Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 50 min 30 sec geleden

Opnieuw recordinstroom bij duurzame fondsen

05-08-2020 17:00
Fondsbeleggers staken in het tweede kwartaal van dit jaar tweemaal zoveel geld in Europese duurzame fondsen dan tijdens het eerste kwartaal: meer dan 54 miljard euro. Dat is een nieuw record.

Dit verandert er door EU-actieplan voor duurzame financiering

05-08-2020 17:00
Het coronavirus- en de Brexit-onderhandelingen hebben de plannen van de Europese Commissie om door te gaan met haar actieplan voor duurzame financiering niet van de wijs gebracht. Een kijk op de laatste ontwikkelingen van de algemene doelstellingen van het Sustainable Finance Action Plan.

Zo werkt de Europese taxonomie van duurzame activiteiten

05-08-2020 17:00
De nieuwste plannen van de Europese Unie laten een nieuw licht schijnen op de mate van milieuduurzaamheid van beleggingsfondsen en bedrijven. De taxonomie die op Europees niveau is samengesteld, classificeert activiteiten naar duurzaamheid en vormt de basis voor het Europese actieplan voor duurzame financiering.

Deze fondsen staan bij Morningstar op de radar

05-08-2020 17:00
De Morningstar Prospect List is een halfjaarlijkse publicatie van veelbelovende, actief beheerde strategieën die volgens ons meer aandacht van beleggers verdienen, maar die momenteel nog niet worden beoordeeld door de fondsanalisten van Morningstar. Dit zijn enkele voorbeelden van beleggingsfondsen die de analisten van Morningstar interessant vinden.

Hoe ESG-waardig zijn aandelen van autofabrikanten?

05-08-2020 17:00
Aandelen van autofabrikanten zijn niet de meest voor de hand liggende keus voor beleggers die duurzaamheid belangrijk vinden, maar toch kent de autosector bedrijven die het goed doen op ESG-gebied. Morningstar-analist Tancrede Fulop vertelt welke grote autoconcerns voorop lopen als het gaat om duurzaamheid, sociaal beleid en veiligheid.

Fund flows juni: risicobereidheid houdt aan

05-08-2020 17:00
De risicobereidheid onder fondsbeleggers hield aan in juni, zo laten de cijfers over de instroom in beleggingsfondsen zien: er ging meer vermogen naar aandelenfondsen en risicovollere obligatiecategorieën. De positieve trend houdt inmiddels drie maanden aan na een moeilijke periode door corona-angst. Dit is het overzicht van de fondsstromen over de maand juni.

Morningstar Rating Analyse: de grootste ETF-aanbieders en de beste landen

05-08-2020 17:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Deze keer belichten we de grootste aanbieders van ETF's en de vestigingslanden die als beste scoren over het tweede kwartaal van 2020.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en de beste fondshuizen

05-08-2020 17:00
De Morningstar Rating Analyse legt beleggingsfondsen langs de meetlat en rangschikt ze op hun beheerd vermogen en Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Ofwel: dit zijn de grootste en beste fondshuizen van het tweede kwartaal van 2020.

Zo omarmen vermogensbeheerders ESG

03-08-2020 18:00
Er is steeds meer vraag naar ESG-beleggingen, maar het is voor beleggers vaak nog moeilijk te bepalen wat een duurzaam fonds nu precies doet. De informatie daarover vanuit aanbieders is niet altijd eenduidig. Kan striktere regelgeving uitkomst bieden? Morningstar's Andy Pettit onderzoekt de mogelijkheden.

Deze aandelen presteren goed in Covid-19 crisis dankzij ESG-beleid

03-08-2020 18:00
De verkoopgolf door de Covid-19 crisis heeft de verschillen in ESG-prestaties tussen bedrijven duidelijk gemaakt. Sommige bedrijven hebben het door hun ESG-aanpak veel beter gedaan dan de neergaande markt. Morningstar-analist Tancrede Fulop geeft voorbeelden van zulke bedrijven. Bekijk de video.

Wat adviseurs moeten weten over klanten en ESG

03-08-2020 18:00
Onderzoek toont aan dat beleggers hun ESG-voorkeuren integreren in hun beleggingen en daarmee ook een sterk rendement behalen. Adviseurs doen er goed aan meer over ESG te ontdekken als ze deze klanten willen helpen.

Wanneer een actief en wanneer een passief fonds voor duurzaam beleggen?

03-08-2020 11:00
Fondsbeleggers die duurzaam willen beleggen, kunnen kiezen voor actieve of passieve producten. Wanneer is een tracker of een passief fonds de beste keus voor ESG-beleggen en wanneer een actief fonds? Morningstar's duurzaamheidsexpert Hortense Bioy legt uit hoe de belegger kan selecteren.

Top-5 meest geconcentreerde wereldwijde groeifondsen

03-08-2020 11:00
Het wereldwijde herstel op de aandelenbeurzen sinds de bodem werd bereikt op 23 maart is indrukwekkend. De S&P 500 index steeg met ruim 36% vanaf het dieptepunt tot een stand van 3276 punten per 22 juli. Dat is 3,2% lager is dan de recordstand die eerder dit jaar in februari werd aangescherpt tot 3386 punten, maar levert wel een positief year-to-date rendement van 1,4% op. Dit ondanks dat er veel bedrijven zijn die hard door de coronacrisis geraakt worden, waarbij complete sectoren afhankelijk zijn van overheidssteun en bedrijven in hun voortbestaan worden bedreigd.

Top-5 instroom fondshuizen H1 2020: iShares aan kop

03-08-2020 09:00
De turbulentie die we in de eerste zes maanden van 2020 hebben gezien op de financiële markten heeft ook duidelijk zijn weerslag gehad op de fondsstromen naar beleggingsfondsen. De corona pandemie leidde een historische verkoopgolf in, maar de snelheid waarmee de risicobereidheid bij beleggers omsloeg in het tweede kwartaal van 2020 is eveneens bewonderenswaardig.

Deze Chinese gezondheidszorgaandelen zijn interessant

03-08-2020 09:00
De aandelensector gezondheidszorg staat sterk in de belangstelling. Morningstar's aandelenanalist Jay Lee, die vanuit Hong Kong de Chinese gezondheidszorgsector volgt, vertelt welke minder bekende namen momenteel interessant zijn. Want de grote bedrijven zijn erg duur geworden, maar sommige kleinere spelers nog niet. Bekijk de video.

Fondsbeleggers nemen weer méér risico

03-08-2020 09:00
De fund flow data van Morningstar over de maand juni laten zien dat fondsbeleggers weer méér risico durven te nemen. Aandelenfondsen en risicovollere obligatiecategorieën wisten het meeste nieuwe geld op te halen. Morningstar's Valerio Baselli praat u bij.

Fonds van de Week: BlackRock Euro Short Duration Fund

03-08-2020 09:00
De zeer ervaren obligatiebeheerder Michael Krautzberger heeft een sterk track record opgebouwd met het gedisciplineerde en gevestigde beleggingsproces waarbij het risico goed in de hand gehouden wordt ten opzichte van de rendementsdoelen. De Morningstar Analyst Rating blijft Silver.

Deze twee Europese bankaandelen doen het goed

03-08-2020 09:00
Morningstar's bankenanalisten hebben de Europese bankensector grondig onder de loep genomen. Wie staan er goed voor en wie niet? Analist Johann Scholtz legt in deze video uit waarom het langer kan duren dan beleggers denken voordat de volledige impact van Covid-19 op de banken voelbaar wordt.

Fonds van de Week: Axa WF Global Factors Sustainable Equity

30-07-2020 10:00
De goed ontwikkelde, kwantitatief gedreven strategie in combinatie met een ervaren beheerder met een lange staat van dienst brengen het Axa WF Global Factors Sustainable Equity fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver.