Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 34 min geleden

Milieurampen schrikken meer af dan beurskrach

26-04-2018 13:00
We duwen onze planeet aarde steeds verder richting de afgrond tot we het point of no return bereiken, aldus het World Economic Forum in zijn Global Risks Report 2018. Om die beweging tijdig te keren, moeten beleggers hun steentje bijdragen. Het klimaatakkoord van Parijs bevat al zwart op wit een wet voor energietransitie die ook voor beleggers bindend is. En nu is er ook het actieplan van de Europese Unie.

Fonds van de Week: Invesco Euro Corporate Bond

26-04-2018 13:00
Een ervaren team en een beproefd, doeltreffend beleggingsproces bezorgen Invesco Euro Corporate Bond een Morningstar Analyst Rating van Silver. Wel zijn de kosten van dit fonds aan de hoge kant.

Zo word je een goede contraire belegger

26-04-2018 13:00
Contrair beleggen, je moet het maar durven. Laag instappen is essentieel voor rendement op lange termijn, maar wat is het juiste moment? Morningstar geeft een checklist voor beleggers die tegen de stroom in durven gaan.

Verbetering bij AkzoNobel komt pas in tweede halfjaar 2018

26-04-2018 11:00
Het was een lastig eerste kwartaal voor AkzoNobel. De beloofde kostenbesparingen en margeverbetering zullen pas vanaf het tweede halfjaar echt zichtbaar gaan worden. Beleggers zijn enigszins teleurgesteld, maar de resultaten passen binnen de langetermijnvisie van Morningstar op AkzoNobel.

Fonds van de Week: Capital Group New World Fund

26-04-2018 09:00
De relatief conservatieve aanpak van Capital Group New World Fund en het deskundige beheerteam maken dit fonds tot een buitengwoon interessante optie voor beleggen in opkomende markten. Het fonds heeft niet alleen een Morningstar Analyst Rating van Gold, maar ook nog eens vijf sterren.

Alles draait nu om kostenbesparingen bij AkzoNobel

26-04-2018 09:00
Kostenbesparingen: dat is het toverwoord voor AkzoNobel. Er is nog veel aan efficiency te winnen om te winstgevendheid op te krikken, stelt Morningstar-analist Rob Hales in een uitgebreid rapport over het Nederlandse verf- en coatingsbedrijf. In een nieuwe video legt Hales uit waar AkzoNobel de winst kan pakken.

Is duurzaam duurder? Morningstar vergelijkt duurzame en traditionele indices

25-04-2018 13:00
Als steeds meer beleggers gaan beleggen in de bedrijven die het best scoren op duurzaamheid, worden die aandelen dan duurder? Om dat uit te vinden, vergelijkt Morningstar de waardering van expliciet duurzame indices met die van traditionele indices, voor Europa en de Verenigde Staten.

Nederland aan kop in Morningstar Sustainability Atlas

25-04-2018 13:00
Nederland is volgens de Morningstar Sustainability Atlas het duurzaamste land ter wereld. In de nieuwste update van de Atlas neemt Nederland de eerste plek over van Denemarken, dat nu tweede is. Verder valt op dat sommige opkomende landen net zo goed scoren als ontwikkelde Europese landen: Colombia bijvoorbeeld.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen

25-04-2018 13:00
De wereldwijde aandelenindices zijn in maart gedaald, zodat de waarderingen op de Large Cap Global Core Pick List voor april op zeer aantrekkelijke niveaus liggen. Het verschil met een maand eerder is behoorlijk groot. Bekijk het overzicht voor april.

Zijn flexibele obligaties interessant alternatief als rente stijgt?

25-04-2018 13:00
Door stijgende rentes nadert het einde van de obligatie bull markt. Dus gaan obligatiebeleggers zoeken naar alternatieven. Flexibele obligaties zijn zo'n alternatief. De rentegevoeligheid is minder, maar daar komt wel een ander risico voor in de plaats. Morningstar onderzoekt of flexibele obligaties een goed alternatief zijn voor traditionele obligaties als de rente gaat stijgen.

Marktbarometer maart: waardestijl grote verliezer, groei houdt nipt stand

25-04-2018 13:00
De maand maart is negatief verlopen voor het Europese aandelenuniversum. Bijna alle segmenten van de Morningstar Style Box zijn over afgelopen maand in de min terechtgekomen. Wel zijn de verschillen in de mate van verlies tussen de negen segmenten behoorlijk groot.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

25-04-2018 13:00
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor april weer niets meer wijzigingen dan een maand geleden. Fluctuaties op de aandelenbeurzen zorgden ervoor dat er weer nieuwe aantrekkelijk gewaardeerde aandelen kwamen bovendrijven. Dit is het overzicht voor april.

Top-5 Aandelen Wereldwijd: Mirabaud aan kop

25-04-2018 13:00
Het eerste kwartaal van 2018 zit er weer op. Het is een kwartaal dat in schril contrast stond met de ijzige kalmte die 2017 zo karakteriseerde. Traditiegetrouw bekijken we aan het begin van het nieuwe kwartaal de best presterende fondsen in de categorie aandelen wereldwijd.

Uit het juiste hout gesneden zijn

24-04-2018 11:00
Het beleggingsteam is een van de belangrijkste pijlers in onze kwalitatieve fondsanalyse. Want hoe solide een beleggingsproces ook is, of hoe laag de kosten van een fonds ook zijn, uiteindelijk zijn het de mensen achter een beleggingsfonds die bepalend zijn voor de succesvolle uitvoering van een beleggingsstrategie.

Contrair beleggen: hier liggen momenteel de kansen

24-04-2018 11:00
Contrair beleggen is de manier om op lange termijn een rendement te halen dat de markt verslaat. Maar er is durf voor nodig om tegen de stroom in te gaan. Vorige week hebben we u een checklist gegeven met 6 punten om op te letten bij het maken van contraire beleggingskeuzes. Deze week kijken we naar concrete voorbeelden in de huidige markt.

Top 5 Aandelen Opkomende Landen: Sterke reeks koersprestaties zet door

24-04-2018 11:00
Opkomende landen hebben hun sterke reeks van koersprestaties van de afgelopen twee jaar in het eerste kwartaal van dit jaar voortgezet. Waar aandelen uit de ontwikkelde landen onder andere onder druk stonden van de door de VS geïnitieerde handelsoorlog, lijkt dit de aandelenmarkt van het belangrijkste doelwit, China, vooralsnog per saldo niet hard te raken.

Kwaliteit in Japanse aandelen

24-04-2018 11:00
De Japanse premier Shinzo Abe lijkt het juiste recept te hebben gevonden voor het aanzwengelen van de economie. Sinds zijn herverkiezing in december 2012, hebben Japanse aandelen het beter gedaan dan wereldwijde aandelen. Naast monetaire verruiming en fiscale stimuli hebben structurele hervormingen bijgedragen aan het succes. Een corporate governance en stewardship code moeten de kwaliteit van het bedrijfsleven bevorderen.

Fonds van de Week: Legg Mason Royce US Small Cap Opportunity

24-04-2018 11:00
Legg Mason Royce US Small Cap Opportunity Fund zoekt naar impopulaire Amerikaanse micro-caps die het moeilijk hebben. Het talent van de beheerders voor het vinden van turnaround-situaties maken dit fonds tot een winnaar voor de lange termijn onder small-cap-fondsen. Het behoudt dan ook de Morningstar Analyst Rating van Bronze.

Zo staan we ervoor: aandelenmarkt doorgelicht op 5 fundamentele maatstaven

23-04-2018 12:00
Om beleggingskansen goed te kunnen beoordelen, is het zaak om de markten te begrijpen op een fundamenteel niveau. Dan Kemp, chief investment officer bij Morningstar Investment Management, analyseert de huidige stand van de markten met behulp van 5 belangrijke fundamentele maatstaven.

Top 5 Wereldwijde obligatiefondsen: Legg Mason Brandywine domineert

23-04-2018 10:00
De obligatie bull markt komt ten einde, waarschuwde obligatiegoeroe Bill Gross tegen de achtergrond van stijgende rentes. Het eerste kwartaal van 2018 eindigde inderdaad in mineur, maar de fondsen uit de Top 5 van deze week wisten tegen de stroom in toch zwarte cijfers te schrijven.