Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 57 min geleden

Het strategic beta landschap in 2017

23-02-2018 10:00
Strategic beta fondsen worden steeds populairder onder Europese beleggers. Ze wisten vorig jaar flink wat vermogen aan te trekken en ze groeiden harder dan traditionele passieve fondsen. Morningstar blikt terug op  het strategic beta landschap van 2017: de markt, nieuwe fondsen en fund flows.

Fonds van de Week: PGIM Jennison US Growth Fund

23-02-2018 10:00
Een zeer ervaren beheerteam met een consistente beleggingsaanpak en een uitstekend track record dat zich al bewezen heeft bij de langer bestaande Amerikaanse fondsvariant leidt ook bij het Europese PGIM Jennison US Growth Fund to een Gold-rating.

Finalisten Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: obligaties

23-02-2018 10:00
Het trio van Neuberger Berman, te weten Rob Drijkoningen, Gorky Urquieta en Bart van der Made is dit jaar wederom genomineerd in deze categorie. Gaan ze dit jaar wel met de felbegeerde trofee naar huis? Of wordt het een van de concurrenten: Eve Tournier van Pimco of het driemanschap Mark Dowding, Russel Matthews en Mark Bathgate van BlueBay.

Fonds van de Week: JP Morgan US Select Equity Plus

22-02-2018 11:00
Het JP Morgan US Select Equity Plus hanteert een long-short strategie volgens het 130/30 principe. Met succes, want het solide proces heeft zich in 10 jaar tijd ruimschoots bewezen. Morningstar kent het fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver toe.

Duikeling op aandelenmarkten bewijst nut van multi-asset strategie

22-02-2018 11:00
De volatiliteit van de afgelopen dagen schrikt de langetermijnbeleggers niet af. Maar de verliezen op aandelen bewijzen wel het nut van een multi-asset strategie: die kan de verliezen dempen als één vermogenscategorie onderuit gaat.

Finalisten Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: aandelen Europa

22-02-2018 11:00
De finalisten voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in de categorie aandelen Europa zijn deels oude bekenden en deels nieuwe namen. Kijk snel wie opnieuw kans maken op een Award en wie voor het eerst in de race zijn.

Is de bubbel op de aandelenmarkten gebarsten?

22-02-2018 11:00
De sell-off van deze week leverde eens te meer het bewijs dat behavioural finance werkt. Als de Verenigde Staten niezen, dan raakt de rest van de wereld verkouden, zo bleek weer, want de daling van de Amerikaanse aandelenmarkten veroorzaakten een wereldwijde reactie. Dan Kemp, Chief Investment Officer van Morningstar Investment Management, plaatst de marktcorrectie in perspectief.

Twee redenen waarom Rusland andere opkomende aandelenmarkten kan verslaan

21-02-2018 10:00
Rusland heeft het potentieel om aandelenmarkten in andere opkomende landen te verslaan. Morningstar Investment Management geeft twee redenen waarom Russische aandelen ook op lange termijn beter kunnen presteren dan andere opkomende markten.

Zijn high yield ETF's een efficiënt alternatief voor actieve fondsen?

21-02-2018 10:00
Al sinds de lancering van de eerste ETF's is het actief versus passief debat een terugkerend fenomeen. Als een goedkoop, indexvolgend alternatief voor actieve fondsen winnen passieve oplossingen aan populariteit in alle asset categorieën. Maar doen de ETF's het beter dan actieve fondsen? Morningstar onderzoekt dat voor high yield obligaties. De conclusie zal u verrassen.

Morningstar Rating Analyse: dit zijn de grootste en beste fondshuizen

21-02-2018 10:00
De Morningstar Rating Analyse meet de kwaliteit van beleggingsfondsen aan de hand van de Morningstar Rating, ofwel de sterren, die de historische koersprestaties uitdrukken. Morningstar rangschikt ieder kwartaal de fondshuizen in Europa naar beheerd vermogen en naar score op de Morningstar Rating. Dit is de uitslag voor het vierde kwartaal van 2017.

Marktbarometer januari: groei verslaat waarde, net als in 2017

21-02-2018 10:00
Het jaar 2018 is begonnen met dezelfde patroon dat ook 2017 kenmerkte: de groei-stijl verslaat waarde. Maar koerswinsten bij large caps in de financiële sector zorgden ervoor dat daar de waardestijl won. Dit is de Marktbarometer over januari 2018.

Chinese banken: kans of risico voor beleggers in opkomende markten?

20-02-2018 10:00
Chinese banken zijn goed voor een groot deel van de sector financials in opkomende landen. Maar worden ze ook goed bestuurd en zijn ze stabiel? Of vormen ze juist een risico voor beleggers die in opkomende markten willen beleggen. Morningstar duikt in de Chinese banken en analyst hun fundamentele gezondheid.

Dit zijn de drie aantrekkelijkste auto-aandelen

20-02-2018 10:00
De auto-industrie zit is een overgangsfase naar autonoom rijden en elektrische aandrijving. Dat vraagt grote investeringen en het maken van essentiële keuzes. Intussen is de concurrentie moordend. Morningstar neemt de automotive industrie grondig onder de loep en selecteert de kansrijke spelers. Want er zitten aantrekkelijk gewaardeerde bedrijven tussen. Morningstar licht er drie uit.

Waardebeleggen is een kwestie van geduld

19-02-2018 13:00
Waardebeleggen is een stijl die geduld en kwaliteitsbeoordeling vereist. Een asset van goede kwaliteit die is ondergewaardeerd, zal op lange termijn in de richting van zijn Fair Value gaan bewegen. De vraag is alleen hoe lang dat duurt. Dat noopt tot een aanpak voor de lange termijn.

Top 5 Alternatieve Energie: de duurzaamste alternatieve energie aandelenfondsen

19-02-2018 13:00
Voor duurzame beleggers die willen beleggen in de energiesector, voldoet de sector alternatieve energie waarschijnlijk beter aan hun criteria dan de conventionele energiesector, ofwel olie- en gasindustrie. Binnen die alternatieve sector kan de belegger met behulp van de Morningstar Sustainability Rating de fondsen selecteren die de beste duurzame prestaties leveren.

Top 5 Mixfondsen EUR Offensief - Wereldwijd: Allianz aan kop

19-02-2018 11:00
Voor de top 5 van deze week richten we ons op de Morningstar categorie Mixfondsen EUR Offensief - Wereldwijd. Deze fondsen beleggen doorgaans in wereldwijde beleggingscategorieën met een focus op aandelen.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

19-02-2018 11:00
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, laat voor februari weer wat meer wisselingen zien dan de lijst over januari. Koersstijgingen in januari zorgden ervoor dat een aantal aandelen op waarderingsgronden van de lijst is verdwenen.