Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 57 min geleden

Amerikaanse duurzame fondsen boekten bovengemiddeld rendement in 2018

19-02-2019 10:00
Duurzame beleggingsfondsen in de Verenigde Staten hebben over vorig jaar een bovengemiddeld rendement behaald. Ook over de terugkijkende drie- en vijfjaarsperioden doen ze het beter dan het gemiddelde van hun categorie. Dat bevestigt eens te meer dat aandacht voor duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van rendement. Integendeel.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en beste fondshuizen

19-02-2019 10:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het vierde kwartaal van 2018.

Zo werken de Ratings van Morningstar

19-02-2019 10:00
Morningstar beoordeelt beleggingsfondsen aan de hand van twee verschillende ratings: de kwantitatieve Morningstar Rating, ofwel de sterren, en de kwalitatieve Morningstar Analyst Rating, ofwel de medals. Jeffrey Schumacher geeft inzicht in de kenmerken van de twee beoordelingen én in de verschillen tussen beide.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

19-02-2019 10:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het vierde kwartaal van 2018.

Top 5 Aandelen China A-shares: Aberdeen aan kop

19-02-2019 10:00
Chinese aandelen worden gekweld door slecht nieuws en zorgen. Bij Chinese aandelen moet wel onderscheid worden gemaakt tussen onshore A-shares en offshore H-shares. Ondanks de opname van A-shares door MSCI in de opkomende landenindex, en netto toestroom van beleggersgeld, hebben deze onshore aandelen al meer dan drie jaar slechter gepresteerd dan H-shares.

Top-5 dividendfondsen wereldwijd: Fidelity aan kop

19-02-2019 10:00
Dividendaandelen zijn vaak een schuilplaats voor beleggers in turbulente tijden vanwege hun defensieve kracht. Maar in de afgelopen kwartalen moest dit type aandelen het juist daarom afleggen tegen groei-aandelen. Morningstar belicht de Top-5 van best presterende fondsen in divendendaandelen over 2018.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

18-02-2019 11:00
De koersstijgingen op de wereldwijde aandelenmarkten in januari hebben er voor gezorgd dat sommige aandelen dichter in de buurt van hun Fair Value zijn gekomen. Dat schept kansen voor andere aandelen die verder onder hun Fair Value noteren; de aantrekkelijk gewaardeerde aandelen. De aandelenanalisten van Morningstar zetten deze op een rij in de Large Cap Global Core Pick List voor februari.

Top-5 Wereldwijde bedrijfsobligaties: Morgan Stanley aan kop

18-02-2019 09:00
De hoeveelheid BBB-rated bedrijfsschuldpapier wereldwijd is sinds de crisis flink gegroeid. Het beleid van monetaire verruiming en de zoektocht naar yield hebben beleggers naar deze categorie gedreven. Maar er zijn ontwikkelingen gaande die voor afwaardering kunnen zorgen. Morningstar belicht in de top-5 van deze week wereldwijde bedrijfsobligaties.

Marktbarometer januari: alle segmenten flink opgeveerd

18-02-2019 09:00
Alle segmenten van de Morningstar Style Box zijn in januari flink opgeveerd na de bloedrode decembermaand. De waarde-segmenten namen daarbij een lichte voorsprong op de groei-segmenten. Dit is de Morningstar Marktbarometer over januari.

Fonds van de Week: Robeco Euro Credit Bonds

18-02-2019 09:00
Robeco Euro Credit Bonds profiteert van een stabiel en ervaren team en een goed uitgevoerd op overtuiging gebaseerd proces dat een sterk lange termijn track record heeft opgeleverd. De Morningstar Analyst Rating blijft gehandhaafd op Silver.

Morningstar Sustainability Indexes verslaan conventionele indices

18-02-2019 09:00
De Morningstar Sustainability Indexes zijn gericht op beleggingen met een expliciet duurzaam karakter. Dat brengt niet alleen winst voor het milieu, maar ook meer financieel rendement, zo blijkt uit een vergelijking van de duurzame-indexfamilie met zijn conventionele concurrenten.

Fonds van de Week: BlackRock Global Dynamic Equity Fund

18-02-2019 09:00
BlackRock Global Dynamic Equity blijft een prima keus voor beleggers die wereldwijd in aandelen willen beleggen met wat extra bescherming tegen dalingen. Het beleggingsproces is in de afgelopen anderhalf jaar verder verfijnd, maar dat tast de beleggingsfilosofie niet wezenlijk aan. Het fonds behoudt dan ook de Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Dit zijn de nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar's fondsanalisten

18-02-2019 09:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben heel wat fondsen Under Review gezet vanwege impactvolle gebeurtenissen. Ook zijn er een groot aantal fondsen weer herbeoordeeld na een periode Under Review. Bekijk ze allemaal in dit overzicht.

Fonds van de Week: BlackRock Emerging Markets Bond Fund

14-02-2019 11:00
Het BlackRock Emerging Markets Bond Fund kent een actief proces dat verliezen wil beperken maar ook beheerste risico's neemt. Dit doeltreffend uitgevoerde proces leidt tot een sterk track record. Daarom behoudt het fonds de Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Instroom in Europese ESG-fondsen in 2018 hoger dan brede markt

14-02-2019 11:00
De instroom in duurzame beleggingsfondsen kwam over 2018 lager uit dan in 2017. Maar de duurzame fondsen deden het nog altijd een stuk beter dan de brede markt. Niet alleen met instroom van vermogen, maar ook als het gaat om rendementen.

Instroom in Amerikaanse duurzame beleggingsfondsen naar record in 2018

14-02-2019 11:00
De instroom van vermogen in duurzame beleggingsfondsen en ETF's in de Verenigde Staten bereikte in 2018 voor het derde jaar op rij een record. Dat staat in sterk contrast met de het conventionele fondsuniversum, want dat kende in de VS juist de magerste instroom sinds 2008.

Een benchmark is alleen zinvol bij gebruik van de juiste index

14-02-2019 11:00
Bij het beoordelen van de prestaties van een fonds, volstaat het niet om uitsluitend naar het rendement van het fonds als afzonderlijk element te kijken. Het rendement dient ergens mee te worden vergeleken om tot een oordeel te komen of er het predikaat goed of slecht op kan worden geplakt. Helaas wordt er nog wel eens in onjuiste index als benchmark gehanteerd, waardoor de gemaakte vergelijking mank gaat.

Dit zijn de nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar

13-02-2019 10:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben enkele upgrades doorgevoerd in hun fondsencoverage en ook nieuwe fondsen toegevoegd. Lees alle herbeoordelingen van bgeleggingsfondsen in dit overzicht.