Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 10 min 54 sec geleden

Fondsen met een Gold rating maken extra rendement

13-12-2017 11:00
Beleggingsfondsen die een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze hebben, scoren binnen hun categorie, en ten opzichte van hun index bijna altijd beter dan concurrerende fondsen die geen medal hebben. Vooral Gold-fondsen maken hun predikaat waar door in bijna alle gevallen het meeste extra rendement te behalen.

Zo kan een belegger omgaan met het vertrek van een fondsmanager

13-12-2017 11:00
Het komt regelmatig voor dat een fondsmanager besluit om zijn carrière -al dan niet gedwongen- elders voort te zetten. Wat moet een belegger in zo'n geval doen? Dit is waar de fondsanalisten van Morningstar op letten.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

13-12-2017 11:00
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, laat voor december veel minder wisselingen zien dan de lijst over november. Er verdwenen vier aandelen van de lijst en evenzoveel kwamen er bij. Dat is nog niet de helft van het aantal wisselingen van vorige maand.

Top 5 Sector Biotechnologie: SPDR ETF aan kop

13-12-2017 11:00
De biotechnologiesector is een sector van uitersten. Een snelgroeiende industrie, die gedreven wordt door innovatie, prijszettingskracht en een stijgende levensverwachting van mensen. Naast de dynamiek die de sector zelf herbergt, is het politieke landschap ook een belangrijke factor die het sentiment rondom biotechaandelen bepaalt. Een volatiele sector die vraagt om diepgaande expertise bij fondsbeheerders om hier de juiste keuzes te kunnen maken.

Ultimate Stock Pickers kiezen blue-chips in derde kwartaal

13-12-2017 11:00
De Ultimate Stock Pickers zijn in het derde kwartaal weer teruggekeerd naar de grote blue-chip namen, nadat ze in eerdere kwartalen juist in minder bekende namen waren gestapt. Hoge waarderingen blijven de interessante mogelijkheden beperken, maar toch vonden de Ultimate Stock Pickers weer voldoende aantrekkelijk gewaardeerde aandelen.

Top 5 Duurzaam beleggen in wereldwijde small-caps: Robeco aan kop

13-12-2017 11:00
Kleinere ondernemingen scoren vaak lager op duurzaamheid dan de grotere large-cap ondernemingen. Beleggers die duurzaamheid in ogenschouw nemen bij hun beleggingsbeslissingen, zullen small-caps echter waarschijnlijk niet volledig links willen laten liggen. Een overzicht van de meest duurzame wereldwijde small-cap aandelenfondsen.

Passieve beheerders mengen zich actief in duurzaamheidskwesties

11-12-2017 13:00
Passief beleggen is sterk in opkomst en door de grote vermogensstromen naar passieve beleggingsproducten neemt hun invloed toe. Maar als het belangrijkste doel is om de index te volgen, hoe kunnen passieve fondsbeheerders dan hun invloed doen gelden? Hoe kunnen zij 'investment stewardship' uitoefenen als het gaat om duurzaamheid? Morningstar onderzoekt 12 fondshuizen en de manier waarop zij 'engagement' vormgeven. Ze blijken daarin steeds actiever te worden.

Top 5 Aandelen Europa Small-Cap: Fondsen van Nederlandse bodem presteren goed

11-12-2017 11:00
Hoewel het jaar nog niet is afgelopen, zal het jaar 2017 zeer waarschijnlijk de boeken in gaan als een over het algemeen goed jaar voor aandelen van kleinere ondernemingen. Met name in Japan en Europa doen small-cap aandelen het goed, terwijl die in de Verenigde Staten wat achterblijven. Binnen Europese small-caps blijken actieve Nederlandse beleggers het goed te doen, drie van vijf fondsen behoren deze week tot de top 5.

Schaalgrootte of onderscheidend vermogen, moeten fondshuizen kiezen? Een debat

11-12-2017 11:00
Schaalgrootte of onderscheidend vermogen, twee factoren die van groot belang zijn voor de toekomst van de fondsindustrie. Moeten fondshuizen kiezen tussen die twee? Of kunnen ze samengaan? Vier vertegenwoordigers uit de fondsindustrie gingen met elkaar in debat over de toekomstbestendigheid van fondshuizen en hun beleggingsfondsen tijdens het jaarlijkse Morningstar Debat.

Dit zijn de eigenschappen van een toekomstbestendig fondshuis volgens Morningstar

11-12-2017 11:00
De huidige ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologie en regelgeving stellen de fondsindustrie voor de vraag: hoe ziet de toekomst van de fondshuizen eruit en wat zijn de eigenschappen van een toekomstbestendig fondshuis? Dat was het thema van het Morningstar Debat van dit jaar.

Instroom in fondsen trekt weer aan in oktober

11-12-2017 11:00
De instroom in beleggingsfondsen is in oktober weer aangetrokken. Daarmee lijkt de terugval van augustus en september vooralsnog een tijdelijke dip te zijn. Vooral de allocatie- en aandelenfondsen deden het in oktober duidelijk beter.

Duikvlucht op de beurs in november: Dan Kemp over de gevolgen voor waarderingen.

08-12-2017 11:00
De aandelenbeurzen hebben afgelopen maand te maken gekregen met koersdalingen. Beleggers schrikken van zo'n duikvlucht, maar Morningstar's Dan Kemp kijkt liever naar de waarderingen, en die zijn nog altijd hoog. Kemp gaat in dit video-interview dieper in op de waarderingsverschillen tussen Europa en de Verenigde Staten.

Venezuela in default: wie zitten er groot in en wie niet?

08-12-2017 11:00
Door de oplopende financiële problemen miste Venezuela onlangs een betalingsverplichting naar obligatiehouders. Prompt riep kredietbeoordelaar S&P Venezuela uit tot wanbetaler. De toekomst is voor Venezolaanse obligatiehouders nu met veel onzekerheden omgeven. Morningstar neemt de beleggingsfondsen met blootstelling aan Venezuela onder de loep.

Fonds van de Week: Parvest Equity Russia

08-12-2017 11:00
Na de komst van een nieuwe eigenaar en eerder personeel verloop in het team deed Morningstar een stap terug met het oordeel op Parvest Equity Russia, maar nu het fonds stabiliteit in zijn team en zijn proces opnieuw heeft bewezen, is het vertrouwen terug en gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Neutral naar Bronze.

Fonds van de Week: Fidelity Greater China Fund

08-12-2017 11:00
Fidelity Greater China Fund heeft een reeks verbeteringen doorgevoerd die zich bewezen hebben. Het beleggingsproce is versterkt en fondsbeheerder Raymond Ma is gegroeid in zijn rol. Het fonds is een aantrekkelijk aanbod in deze categorie en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Neutral naar Bronze.

Fonds van de Week: T. Rowe Price Emerging Markets Equity

07-12-2017 10:00
De Morningstar Analyst Rating van het T. Rowe Price Emerging Markets Equity fonds gaat omhoog naar Silver, want het vertrouwen van Morningstar in de ervaren fondsmanager, het grote ondersteunende team en het bewezen beleggingsproces is toegenomen.

Royal Dutch Shell keert alleen nog cash dividend uit

07-12-2017 10:00
Royal Dutch Shell schrapt de keuze voor stock-dividend en zal het dividend vanaf het vierde kwartaal alleen nog in contanten uitkeren. Deze stap bewijst dat het de goede kant op gaat met de financiële gezondheid van de oliereus en dat de kasstroom sterker wordt en de schulden kleiner.

Beleggersvriendelijke kosten

07-12-2017 10:00
De kosten die een beleggingsfonds aan zijn beleggers rekent zijn voor Morningstar altijd een belangrijk onderdeel geweest in de kwalitatieve analyse die wij als fondsanalisten uitvoeren. Wanneer we een fondshuis analyseren, kijken we daarom ook altijd naar het kostenniveau en de kostenstructuur die een fondshuis hanteert. Een fondshuis met een sterke beleggerscultuur die de belangen van beleggers voorop stelt, rekent namelijk schappelijke kosten. Echter, er is meer wat een fondshuis dat goed rentmeesterschap hoog in het vaandel heeft staan, kan doen op dit gebied.

YouTube is ondergewaardeerd onderdeel van Alphabet

07-12-2017 10:00
YouTube als op zichzelf staande business wordt ondergewaardeerd. Het is onderdeel van Google, maar draagt veel meer bij aan moederbedrijf Alphabet dan de markt momenteel onderkent, vindt Morningstar-analist Ali Mogharabi. Daarom duikt hij in de karakteristieken van YouTube om duidelijk te maken hoe belangrijk YouTube voor Alphabet is, en wat er voor de toekomst te verwachten is.

Marktbarometer november: verliezen bij small caps groter dan bij large caps

07-12-2017 06:00
Alle segmenten van de Morningstar Style Box kampten in november met verliezen. Bij de small caps waren de verliezen groter dan bij large caps. Lees alle details in de Morningstar Marktbarometer over november.