Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 2 min 7 sec geleden

Fonds van de Week: Morgan Stanley US Advantage Fund

2 uur 2 min geleden
Het Morgan Stanley US Advantage Fund richt zich op stabiele, gevestigde groeiers onder Amerikaanse aandelen. De onderscheidende aanpak op basis van hoge overtuiging werkt, blijkt uit het succesvolle track record. Opgaande markten worden benut en tegelijk is er bescherming bij neergang en laat het fonds beperkte volatiliteit zien. Morningstar kent dit fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver toe.

Fonds van de Week: Fidelity Global Multi Asset Income Fund

6 uur 2 min geleden
Het Fidelity Global Multi Asset Income fonds  is een van de favoriete multi-asset inkomensstrategieën van Morningstar. Het proces steekt goed in elkaar en is ingericht om voor regulier inkomen voor beleggers te zorgen. Doot toegenomen vertrouwen van Morningstar's fondsanalisten krijgt het fonds een upgrade van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver.

Vodafone verlaagt dividend met 40%

6 uur 2 min geleden
Vodafone heeft zijn dividend met 40% verlaagd. Die verlaging volgde op de bekendmaking van een fikse omzetdaling en een stevig verlies over het afgelopen boekjaar. De telecomgigant voert de verlaging door ondanks de op handen zijnde overname van een deel van Liberty Global's Europese telecomactiviteiten. Dat voedt de vrees dat de toezichthouders wellicht niet akkoord gaan met die overname.

Productontwikkeling Europese ETF's is gericht op ESG, multifactor en thema's

6 uur 2 min geleden
In de serie waarin Morningstar het Europese landschap van ETF's onder de loep neemt kijken we deze keer naar de nieuwe ontwikkelingen in producten op ETF-gebied. In dit derde deel laten we zien welke thema's de productontwikkeling in Europese ETF's bepalen. Ook kijken we naar de ontwikkeling van de kosten.

Fund flows over maart: beleggers maken pas op de plaats

6 uur 2 min geleden
Fondsbeleggers in Europa hebben in maart pas op de plaats gemaakt. Na twee optimistisch gestemde maanden is het sentiment in maart gedraaid: met name door uitstroom uit aandelenfondsen kwam de hele fondsenmarkt in Europa uit op een netto-uitstroom. Obligatiefondsbeleggers hielden het verlies nog enigszins beperkt. Dit is het Morningstar overzicht van de fondsstromen over de maand maart.

Dit zijn 10 eigenschappen van een goed beleggingsfonds

6 uur 2 min geleden
Veel actief beheerde beleggingsfondsen verslaan hun passieve concurrenten niet. Daarom is het van groot belang om het juiste beleggingsfonds te selecteren, maar dat is niet gemakkelijk. Morningstar zet 10 eigenschappen op een rij die fondsbeleggers houvast geven tijdens hun zoektocht naar het juiste fonds.

Royal Dutch Shell is flink ondergewaardeerd

6 uur 2 min geleden
Royal Dutch Shell heeft een uitstekend eerste kwartaal gehad, want de winstgevendheid nam toe in alle operationele segmenten van de oliereus. Daardoor is het aandeel nog interessanter geworden. Het is flink ondergewaardeerd, omdat de continue operationele verbetering nog onvoldoende wordt onderkend door de markt.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

22-05-2019 10:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het eerste kwartaal van 2019.

Duurzame aandelenfondsen opkomende landen onder de loep

21-05-2019 14:00
Duurzame beleggers die hun beleggingen wereldwijd willen spreiden, zullen ook in opkomende landen willen beleggen. Maar bedrijven uit opkomende landen staan over het algemeen als minder duurzaam bekend. Dat blijkt uit de Morningstar Sustainability Atlas waar duidelijk de ondermaatse duurzaamheidsprestaties van onder andere China, Zuid-Korea en Rusland uit naar voren komen. Echter, er zijn ook landen en bedrijven die zich wel positief onderscheiden. In deze column een aantal opkomende landen fondsen die een duurzaam beleggingsmandaat hebben en door de fondsanalisten van Morningstar worden gevolgd.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

21-05-2019 14:00
De wereldwijde aandelenmarkten blijven stijgen en dat zorgt voor nieuwe wijzigingen op de lijst met aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde large-cap aandelen. Door koersstijgingen zijn bepaalde aandelen dusdanig duur geworden dat andere nu interessanter zijn geworden. Bekijk bij Morningstar de Large Cap Global Core Pick List voor mei.

Beheerd vermogen in Europese ETF's is verdubbeld in 5 jaar tijd

21-05-2019 14:00
Morningstar neemt het Europese landschap van ETF's onder de loep. De ETF-experts van Morningstar tonen u de groei van het ETF-universum in de afgelopen jaren, wie de belangrijkste fondshuizen zijn in deze markt en welke verschuivingen er hebben plaatsgevonden.

Top-5 High Yield obligaties in euro's: Janus Henderson aan kop

21-05-2019 14:00
Sparen levert amper iets op. De inflatie is zoveel hoger dan de rente dat spaarders interen op hun spaargeld. In feite worden spaarders extra belast. In de Top-5 van deze week besteden we aandacht aan dit verschijnsel van financiele repressie en welke impact dat heeft op de spaarders. Om toch rendement te kunnen maken dat boven de inflatie uitkomt, moeten spaarders behoorlijk wat risico nemen. Dat kan met high yield obligaties, de Morningstar Categorie die deze week onderwerp is van de Top-5.

De nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

21-05-2019 09:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben in de voorbije weken weer een reeks beleggingsfondsen tegen het licht gehouden en herbeoordeeld. Bekijk hier drie upgrades en twee nieuwe fondsen die een Morningstar Analyst Rating krijgen. U vindt alle wijzgingen in dit overzicht.

Dit zijn de grootste spelers op de Europese ETF-markt

21-05-2019 09:00
Morningstar neemt het Europese landschap van ETF's onder de loep. De ETF-experts van Morningstar laten zien wie de grote spelers zijn en welke nieuwe ontwikkelingen er plaatsvinden in nieuwe producten op ETF-gebied. In dit tweede deel krijgt u een overzicht van het krachtenveld: de rangschikking van de grootste ETF-spelers op de Europese markt.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en beste fondshuizen

20-05-2019 11:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het eerste kwartaal van 2019.

Top 5 Aandelen Wereldwijd Laagste Carbon Risk: Morgan Stanley aan kop

20-05-2019 11:00
Klimaatverandering krijgt tegenwoordig volop aandacht. Ook beleggers houden hier steeds vaker rekening mee bij het kiezen van hun beleggingen. Specifiek richten zij zich in toenemende mate op de carbon footprint, oftewel CO2-uitstoot, van bedrijven. Morningstar ontwikkelde in 2018 de Carbon Risk Score om het risico dat bedrijven lopen bij de transitie naar een low carbon economie op fondsniveau in kaart te brengen. Deze week de vijf wereldwijde large-cap aandelenfondsen met het laagste carbon risico.

Marktbarometer april: waarde-stijl heeft de overhand

20-05-2019 11:00
Het optimisme op de aandelenbeurzen houdt aan. In april gingen voor de vierde maand op rij de aandelenkoersen aardig omhoog. Opvallend was dat afgelopen maand de waarde-stijl de overhand kreeg. Dat was in de maanden daarvoor niet het geval. Dit is de Morningstar Marktbarometer over april.

Top-5 Aandelen Wereldwijd Hoogste Carbon Risk: Edmond de Rothschild aan kop

20-05-2019 09:00
Steeds meer beleggers nemen duurzaamheidsoverwegingen mee in hun beleggingsbeslissingen. Onderdeel daarvan is de carbon footprint, oftewel de CO2-impact, van bedrijven in hun portefeuille. Naarmate meer beleggers vervuilende bedrijven mijden, zal dat vroeg of laat leiden tot een onderwaardering van deze aandelen. Dat biedt kansen voor waarde of contraire beleggers, ook al leidt dat tot een hogere carbon risk score, een maatstaf die Morningstar heeft ontwikkeld om CO2-impact te meten. Deze week de vijf wereldwijde large-cap aandelenfondsen met het hoogste carbon risico.

Uber naar de beurs: dit is de waardering door Morningstar

20-05-2019 09:00
Uber gaat naar de beurs op vrijdag 10 mei tegen een introductiekoers van 45 dollar per aandeel. Dat is lager dan de waardering die Morningstar toekent aan de taxi-app: 58 dollar. De dominante marktpositie die Uber een voorsprong geeft op zijn concurrenten is een belangrijke reden dat Morningstar de taxi-app hoger waardeert dan de markt doet. 

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

20-05-2019 09:00
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor mei drie wisselingen. Koersstijgingen en verlaging van de Fair Value voor sommige aandelen heeft ertoe geleid dat nu andere aandelen aantrekkelijker zijn geworden, en die komen nieuw op de lijst. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor mei.