Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 31 min geleden

Franse verkiezingen: kans of bedreiging voor beleggers?

25-04-2017 13:50
De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen bracht Emmanuel Macron en Marine Le Pen naar de tweede, beslissende ronde op 7 mei. Dan wordt duidelijk of er een linkse of rechtse, pro- of anti-EU president komt. Wat betekent dit voor beleggers?

Kleur bekennen

25-04-2017 11:13
Het afgelopen kwartaal was weer een nieuw succesverhaal voor passieve beleggingsfondsen. De netto-instroom verdrievoudigde ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. In absolute termen is actief met een netto-instroom van 106 miljard euro nog altijd groter dan passief met 33 miljard euro (de grootste sinds 2010), maar de trend is duidelijk: passief wint terrein en zaagt steeds nadrukkelijker aan de stoelpoten van actief beheerde fondsen. Die moeten dus in actie komen om relevant te blijven.

Zes tips voor het selecteren van een beleggingsfonds

24-04-2017 14:03
Voor beleggers met te weinig tijd, deskundigheid of vermogen kan een beleggingsfonds uitkomst bieden. Morningstar geeft 6 tips voor het selecteren van een beleggingsfonds dat bij u past.

Top 5 wereldwijde obligatiefondsen: risicovollere sectoren profiteren van optimisme

24-04-2017 10:50
Ondanks een nieuwe renteverhoging door de Amerikaanse Fed wisten wereldwijde obligatiefondsen zich relatief goed staande te houden in het eerste kwartaal van 2017. Optimistische geluiden over de aantrekkende wereldeconomie misten hun uitwerking niet. Het waren met name de risicovollere obligatiesectoren die hiervan wisten te profiteren.

Nieuwe strategie en doelen zetten Unilever op juiste weg

21-04-2017 12:13
Er was een overnamepoging door Kraft Heinz voor nodig, maar nu is Unilever op de goede weg. De nieuwe strategische plannen moeten het gat met de concurrentie dichten. De hogere doelen die Unilever zich stelt, zijn haalbaar en tegelijk hard nodig, vindt Morningstar.

Flexibele obligatiefondsen zijn wapen in stijgende renteomgeving

20-04-2017 18:29
Met een stijgende rente kunnen er uitdagende tijden aanbreken voor obligatiebeleggers. Flexibele obligatiefondsen bieden mogelijk uitkomst. Morningstar licht drie flexibele obligatiefondsen met een positieve Analyst Rating toe.

Fonds van de Week: BGF Global Funds Fixed Income Global Opportunities

20-04-2017 11:42
Beleggers kijken nu meer naar aandelen dan naar obligaties. Maar er zijn fondsen die flexibel kunnen inspelen op de bewegingen in de obligatiemarkt, ook de neerwaartse. BGF Global Funds Fixed Income Global Opportunities is zo'n fonds.

ETF instroom verdrievoudigd in eerste kwartaal

19-04-2017 17:03
Europese ETF-beleggers hadden er weer zin in, blijkt uit cijfers over in- en uitstroom in het eerste kwartaal. De netto-instroom verdrievoudigde ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Aandelen ETF's zijn weer fors in trek en ook obligatie-ETF's deden het goed.

Europese ETF-stromen in eerste kwartaal

19-04-2017 17:03
Europese ETF-beleggers hadden er weer zin in, blijkt uit cijfers over in- en uitstroom in het eerste kwartaal. De netto-instroom verdrievoudigde ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Aandelen ETF's zijn weer fors in trek en ook obligatie-ETF's deden het goed.

Morningstar Sustainability Atlas: Europa aan kop, VS en VK geplaagd door controverses

19-04-2017 10:52
Morningstar heeft de Sustainability Atlas uitgebreid naar 46 landen. Een halfjaar na de introductie biedt de update van de Atlas weer nieuwe inzichten in de mate van duurzaamheid van de diverse landen.