Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 3 min geleden

Zoveel is AirBNB waard als het naar de beurs gaat

20-07-2018 13:00
De beursgang van AirBNB zal naar verwachting in 2019-2020 plaatsvinden, dus buigt Morningstar zich alvast over het verhuurplatform. Het jonge bedrijf is razendsnel gegroeid en heeft een dominante plek in de markt veroverd. Morningstar analyseert de toekomstperspectieven en kent een waardering toe.

Hierom is de invloed van valuta-effecten niet te onderschatten

20-07-2018 11:00
Valuta-effecten hebben grote invloed op beleggingsrendementen, maar ze zijn lastig te voorspellen en valuta waarderen is al helemaal moeilijk. Want wat is de Fair Value? Morningstar doet een poging om die vast te stellen. Een goed inzicht in valuta-effecten kan een groot verschil maken voor beleggers.

Fonds van de Week: Alken Small Cap Europe

20-07-2018 11:00
Alken Small Cap Europe hanteert een tegendraadse beleggingsaanpak met sterke aandelenselectie in Europese small caps. Dat betekent meer risico op mindere jaren, maar het lange-termijn track record is sterk, ondanks hoge kosten. Het fonds verdient een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Waarom een indexwijziging belangrijk is voor zowel passieve als actieve beleggers

20-07-2018 11:00
Een wijziging in een index? Menig belegger zal er geen aandacht aan besteden. Toch kan het belangrijke gevolgen hebben. De recent door MSCI aangekondigde wijziging van de Frontier Market index toont aan waarom een indexwijzigng van belang kan zijn voor zowel passieve als actieve beleggers.

Europa te prefereren boven VS: deze drie actieve fondsen benutten die kans

20-07-2018 11:00
Europese aandelen zijn de afgelopen jaren duidelijk achtergebleven bij Amerikaanse. Juist daardoor lijken ze nu weer aantrekkelijk. Morningstar onderzoekt waar de kansen liggen en geeft drie voorbeelden van actieve beleggingsfondsen die de Europese groeikansen het best weten te benutten.

Fonds van de Week: Schroder ISF Global Recovery

19-07-2018 11:00
Beleggers die een pure waarde-aanpak wensen en wel tegen een stootje kunnen als het gaat om hogere volatiliteit, zijn goed af met Schroder ISF Global Recovery. Wel brengt de waardegerichte aanpak het risico op hogere volatiliteit met zich mee en de kans op mindere jaren is aanwezig. Toch is Morningstar van mening dat de aanpak van dit fonds echt iets toevoegt en daarom krijgt het een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

De aandelenmarkten in perspectief: hier liggen de kansen

19-07-2018 11:00
De aandelenmarkten maken tot dusver een veel turbulenter 2018 mee dan het sterke jaar 2017. Morningstar kijkt vooruit en onderzoekt waar de kansen liggen: vooral in Europa, want de Verenigde Staten zijn overgewaardeerd. Morningstar laat zien welke sectoren het aantrekkelijkst zijn.

Goudprijs zal dalen ondanks Amerikaanse renteverhogingen

19-07-2018 11:00
De Amerikaanse renteverhogingen hebben geen invloed op de licht negatieve verwachting van Morningstar over de goudprijs. Toenemende inflatie zal de kans op snelle renteverhogingen alleen maar groter maken, oordeel Morningstars goudanalist.

Amerikaanse aandelen zijn overgewaardeerd: reden om defensief te zijn

18-07-2018 11:00
In de huidige markt kiest Morningstar Investment Management (MIM) voor een defensieve beleggingsaanpak. Reden is dat met name Amerikaanse aandelen overgewaardeerd zijn geraakt. Daarin komt onherroepelijk een ommekeer waarbij de aandelenkoersen weer gaan dalen richting de fundamentele waarde, verwacht MIM-CIO Daniel Needham.

De zin en onzin van sectorfondsen

17-07-2018 13:00
Sectorfondsen lijken een nuttige functie te vervullen, maar een goed gespreide beleggingsportefeuille biedt al blootstelling aan verschillende sectoren. Dus sectorfondsen zijn eigenlijk overbodig. Ze kennen zelfs een gevaar: door de sterke schommelingen van hun rendementen is het lastig om op het juiste moment in te stappen. Dat wordt versterkt doordat fondshuizen vaak nieuw aanbod op de markt brengen voor gretige beleggers terwijl de piek al bijna bereikt is. Wees dus voorzichtig met sectorfondsen.

De ratingwijzigingen bij Morningstar van afgelopen week

17-07-2018 13:00
Dit zijn de nieuwe Morningstar Analyst Ratings die de fondsanalisten van Morningstar afgelopen week hebben toegekend. Deze keer zijn dat één nieuwe rating en twee upgrades.

Marktbarometer juni: groei-stijl verslaat opnieuw waarde

17-07-2018 13:00
Europese aandelen lieten in juni dezelfde trend zien als in de voorafgaande maanden: de groei-stijl versloeg de waarde-stijl. Het verschil in rendement sinds begin dit jaar is al flink opgelopen. Dit is de Morningstar Marktbarometer over juni.

Fund flows mei: beleggers vluchten weg door zorgen over stabiliteit

17-07-2018 13:00
De fondsstromen over de maand mei laten een stevige schrikreactie zien bij beleggers. Ze vluchten massaal uit aandelen én obligatiefondsen vanwege zorgen over de stabiliteit van Europa en opschudding in opkomende markten. Daardoor is mei 2018 de eerste maand met netto-uitstroom sinds november 2016.

Top-5 Grootste passieve fondsen: SPDR S&P 500 ETF is de grootste

17-07-2018 13:00
Het bleek het begin van een revolutie binnen de asset management industrie: de introductie van de 'SPY' in 1993. Daarmee maakte State Street het voor beleggers mogelijk om op basis van volledige fysieke replicatie te beleggen in de S&P 500 index. De lagere kosten, betere transparantie en liquiditeit van Exchange Traded Funds, in combinatie met teleurstellende prestaties van actieve fondsen in het algemeen, zorgde ervoor dat de interesse van beleggers in deze passieve innovatie exponentieel is toegenomen in de afgelopen 25 jaar.

Drie nieuwe fondsen met een Morningstar Analyst Rating

17-07-2018 10:00
De ratingwijziging van afgelopen week bij Morningstar betreffen drie beleggingsfondsen die voor het eerst een Morningstar Analyst Rating krijgen van onze fondsanalisten. Lees hier welke drie fondsen dat zijn.

Terugblik op eerste halfjaar: Europese beleggers worden defensief

17-07-2018 10:00
Beleggers in Europese aandelen hebben een turbulent eerste halfjaar meegemaakt. De vrees voor een opnieuw oplaaiende eurocrisis maakte de Europese aandelenbeurzen nerveus. Beleggers keerden zich af van groei-aandelen en zochten hun toevlucht tot 'safe assets'. Morningstar's Muna Abu-Habsa maakt de balans op aan het begin van het tweede halfjaar.

Top-5 Aandelen Wereldwijd: Goldman Sachs aan kop

17-07-2018 10:00
Het tweede kwartaal was sterk voor wereldwijde aandelen, na een wispelturig eerste kwartaal. Maar er zijn genoeg factoren die de markt nerveus maakten in het afgelopen kwartaal, zoals de politieke onrust in Italië en de escalerende handelsoorlog met de Verenigde Staten.

Hoe duurzaam zijn de grootste fondsen?

17-07-2018 10:00
Duurzaam beleggen krijgt een grotere rol in steeds meer strategieën. Het wordt meer mainstream, maar niet alle conventionele fondsen zijn even duurzaam. Morningstar neemt de grootste fondsen die verkrijgbaar zijn in Nederland onder de loep om te kijken hoe duurzaam zij zijn.

MiFID II in de praktijk: invoering kost sector veel werk, tijd en geld

17-07-2018 10:00
De nieuwe voorschriften van MiFID II betekenen een enorme werklast voor partijen in de sector, terwijl daar niets tegenover staat: wel kosten, geen extra business. Dat zijn in grote lijnen de ervaringen van marktpartijen na een halfjaar MiFID II in de praktijk. Bovendien is nog niet iedereen ver genoeg met de implementatie, iets waar de Autoriteit Financiële Markten nadrukkelijk op let, zo bleek tijdens het Morningstar Debat over MiFID II.

Hier zit de dividendgroei in komende 10 jaar

17-07-2018 10:00
Bij dividendbeleggen is het dividendrendement belangrijk, maar het is zeker niet de enige maatstaf om op te letten. De groei en de houdbaarheid van het dividend zijn net zulke belangrijke indicatoren voor de dividendbelegger.