Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 29 min geleden

Dit zijn beste dividendaandelen volgens de Ultimate Stock Pickers

11 uur 29 min geleden
Na hun aan- en verkopen is het weer tijd om de aantrekkelijkste dividendaandelen uit de portefeuilles van de Ultimate Stock Pickers op een rij te zetten. Die bevinden zich vooral in de sectoren defensieve consumentengoederen en gezondheidszorg. Morningstar licht drie voorbeelden nader toe: Philip Morris International, Procter & Gamble en Unilever.

Top-5 Mixfondsen: Wereldwijde offensieve fondsen gaan dit jaar aan kop

11 uur 29 min geleden
Mixfondsen zijn een populaire optie voor beleggers die weinig tijd kunnen of willen besteden aan hun beleggingen. Dit blijkt wel uit de grote verscheidenheid aan verschillende fondsen en het marktaandeel van mixfondsen. Dit jaar gaat de categorie wereldwijde offensieve mixfondsen aan kop met een licht positief rendement.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

21-09-2018 10:00
De koersdalingen in augustus hebben wereldwijde aandelen goedkoper gemaakt. Dat leidt tot nieuwe wijzigingen op de Large Cap Global Core Pick List, de lijst van aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen. We zetten alle wijzigingen voor u op een rij.

Fonds van de Week: Candriam Equities Biotechnology

21-09-2018 10:00
Het fonds Candriam Equities Biotechnology profiteert van de diepgaande kennis van zijn ervaren beheerder die een solide strategie heeft ontworpen die zorgt voor sterke rendementen op lange termijn. Alle reden dus op de Morningstar Analyst Rating te handhaven.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

21-09-2018 10:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week één nieuw fonds van een Morningstar Analyst Rating voorzien en twee fondsen zijn opnieuw beoordeeld na een periode Under Review. Bekijk alle wijzigingen en de redenen erachter in dit overzicht.

Laat je niet afleiden door sentiment: houd koers

21-09-2018 10:00
Het geopolitieke nieuws van de afgelopen maanden zorgde voor onrust op de markten. Het is verleidelijk om op basis van sentiment wijzigingen in de portefeuille aan te brengen. Maar hoe goed bedoeld ook, meestal pakt dat verkeerd uit. Houd daarom vast aan de uitgezette koers.

Kosten op 0%: mooi, maar geen doel op zich. Morningstar zet Fidelity's stap in perspectief

21-09-2018 10:00
Een historische mijlpaal was het: 0% kosten op twee nieuwe indexfondsen van Fildelity. Maar Morningstar waarschuwt beleggers: staar je niet blind op die paar basispunten. Het beleggingsdoel moet voorop blijven staan. Kosten zijn maar één onderdeel van het beslissingsproces.

Het nut van cash in de beleggingsportefeuille

20-09-2018 12:00
Veel fondsbeheerders houden momenteel recordniveaus aan cash in hun portefeuilles aan. Dat lijkt niet logisch, want die cash levert geen rendement op. Cash is nuttig als tijdelijk instrument wanneer de markt hoge waarderingen kent. Zodra waarderingen aantrekkelijk zijn, kan de cash weer aan het werk gezet worden.

Fonds van de Week: Fidelity Asian Special Situations

20-09-2018 10:00
De overtuiging van Morningstar op Fidelity Asian Special Situations en zijn beheerder is gegroeid en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating voor dit fonds omhoog van Bronze naar Silver. De gedegen aanpak van de ervaren beheerder bewijst zich door een rendement dat de benchmark en de concurrenten verslaat.

Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

19-09-2018 10:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week twee nieuwe fonds van een Morningstar Analyst Rating voorzien en één fonds een upgrade gegeven. Bekijk alle wijzigingen en de redenen erachter in dit overzicht.

Dit zijn sectorfondsen waar Morningstar wél van overtuigd is

19-09-2018 10:00
Morningstar is in het algemeen geen fan is van sectorfondsen, en we zijn dus kritisch op de toegevoegde waarde van sectorfondsen. Maar er bestaan heus wel sectorfondsen waar we een positieve opinie over hebben. Daarom drie voorbeelden van zulke fondsen.

Deze voordelen van ETF's worden overschat door beleggers

19-09-2018 10:00
De opmars van ETF's en andere passieve beleggingsproducten lijkt onstuitbaar. Argumenten als lage kosten en transparatie wakkeren de populariteit aan. Maar sommige van die voordelen worden overschat door beleggers. Morningstar's ETF-expert Ben Johnson geeft voorbeelden van ETF-kenmerken waarvoor dat geldt.

Ommekeer in fund flows over juli: beleggers keren weer terug

19-09-2018 10:00
De fondsstromen over de maand juli tonen een ommekeer ten opzichte van de voorafgaande twee maanden. Opverende aandelenmarkten en stabiele obligatiemarkten brachten fondsbeleggers ertoe om weer meer vermogen naar beleggingsfondsen te laten vloeien. Dit zijn de cijfers over de fondsstromen in de maand juli.

Ultimate Stock Pickers terug in oude trend: meer verkopen dan aankopen

18-09-2018 10:00
De Ultimate Stock Pickers pakten in het tweede kwartaal van dit jaar de lange termijn trend weer op: ze hebben per saldo meer verkocht dan gekocht. Verder valt op dat de wegingen in hun portefeuilles door hun aan- en verkopen meer conform die van de S&P 500 zijn geworden.

Zoveel invloed heeft duurzaamheid op fondsstromen

18-09-2018 10:00
Duurzaamheid heeft duidelijke invloed op de beleggingsbeslissingen van fondsbeheerders. Dat blijkt uit een analyse van Morningstar die een verband legt tussen fondsstromen en de Morningstar Sustainability Rating. Fondsbeheerders halen geld weg uit fondsen die slecht scoren op duurzaamheid.

Top-5 Categorieën met hoogste instroom voor actieve fondsen

18-09-2018 10:00
Actieve fondsen verliezen terrein ten gunste van passieve fonden. Hoewel actieve beheerders marktaandeel afstaan, wil dat niet zeggen dat het beheerde vermogen van actieve beheerders niet meer groeit. Nog altijd is er sprake van instroom. In de top 5 van deze week de categorieën met de hoogste instroom voor actieve beheerders dit jaar.

Top-5 Defensieve beleggingsfondsen met laagste beta

18-09-2018 10:00
De selectie van de beleggingsfondsen die wekelijks de top-5 vormen vindt normaliter plaats op basis van het behaalde rendement in het lopende jaar. Voor deze top-5 hebben we dit keer niet het rendement als uitgangspunt genomen, maar het risico.