Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 1 min geleden

Nieuwe ratingwijzigingen door Morningstar's fondsanalisten

6 uur 1 min geleden
De fondsanalisten van Morningstar hebben ook deze week weer een reeks beleggingsfondsen van een nieuwe Morningstar Analyst Rating voorzien en upgrades en downgrades doorgevoerd. Bekijk het overzicht van alle wijzigingen van de afgelopen week.

Schaalgrootte en efficiency helpen Vestas omgaan met veranderingen in windenergie-industrie

6 uur 1 min geleden
De markt voor windenergie wordt in belangrijke mate bepaald door de overheidssubsidies voor de aanleg van windparken. Vestas kan als een van de grootste spelers in deze industrie goed omgaan met de geleidelijke afbouw van deze subsidies. Door zijn schaalgrootte kan het profiteren van de verwachte consolidatieslag en weerstand bieden aan de toenemende prijsconcurrentie. Beleggers zijn een beetje huiverig voor deze ontwikkelingen en ook algemene zorgen over bijvoorbeeld de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten spelen een rol. Daardoor is het aandeel juist aantrekkelijk gewaardeerd.

Top-5 Kleine Nederlandse fondshuizen: ASN Bank aan kop

6 uur 1 min geleden
Het beleggingsfondsenlandschap wordt gedomineerd door enkele grote fondsaanbieders. Fondsen van de BlackRock's, Fidelity's en Amundi's van deze wereld zijn in menig beleggingsportefeuille te vinden. Dichter bij huis zien we ook dat fondsen van de grote Nederlandse aanbieders een stevige vinger in de pap hebben, waarbij NN IP, Robeco en Kempen de bekende spelers zijn.

Vier manieren om duurzaam te beleggen

16-09-2019 12:00
Fondshuizen en fondsbeheerders nemen duurzaamheidscriteria steeds vaker en steeds nadrukkelijker op in hun beleggingsbeleid. Dat kan in verschillende gradaties. Morningstar zet vier manieren op een rij om de drie factoren Environmental, Social en Governance een rol te geven in de beleggingsstrategie.

Top-5 Multi-Strategy alternatives: Pictet aan kop

16-09-2019 12:00
De populariteit van alternatieve strategieën heeft in het afgelopen decennium een vlucht genomen. Een belangrijke aanjager hiervan is de mogelijkheid die alternatieve fondsen bieden voor diversificatie. De lagere correlatie van alternatieve strategieën met traditionele beleggingen als aandelen en obligaties kan een portefeuille beter bestand maken tegen schokken in de markt en zo het risico-rendementsprofiel verbeteren. Alternatieve beleggingsfondsen zijn er in diverse smaken en stijlen, maar een van de typen strategieën die beleggers hebben kunnen bekoren, zijn de absolute return fondsen.

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

16-09-2019 12:00
Morningstar's overzicht van aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen omvat tegenwoordig naast large-caps ook mid-cap aandelen. De lijst toont de meest ondergewaardeerde aandelen op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index. Bekijk de Global Large-Mid Cap Pick List nieuwe stijl voor september.

Fonds van de Week: JPMorgan US Value Fund

16-09-2019 12:00
Het fonds JP Morgan US Value volgt sinds dit jaar een strategie waarmee de beheerder zich bewezen heeft bij een ander fonds. De aanpak op basis van kwaliteit tegen aantrekkelijke waardering heeft daar een sterk track record opgeleverd. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating voor dit fonds omhoog van Bronze naar Silver.

Fonds van de Week: Comgest Growth Europe

16-09-2019 12:00
Het team van Comgest Growth Europe is ervaren, deskundig en werkt uitstekend collegiaal samen. De strategie op basis van groei en kwaliteit wordt toegepast in een strikt gedisciplineerd proces, en heeft zich bewezen in een sterk lange-termijn track record. Daarom verdient dit fonds nog altijd een Morningstar Analyst Rating van Gold.

Nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

16-09-2019 12:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben weer beleggingsfondsen opnieuw beoordeeld of van een nieuwe Morningstar Analyst Rating voorzien. Deze keer onder andere een reeks upgrades van JP Morgan fondsen en meer. U vindt alle wijzigingen handig bij elkaar in dit overzicht.

Adyen is torenhoog gewaardeerd: tijd voor een realistische kijk

16-09-2019 12:00
Adyen heeft in zijn relatief korte bestaan een snelle groei meegemaakt die het een stevige marktpositie heeft bezorgd. Die groei gaat door, en daar rekent de markt ook op. Maar de markt is daarin te optimistisch, vindt Morningstar. Het is volgens Morningstar niet realistisch om het groeitempo van de afgelopen tijd te extrapoleren naar de toekomst. De Fair Value die Morningstar voor het aandeel Adyen berekent is dan ook lager dan de huiidge beurskoers.

Fonds van de Week: T. Rowe Price US Blue Chip Equity

12-09-2019 09:00
De ervaren beheerd ern zijn team vormen een sterke combinatie die een indrukwekkend track record hebben opgebouwd bij zowel de al langer bestaande Amerikaanse als de Europese variant van het T. Rowe Price US Blue Chip Equity Fund. Het fonds verdient volgens Morningstar nog altijd een Morningstar Analyst Rating van Gold.

Marktbarometer augustus: waarde-stijl nog nooit zo goedkoop

12-09-2019 09:00
De maand augustus maakt één ding duidelijk en dat is dat de waarde-stijl nog nooit zo goedkoop is geweest. Het segment Large-Cap Waarde in de Morningstar Style Box kent de laagste waardering sinds de introductie van deze Morningstar-tool. Dit is de Morningstar Marktbarometer over augustus.

Drie niet-duurzame wereldwijde aandelenfondsen die toch goed scoren op duurzaamheid

11-09-2019 10:00
Fondshuizen hebben de afgelopen jaren steeds meer duurzame beleggingsfondsen geïntroduceerd. Dat grotere aanbod maakt de keuze voor beleggers niet eenvoudiger. De nieuwe fondsen hebben geen lang track record en dat maakt de analyse vanuit fundamenteel perspectief lastig. Onder de al langer bestaande strategieën vallen veel fondsen af op basis van een gebrek aan kwaliteit, net als voor conventionele fondsen het geval is. Ter uitbreiding van de mogelijkheden kunnen beleggers naar fondsen van hoge kwaliteit kijken die weliswaar duurzaamheid niet expliciet in het proces integreren, maar toch goed scoren op duurzaamheid. Drie wereldwijde aandelenfondsen ter illustratie.

De nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar's fondsanalisten

11-09-2019 10:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben weer beleggingsfondsen van een nieuwe Morningstar Analyst Rating voorzien en upgrades en downgrades doorgevoerd. Bekijk het overzicht van alle wijzigingen van de afgelopen week.

De beste nieuwe ideeën van Morningstar's fondsanalisten

11-09-2019 10:00
De fondsanalisten van Morningstar zoeken altijd naar nieuwe beleggingsfondsen die een verrijking kunnen vormen voor hun coverage list. Een deel van die nieuwe fondsen krijgt zoveel vertrouwen dat ze deel gaan uitmaken van de officiële Morningstar coverage. Slechts een klein deel daar weer van is zo goed dat ze meteen een hoge Morningstar Analyst Rating van Silver of Gold ontvangen. Deze drie beleggingsfondsen kregen de hoogste Morningstar Analyst Ratings bij hun eerste beoordeling.

De aantrekkelijkste aandelen uit 3 defensieve sectoren

11-09-2019 09:00
Morningstar kijkt opnieuw naar defensieve aandelen. Als angst en onzekerheid het klimaat op de aandelenbeurzen bepalen, kunnen defensieve aandelen een goede optie zijn voor beleggers die risicomijdend te werk willen gaan. Deze keer nemen we drie defensieve sectoren als voorbeeld en bekijken we welke aandelen daarin de aantrekkelijkste zijn.

Wat betekent een zwak Brits pond voor beleggers?

11-09-2019 09:00
Het Britse pond is aan het verzwakken door alle politieke gekrakeel in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft niet alleen gevolgen voor beleggers in het VK, maar ook voor beleggers daarbuiten, waarschuwt Morningstar's Mike Coop, head of multi-asset bij Morningstar Investment Management. Scherpe bewegingen van valuta zijn altijd reden voor verhoogde alertheid.

Smaken verschillen: marges Sodexo en Compass steeds dichter bij elkaar

11-09-2019 09:00
De food services industrie wordt gedomineerd door een paar grote spelers en een hele reeks kleintjes. Compass Group en Sodexo zijn twee van die dominante spelers. Een opvallend feit is dat de twee heel verschillende profielen hebben als het gaat om hun winstmarges. De marge van Compass ligt al lange tijd duidelijk boven die van Sodexo. Maar dat is aan het veranderen. Morningstar ziet daar drie redenen voor.

Komt er een recessie aan?

11-09-2019 09:00
Het r-woord duikt weer op: angst voor een recessie. Die wordt ingegeven door de inverse rentecurve. Maar is dat wel terecht? En wat betekent dat dan? Morningstar's Dan Kemp, de chief investment officer van Investment Management, geeft zijn visie.

Ultimate Stock Pickers concentreren zich op sectoren industrie, energie en technologie

11-09-2019 09:00
De Ultimate Stock Pickers hebben ook in het tweede kwartaal van 2019 weer vooral kwaliteitsnamen aan hun portefeuilles toegevoegd. Deels dezelfde, maar ook deels nieuwe namen. De aankopen concentreerden zich in de sectoren industrie, energie en technologie. Bekijk het overzicht van de nieuwe aankopen en de aankopen uit hoge overtuiging door de Ultimate Stock Pickers over het tweede kwartaal.