Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 15 min geleden

Wanneer de beleggingsstrategie aanpassen?

15-04-2021 14:00
Je beleggingsstrategie aanpassen doe je niet lichtzinnig. Toch kunnen er omstandigheden optreden die aanpassing van de strategie noodzakelijk maken.

Marktbarometer maart: rotatie tussen waarde en groei zet door

15-04-2021 14:00
De Morningstar Marktbarometer over de maand maart laat sterke rendementen zien voor alle negen segmenten van de Morningstar Style Box. De waarde-stijl deed het beduidend beter dan groei, een trend die de laatste tijd aan kracht wint. Nu beleggers het einde van de corona-crisis voorzien, maken achtergebleven aandelen een inhaalslag, voruitlopend op toekomstig herstel van de economie. Dit is de Morningstar Marktbarometer over maart.

Fonds van de Week: M&G Pan European Select Fund

15-04-2021 14:00
Het M&G Pan European Select Fund volgt een kwaliteitsbendering waarbij sterke bedrijven gekocht worden op aantrekkelijke waarderingen. Het proces is robuust en herhaalbaar en heeft zich bewezen in zowel opgaande als neergaande markten. De Morningstar Analyst Rating is Silver.

Fonds van de Week: L&G ESG Emerging Markets Government Bond Index Fund

15-04-2021 14:00
Lage kosten en een brede geografische spreiding pleiten voor dit passieve obligatiefonds. Deze fondsvariant richt zich specifiek op ESG-thema's en onderscheidt zich van zijn al langer bestaande fondsvariant, al is het verschil volgens Morningstar op ESG-gebied niet heel groot.

Fonds van de Week: AXA WF Global High Yield Bonds

14-04-2021 15:00
Het fonds AXA WF Global High Yield Bonds profiteert van twee ervaren fondsbeheerders en een sterk team dat een bewezen aanpak volgt. De kracht en voorspelbaarheid van de businessmodellen van de gekozen uitgevers staat centraal in de buy-en-hold aanpak. De Morningstar Analyst Rating gaat omhoog van Bronze naar Silver.

Marktleiders van de toekomst: 3 kandidaten onder de loep

14-04-2021 15:00
Vijf bedrijven hebben het volgens Morningstar in zich om binnen hun bedrijfstak de nummer 1 te worden: Heineken, Delivery Hero, Carl Zeiss Meditec, Dassault en InterContinental. Van deze kandidaten voor een Wide Moat-rating lichten we er drie uit, waaronder Heineken.

Investeren in disruptors: een populaire strategie

14-04-2021 15:00
De thema-ETF's van ARK Invest zijn een hit in de Verenigde Staten sinds ze vorig jaar rendementen van meer dan 150% haalden. Hier zijn de risicovolle ETF's, die inzetten op disruptors op digitaliseringsgebied, alleen via een omweg te koop. Is het de moeite waard om daar in te investeren?

Online reizen boeken: nog zeker tien gouden jaren voor de boeg

14-04-2021 15:00
Voor de Big Four op online reisgebied - Airbnb, Booking, Expedia en TripAdvisor - is de coronapandemie ook een kans om hun positie te versterken. Zij hebben immers diepere zakken dan kleinere concurrenten, wier financiële reserves door de coronapandemie vaak danig aangetast zijn. Maar het is wel oppassen dat vooral Google niet te veel marktaandeel wegsnoept.

Drie koopkansen in overgewaardeerde consumentensector

14-04-2021 12:00
In de categorie consumentengoederen vullen defensieve en cyclische aandelen elkaar vaak goed aan. Probleem is alleen dat de meeste aandelen in deze sector nu overgewaardeerd zijn. Maar zoals altijd zijn er ook buitenkansjes: dit zijn drie Top Picks in de defensieve hoek.

Ecologie beleggers, hou de capaciteit van uw fonds goed in de gaten!

14-04-2021 12:00
Er was de afgelopen 12 maanden veel vraag naar ecologiefondsen, wat resulteerde in één van de sterkste instromen van beleggersgeld van alle Morningstar categorieën. Aangezien de blootstelling aan marktkapitalisatie en portefeuilleconcentratie sterk varieert tussen fondsen, moeten beleggers de maximale capaciteit van ecologiefondsen echter nauwlettend in de gaten houden. Vooral omdat sommige van deze fondsen hun vermogen onder beheer recent zagen exploderen.

Top-5 aandelen wereldwijd: Ostrica aan kop

14-04-2021 12:00
Het eerste kwartaal heeft voor beleggers behoorlijke rendementen opgeleverd. Ondanks dat logistieke problemen en zorgen over bijwerkingen van vaccins het wereldwijde vaccinatieoffensief met regelmaat in de wielen reed en tegelijkertijd het aantal coronabesmettingen weer wat oploopt, zien beleggers licht aan het eind van de tunnel. Het resulteerde in een stijging van ruim 9% voor de MSCI World index over de eerste drie maanden van het jaar.

De methodologie achter de Morningstar Quantitative Rating

14-04-2021 12:00
De toelichting bij de Morningstar Quantitative Rating helpt beleggers te begrijpen waarom een beleggingsfonds een bepaalde rating krijgt. Een kijkje in de methodologie achter de MQR Analysis.

Wat betekent samengaan van Amundi en Lyxor?

13-04-2021 11:00
VIDEO: De ETF aanbieders Amundi en Lyxor zijn in gesprek over een mogelijke fusie. Wat betekent een eventueel samengaan van deze twee fondshuizen voor beleggers? Morningstar's José Garcia Zarate geeft zijn visie.

Actieve fondsen slagen niet voor de test in 2020

13-04-2021 11:00
Morningstar's onderzoek onder 21.000 fondsen onthult dat de helft van de actieve fondsen hun passieve tegenhangers verslaat in een volatiele periode voor de wereldmarkten. Lees alle bevindingen uit het Morningstar Active / Passive Barometer rapport.

Zo werkt de Morningstar Quantitative Rating

13-04-2021 11:00
VIDEO - Hoe werkt de Morningstar Quantitative Rating en hoe kan een kwantitatief model op basis van machine learning beleggers helpen bij hun beleggingsbeslissingen? Morningstar's Tim Strauts legt het uit in deze video.

Morningstar Quantitative Rating helpt beleggers nu nog beter

13-04-2021 11:00
De Morningstar Quantitative Rating voor fondsen is een extra tool die beleggers helpt bij hun beleggingsbeslissingen. Deze kwantitatieve rating is gebaseerd op een machine learing model dat de analyse door fondsanalisten repliceert. Morningstar biedt vanaf nu ook toelichting op de totstandkoming van deze rating. Lees hier hoe het werkt.

Top-5 Aandelenfondsen grootste weging in België en Nederland: Midlin aan kop

13-04-2021 11:00
Beleggers zijn hun portefeuilles steeds meer internationaal gaan spreiden. De pure Belgische en Nederlandse aandelen hebben dit gemerkt door significante en aanhoudende outflow. Inmiddels hebben fondsen in de beide landencategorieëen hun beheerd vermogen zien afnemen tot iets meer dan 1 miljard euro. Dat wil niet zeggen dat actieve Europese en wereldwijde beheerders onze lokale aandelen volledig links laten liggen.

Morningstar Awards 2021: deze fondshuizen zijn de beste

13-04-2021 11:00
De Morningstar Awards 2021 sluiten we af met de bekendmaking van de drie winnende fondshuizen. De Award voor beste fondshuis in aandelen gaat naar Neuberger Berman en Capital Group gaat er zelfs met twee Awards vandoor: die voor beste fondshuis obligatiefondsen en ook nog eens de 'koningsklasse', die voor alle assetcategorieën.

Deze 3 fondshuizen winnen de Morningstar Awards Nederland

13-04-2021 11:00
  VIDEO - Deze fondshuizen zijn de winnaars van de Morningstar Awards Nederand 2021. Bekijk welke namen op de trofeeën in de drie fondshuiscategorieën prijken.

De best en slechtst presterende ETF's in maart

12-04-2021 14:00
Opnieuw domineren ETF's in crypto-valuta de top-20 van best presterende ETF's. Over de maand maart bleven ETF's in metalen als nikkel en zilver juist achter. Dit zijn de best en slechtst presterende ETF's over maart.