Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 54 min geleden

Beleggen in groeiaandelen: drie fondsen

23-05-2017 15:40
De wereldwijde economie groeit hard en groeiaandelen staan in de schijnwerpers. Welke groeifondsen bieden kansen voor beleggers?

7 manieren om duurzaam te beleggen

23-05-2017 11:04
Steeds meer grote, professionele beleggers nemen duurzame criteria op in hun algemene beleggingsbeleid. Duurzaam is voor hen niet langer een niche, maar integraal onderdeel van hun aanpak. Morningstar zet zeven manieren voor een duurzaam beleggingsproces op een rij.

Top 5 Mixfondsen Offensief Wereldwijd: ABN Amro aan kop

22-05-2017 11:04
Voor de top 5 van deze week duiken we dieper in de categorie Mixfondsen Offensief - Wereldwijd. Deze categorie bevat de meest risicovolle mixfondsen. Deze fondsen kennen doorgaans een allocatie naar aandelen van minimaal 65%, aangevuld met een beperkte allocatie naar obligaties en eventueel vastgoed en grondstoffen. In de eerste vier maanden van dit jaar boekte het gemiddelde fonds in de categorie een rendement van 4,45%.

Obligatiebeleggers moeten risico afbouwen

19-05-2017 11:02
De rente stijgt en de obligatiekoersen dalen: het zijn lastige tijden voor obligatiebeleggers. Hoe kun je in zo'n marktsituatie goede kansen vinden? Morningstar's Emma Wall sprak tijdens de Morningstar Investment Conference in Londen met Ariel Bezalel van Jupiter.

Stijl bewust

18-05-2017 13:13
De stijl van een beleggingsfonds is regelmatig een bepalende factor voor het rendement. Voor beleggers is het daarom van belang om zich bewust te zijn of zijn fonds een waarde, groei of wellicht een gemengd karakter heeft. Niet zelden blijkt de stijl van een fonds in de praktijk door de tijd heen ook nog eens te veranderen.

Fonds van de Week: Jupiter European Growth

18-05-2017 11:45
Kansen in Europese aandelen zoeken en benutten, dat is wat het Jupiter European Growth Fund doet. Juist nu Europese aandelen weer meer in de belangstelling staan dan Amerikaanse, nemen we dit fonds nader onder de loep.

Sectoranalyse aandelen: Europese telecom

17-05-2017 11:03
Morningstar neemt met regelmaat een sector nader onder de loep. Welke aandelen hebben daarbinnen de grootste overtuiging? Deze keer bekijken we de Europese telecombedrijven. Het toverwoord is convergence: zoveel mogelijk diensten voor vaste telefonie, mobiele telefonie, televisie en internet samenbrengen bij één aanbieder. De bedrijven die een breed productenpakket combineren met een sterke marktpositie zijn de winnaars. Morningstar bespreekt de favorieten.