Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 48 min 6 sec geleden

Fonds van de Week: Comgest Growth Europe

48 min 6 sec geleden
Comgest Growth Europe heeft het hoogst haalbare in de beoordeling van Morningstar: een Morningstar Analyst Rating van Gold en een Morningstar Rating van 5 sterren. Fondsanalist Mathieu Caquineau bevestigt de Gold rating in een recente update. Lees hier waarom Morningstar zo'n hoge overtuiging op dit fonds heeft.

ETF stromen juli: aandelen-ETF's in trek, voorzichtigheid bij obligatie-ETF's

48 min 6 sec geleden
Beleggers in ETF's waren in juli voorzichtiger met nieuwe inleg in obligatie-ETF's dan in voorgaande maanden. Aandelen-ETF's boekten een flink hogere instroom dankzij hernieuwde belangstelling voor financials en eurozone aandelen.

Sectoranalyse testen en inspectie: drie wereldspelers domineren

23-08-2017 12:00
De sector is bij veel beleggers vrij onbekend: testing, inspection en certification (TIC) is een business van hoge kwaliteit met sterke en stabiele marges. Regelgeving is zeer bepalend, ook voor de concurrentiekracht van de bedrijven: de grote jongens profiteren. Morningstar neemt deze sector onder de loep en bespreekt de drie dominante wereldwijde spelers in detail.

8 waarschuwingssignalen voor fondsbeleggers

23-08-2017 10:00
Bij Morningstar is het onderzoeken van beleggingsfondsen erop gericht om de meest kansrijke en kwalitatief beste fondsen te selecteren, die echt waarde toevoegen voor u als eindbelegger. Tijdens dat onderzoek stuiten onze fondsanalisten ook vaak op signalen die hen waarschuwen voor risico's die het potentieel van een fonds verminderen. Dit zijn 8 waarschuwingssignalen waarvoor de analisten van Morningstar de rode vlag zwaaien.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

23-08-2017 10:00
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, toont voor augustus een gemiddeld aantal wisselingen. Vijf aandelen verdwenen van de lijst en evenzoveel kwamen er bij. Koersstijgingen en nieuwe fair value berekeningen liggen ten grondslag aan de wisselingen op de lijst.

De gevaren van te sterke focus op dividendrendement

23-08-2017 10:00
Dividend is niet zaligmakend voor het totale rendement van een beleggingsfonds. Hoewel dividend een belangrijke bijdrage lijkt te leveren aan de prestaties van een fonds, is er geen causaal verband aan te tonen tussen dividend en totaalrendement, blijkt uit onderzoek van Morningstar-analist Alex Bryan. Een te sterke focus op dividendrendement kan ronduit gevaarlijk zijn, zo laat Bryan zien met voorbeelden van fondsen die onderuit gingen.

Het verband tussen kwaliteit en duurzaamheid bij wereldwijde large-cap aandelen

23-08-2017 10:00
Beleggingsfondsen met een positieve Morningstar Analyst Rating hebben niet vanzelfsprekend ook een hoge Morningstar Sustainability Rating. Want de duurzaamheidsrating is gebaseerd op de actuele fondsportefeuille, terwijl de Morningstar Analyst Rating kijkt naar de toekomstige kwaliteit van een fonds. Morningstar laat zien dat wereldwijde large-cap aandelenfondsen met een hoge Analyst Rating en een bovengemiddelde of hoge Sustainability Rating veel gemeen hebben.

Vier factoren om op te letten bij passief dividendbeleggen

23-08-2017 10:00
Dividendbeleggen draait niet alleen om het dividendrendement. Dat is slechts een momentopname. Even belangrijk zijn de factoren groei en stabiliteit van het dividend. En natuurlijk de kosten van een fonds. Beleggers moeten deze vier elementen in samenhang met elkaar gebruiken voor een evenwichtige aanpak van dividendbeleggen op lange termijn.

Top 5 financials: Jupiter Global Financials aan kop

23-08-2017 10:00
Het herstel van de banken draagt flink bij aan de prestaties van aandelenfondsen in de financiële sector. Banken hebben hun winstgevendheid en hun kapitaalratio's verbeterd. Jupiter Global Financials gaat aan kop mett het hoogste year-to-date rendement van de fondsen in deze sector.

Beheerders van passieve fondsen maken zich sterk voor duurzaamheid

22-08-2017 10:00
Institutionele beleggers zijn zich in toenemende mate bewust van de positieve impact van ESG integratie en engagement op hun beleggingen. Actief optreden als bezitter van aandelen loont, ook voor beheerders van passieve beleggingsinstrumenten. Eindbeleggers zullen juist hen steeds kritischer volgen op hun aanpak van duurzaamheid.

Deze bedrijven kunnen de concurrentie met Amazon aan

22-08-2017 10:00
De overname van Whole Foods Markets door Amazon heeft een aardverschuiving in de Amerikaanse retailsector teweeggebracht. Beleggers vrezen dat Amazon bepaalde retailsegmenten helemaal opslokt. Dat zet de aandelenkoersen van een hele reeks bedrijven stevig onder druk. Toch ziet Morningstar volop bedrijven die sterk genoeg zijn om met Amazon te concurreren door hun schaalgrootte of de niche waarin ze actief zijn. Amazon kan immers niet alles.

Passief duurzaam beleggen met wereldwijde aandelen

21-08-2017 13:00
Morningstar neemt de passieve beleggingsfondsen in wereldwijde large cap aandelen die specifiek gericht zijn op duurzaamheid nader onder de loep. Leidt de focus op duurzaamheid tot meer rendement of juist minder?

Top 5 Aandelen Sector Ecologie: duidelijk groeiende instroom duurzaam beleggen

21-08-2017 13:00
Donald Trump leek met zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten en zijn acties nadien, waaronder het terugtrekken van de VS uit het klimaatakkoord van Parijs, een flinke knauw te geven aan de vooruitgang op het gebied van duurzaamheid. Toch staat sinds zijn verkiezing duurzaam beleggen in toenemende belangstelling van beleggers en niet alleen in de VS. Zo neemt de instroom van Europees beleggersgeld in ecologiefondsen toe de afgelopen jaren.

Marktbarometer juli: brede positieve trend in bijna alle segmenten

21-08-2017 13:00
Bijna alle segmenten van de Morningstar Style Box lieten in juli een positieve trend zien. Alleen twee Large-Cap segmenten hadden te lijden onder de koersdalingen van farmaciebedrijven. Daardoor is de sector gezondheidszorg in korte tijd flink goedkoper geworden.

Top-5 Energiesector: ODIN Energi beperkt de schade

21-08-2017 11:00
De energiesector heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een hoge volatiliteit. Timing had dus grote invloed op het rendement. Na het dieptepunt begin 2016 volgde herstel, waarbij hoop en vrees elkaar afwisselen. Voor de year-to-date periode over 2017 leidt dat tot rendementen die dubbelcijferig in het rood gaan.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

18-08-2017 10:00
Ondanks een lichte stijging van de S&P 500 in juli zijn de waarderingen van de aandelen op de Large Cap Global Core Pick als geheel nagenoeg gelijk gebleven. De aantrekkelijkst gewaardeerde sector blijft 'consumer discretionary'.

Capaciteitsmanagement bij bedrijfsobligatiefondsen

18-08-2017 10:00
Door de groeiende vraag naar Europese bedrijfsobligatiefondsen is capaciteitsbeheer binnen deze categorie zeer actueel. Een groeiend vermogen onder beheer kan actieve managers namelijk voor een flinke uitdaging plaatsen. Morningstar legt uit waarom capaciteitsbeheer van belang is en bespreekt enkele voorbeelden uit de praktijk.

Fonds van de Week: Fidelity Global Dividend Fund

18-08-2017 10:00
Bij het dividendthema van deze week past een Fonds van de Week met een dividendstrategie. Het Fidelity Global Dividend Fund wordt sinds kort door Morningstar beoordeeld en krijgt een Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Fonds van de Week: Invesco Euro Corporate Bond

18-08-2017 10:00
Een sterke keuze voor de lange termijn, voor wie niet bang is van een aanpak met hoge overtuiging en bijbehorende risico's. Het Invesco Corporate Bond Fund bewijst dat een flexibele, pragmatische benadering loont, want het verslaat zijn Morningstar Categorie en zijn benchmark. En dat is een zeldzame combinatie.

Op weg naar Mifid II: Wat zit er in de portefeuille?

18-08-2017 10:00
Hoe zit de portefeuille van een klant in elkaar? En wat doet de portefeuille precies? En past dat bij de doelstellingen die de klant met zijn adviseur heeft vastgesteld? Morningstar brengt u een nieuw deel in de serie die u voorbereidt op de komst van Mifid II.