groeimogelijkheden. Beleggers hebben dat potentieel nog niet helemaal in de smiezen, concludeert Morningstar-aandelenanalist Michael Field in een studie naar de top-drie spelers in de markt: Randstad, Adecco en Manpower.

Top-5 Aandelen Sector Technologie: L&G aan kop

10-12-2018 14:00
De technologiesector is de grote gangmaker geweest op de beurzen sinds de financiële crisis in 2008. Dat is vooral te danken aan technologiebedrijven die een decennium geleden nog weinig voorstelden: Apple en Alphabet waren toen vele malen minder waard. De spectaculaire outperformance kreeg in oktober een stevige tik door de scherpe correctie die met name technologie-aandelen trof. Morningstar bekijkt deze week beleggingsfondsen in de aandelensector technologie.

Top 5 Frontier Markets: Trustus aan kop

10-12-2018 10:00
Frontier markets genieten wellicht minder bekendheid dan emerging markets. Hoewel minder ontwikkeld, bieden ze kansen voor beleggers, aangezien ook in deze landen vaak sprake is van een positieve economische ontwikkeling. Dat stelt beleggers echter ook voor het probleem dat dergelijke landen het predikaat frontier verruilen voor emerging en zo uit het universum van beleggers in frontier markets verdwijnen. Daarmee verliezen zij vaak juist de zwaarwegende, meest liquide en best toegankelijke markten.

Fund flows over oktober: fondsbeleggers rennen massaal naar de uitgang

10-12-2018 10:00
In oktober renden beleggers massaal naar de uitgang. De uitstroom uit beleggingsfondsen lag op een niveau dat we sinds de eurozone crisis in 2011 niet meer gezien hebben. Dit is het Morningstar overzicht van de fondsstromen over de maand oktober.

Robotica in de beleggingsindustrie: deze trends ziet Morningstar

10-12-2018 10:00
Robotica en kunstmatige intelligentie doen hun intrede in de beleggingsindustrie. Morningstar's hoofd kwantitatieve analyse Lee Davidson geeft zijn visie op de impact daarvan en de voordelen die het heeft voor u als eindbelegger. Bekijk het video-interview.

Fonds van de Week: Fidelity European Growth Fund

10-12-2018 10:00
De strategie van het Fidelity European Growth Fund is gericht op Europese kwaliteitsaandelen tegen een aantrekkelijke waardering. De aanpak biedt fexibiliteit om daar van af te wijken. Dat maakt het fonds lastiger voorspelbaar, maar het levert wel resultaat op, zo bewijst het lange-termijn track record. De Morningstar Analyst Rating van Bronze blijft gehandhaafd.

Marktbarometer november: meeste stijlen weer negatief

07-12-2018 09:00
De maand november verliep in algemene zin negatief op de aandelenmarkten, na de stevige correctie van oktober. Toch waren er twee segmenten in de Morningstar Style Box die over de afgelopen maand nipt een positief rendement wisten te boeken.

Fonds van de Week: DWS Top Dividende

07-12-2018 09:00
Vertrouwen in hoofdbeheerder Thomas Schüssler en zijn conservatieve aanpak die consistent wordt uitgevoerd zijn reden om de Morningstar Analyst Rating van Silver op DWS Top Dividende te handhaven. Het fonds heeft met zijn strategie een solide track record van bovengemiddelde resultaten opgebouwd over de lange termijn.

Fonds van de Week: T. Rowe Price Emerging Markets Bond Fund

06-12-2018 09:00
De aanpak op basis van hoge overtuiging kan leiden tot woelige perioden bij het T. Rowe Price Emerging Markets Bond Fund, maar de gedisciplineerde toepassing ervan plus de ervaring van de hoofdbeheerder zijn reden voor een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Kwaliteit en omvang netwerk geven Vodafone voorsprong

06-12-2018 09:00
Vodafone maakt met succes de transitie van een van 's werelds grootste aanbieders van uitsluitend draadloze telecom naar een gediversifieerde aanbieder van een samengesteld aanbod van mobiele en vaste-lijn diensten. Door de sterke marktposities en groeivooruitzichten is Vodafone meer waard dan de markt nu inziet, vindt Morningstar.

Drie technologie-aandelen met een hoog dividend

06-12-2018 09:00
Technologie-aandelen hebben het lastig in de afgelopen weken. De aandelenkoersen dalen over een breed front, ook die van gezonde bedrijven met een aantrekkelijk dividend. Dat schept kansen. Morningstar licht er drie semiconductor-aandelen uit die nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn.