Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 33 min geleden

Fonds van de Week: Add Value Fund

7 uur 33 min geleden
De ervaren small-cap beleggers Willem Burgers en Hilco Wiersma passen een bewezen proces toe op basis van diepgaand kwalitatief onderzoek waarmee ze een geconcentreerde portefeuille hebben opgebouwd. Dat heeft een sterk lange termijn track record opgeleverd. De Morningstar Analyst Rating blijft Bronze.

Zo kun je anticiperen op een financiële bubbel

7 uur 33 min geleden
Bubbels in de financiële markten zijn lastig te voorspellen, maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Ze verlopen bijna altijd volgens hetzelfde patroon, dus daar kunnen we wat van leren. Morningstar onderzoekt wat te doen als het toch gebeurt.

Crisis slaat toe: zo staat de vliegtuigmotorenindustrie er nu voor

7 uur 33 min geleden
Fabrikanten van vliegtuigmotoren en ander materieel voor de luchtvaart worden logischerwijs zwaar geraakt door de coronapandemie. Maar hoe groot de schade nu is én op termijn, verschilt sterk per concern. En dat beïnvloedt de waardebepaling. Morningstar vergelijkt de vier spelers die er wereldwijd toe doen in deze industrie: Rolls-Royce Holdings, General Electric Co, MTU Aero Engines en Safran.

Marktbarometer september: groei wint, waarde verliest

7 uur 33 min geleden
De Morningstar Marktbarometer over de maand september laat een scherpe scheiding zien in de prestaties tussen de beleggingsstijlen groei en waarde: terwijl groei steeg, dook waarde in de min. Dat versterkt het beeld op de langere termijn dat de rendementen van beide stijlen sterk uiteenlopen. Dit is de Morningstar Marktbarometer over september.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

21-10-2020 14:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het derde kwartaal van 2020.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en de beste fondshuizen

21-10-2020 14:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het derde kwartaal van 2020.

Hier gaat het om bij de beursgang van Ant Group

21-10-2020 14:00
De beursgang van Ant Group wordt de grootste ooit. De Chinese fintech heeft een enorm netwerk en een brede dienstverlening. Morningstar-analist Chelsey Tam legt uit wat er aantrekkelijk is aan dit aandeel en waarin Ant Group verschilt van andere Chinese giganten zoals Alibaba. Bekijk de video.

Zo gaat H&M de crisis te lijf

21-10-2020 14:00
Hennes & Mauritz voelt de effecten van de coronacrisis en neemt maatregelen om de resultaten op peil te houden. De kwartaalcijfers geven inzicht in wat er moet gebeuren. Het is positief dat H&M volgend jaar 250 winkels sluit. En dat het modeconcern sinds de coronacrisis meer omzet uit zijn webwinkels haalt. Maar de groeivooruitzichten op de langere termijn zijn niet zo fantastisch meer.

Duurzame belegger, hou uw fondsbeheerder in de gaten

21-10-2020 14:00
De beheerder maakt of kraakt het rendement van een fonds. Immers, hij of zij zit aan de knoppen en neemt de beleggingsbeslissingen met het geld dat de belegger in het fonds heeft gestoken. Daarom is de is de beheerder die het fonds leidt voor iedere fondsbelegger een factor van groot belang. Het laatste wat je wilt is dat een succesvolle beheerder vertrekt of zijn werklast zodanig ziet toenemen dat behaalde successen uit het verleden moeilijk zijn te herhalen in de toekomst.

Mogen ESG fondsen mijnbouwaandelen in portefeuille houden?

21-10-2020 14:00
Het ontslag van Rio Tinto-topman Jean-Sébastien Jacques, samen met twee andere verantwoordelijken van het bedrijf, na de vernietiging van een oude Aboriginal-site in Australië, heeft maar weer eens aangetoond welk reputatierisico bedrijven op het gebied van mijnbouw en natuurlijke grondstoffen lopen. Toch hebben zowel actieve als passieve fondsen met een ESG mandaat nog steeds bedrijven als Rio in portefeuille. Wat betekent dat voor beleggers?

Adempauze voor Rolls-Royce

21-10-2020 14:00
Vliegtuigmotorenfabrikant Rolls-Royce Holdings gaat 5 miljard pond (circa 5,5 miljard euro) aan vers kapitaal ophalen met behulp van een aandelenemissie én door nieuwe leningen. Deze noodsprong verbaast niet, gezien de steeds nijpender financiële problemen van het Britse concern. Een en ander zorgt wel voor een lagere waardering (Fair Value) van Morningstar.

Prestatievergoeding moet je verdienen

20-10-2020 14:00
Er zijn fondsen waarbij er naast de beheervergoeding een prestatievergoeding in rekening gebracht kan worden wanneer het fonds goed presteert. Morningstar is niet tegen deze vorm van belonen, maar een goede, eerlijke en beleggersvriendelijke structuur van de prestatievergoeding is essentieel. Helaas is dat een zeldzaamheid.

Hier zijn de finalisten voor de Pan-Europan Morningstar Awards for Investing Excellence

20-10-2020 12:00
Morningstar maakt bekend wie de finalisten zijn voor de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2020. Deze Awards belonen portefeuillebeheerders, fondshuizen en aanstormend talent in de fondsenindustrie. Kijk snel wie de finalisten in de drie afzonderlijke categorieën zijn.

Waarom is er zoveel uitstroom uit absolute return fondsen?

19-10-2020 19:00
Absolute return fondsen proberen door zo gediversifieerd mogelijk te beleggen het best mogelijke rendement te halen, los van categorieën of traditionele beperkingen. Dat gaat met wisselend succes, vertelt Morningstar-analist Francesco Paganelli. Hij kijkt naar de ups en downs van dit type beleggingsfondsen die in 2020 een fikse uitstroom van vermogen te verwerken kregen. Bekijk de video.

Dit zijn de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen

19-10-2020 19:00
Morningstar brengt het maandelijkse overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. De lijst bevat de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar European Market Large-Mid Cap Index. Bekijk welke aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor oktober.

Top 5 Aandelen Emerging Markets: PGIM aan kop

19-10-2020 19:00
Opkomende landen wisten in het derde kwartaal een relatief sterke prestatie neer te zetten, maar kijken over het gehele jaar toch nog tegen een underperformance aan in vergelijking met ontwikkelde landen. Het positieve rendement voor de MSCI Emerging Markets index werd over de afgelopen drie maanden gedreven door met name Aziatische aandelen uit de sectoren cyclische consumentengoederen en technologie.

Hoe veel moet ik sparen?

19-10-2020 19:00
We weten allemaal dat we elke maand geld zouden moeten besparen, maar hoeveel is genoeg? Het bedrag dat u maandelijks opzij zet, is afhankelijk van een aantal factoren: het doel waarvoor u spaart, hoe snel u het geld nodig heeft en hoeveel u zich kunt veroorloven. Hier zijn enkele dingen om over na te denken.

Wanneer moet je verkopen?

19-10-2020 19:00
Weten wanneer je moet verkopen is een van de cruciale facetten die de amateurs onderscheidt van de profs bij beleggen. Het is ook een van de moeilijkste beslissingen die een belegger moet nemen, niet in de laatste plaats omdat het vaak betekent dat u toegeeft dat u een fout heeft gemaakt. We bekijken vijf redenen waarom u een belegging zou kunnen verkopen. En hopelijk maken we het proces gemakkelijker als u besluit op de knop te drukken.

Dit zijn de gevolgen van de Amerikaanse ban op Huawei voor de chipindustrie

19-10-2020 19:00
De halfgeleiderindustrie in Azië kan grote implicaties ondervinden van de ban die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan het Chinese Huawei. Morningstar-analist Kaz Ito die deze industrie volgt vanuit Singapore, bespreekt de gevolgen. Bekijk de video.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

19-10-2020 12:00
Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn voor oktober.