Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 15 min geleden

Mifid II: wat staat ons te wachten?

2 uur 35 min geleden
De invoering van Mifid II nadert snel. Het is een belangrijke stap voor beleggers en aanbieders van beleggingsproducten: meer transparantie en lagere kosten. Morningstar geeft inzicht in de nieuwe regels en in de mogelijkheden van de Morningstar Tools die u kunnen helpen bij het werken met Mifid II.

De top 10 posities van de Ultimate Stock Pickers

26-06-2017 13:55
Morningstar bekijkt de top 10 van aandelen met de grootste positie in de Ultimate Stock Pickers Index. Ook bekijken we welke aandelen in de index het best renderen. We diepen vier voorbeelden van aantrekkelijk gewaardeerde aandelen verder uit. Daarbij blijft de sector gezondheidszorg een hoofdrol spelen, maar er zijn nog meer kansen.

Top-5 groeiaandelen: Morgan Stanley Global Opportunity aan kop

26-06-2017 10:48
Groei-aandelen zijn de smaakmakers op de beurs. Groei-beleggen doet het de laatste jaren beter dan waarde-beleggen, hoewel is aangetoond dat de waarde-stijl op de lange termijn superieure rendementen biedt. Alle reden om beleggingsfondsen in groei-aandelen te bekijken.

MSCI neemt Chinese A-aandelen op in Emerging Markets Index

22-06-2017 16:19
Het lijkt een kleine stap, maar dit kan het begin zijn van iets groots. MSCI neemt 222 Chinese A-aandelen op in zijn MSCI Emerging Markets Index. Dat heeft gevolgen voor de beleggingsfondsen en ETF's die deze index volgen, want zij moeten de nieuwe aandelen gaan kopen. Beleggers moeten zich bewust zijn van de aanstaande verandering, en overwegen of zij die wenselijk vinden voor hun eigen portefeuille, waarschuwen de ETF-specialisten van Morningstar.

Fonds van de Week: Capital Group New World Fund

22-06-2017 10:55
Profiteren van groei in opkomende markten kan door te beleggen in die markten, maar ook door te beleggen in Westerse bedrijven die hun omzet en winst grotendeels halen uit opkomende markten. Het Capital Group New World Fund doet allebei. En met succes, want het lange termijn track record is sterk. Morningstar geeft het fonds een Gold-rating.

Duurzaamheid versus waardering: twee Eurozone indices vergeleken

21-06-2017 13:41
Duurzaam beleggen hoeft geen rendement te kosten, zo heeft Morningstar al eerder onderzocht. Maar hoe zit het met de waardering? Zijn duurzame beleggingen hoger gewaardeerd, of simpel gezegd, duurder? Morningstar vergelijkt daarom twee Eurozone aandelenindices: een traditionele en een duurzame variant daarvan.

Overname Whole Foods door Amazon dwingt tot herbezinning

20-06-2017 16:07
De verrassende overname van Whole Foods door Amazon zet het hele Amerikaanse retaillandschap op zijn kop. Met zo'n sterke nieuwe combinatie moet de concurrentie zich herbezinnen op zijn strategie, stelt Morningstar-analist R.J. Hottovy. Dus ook Ahold-Delhaize, dat tweederde van zijn omzet uit de Verenigde Staten haalt.

Waarom het toch mis gaat, of niet?

20-06-2017 13:42
Het gaat weer lekker met de economie. Na de forse klap die de wereldeconomie te verwerken kreeg na de diepe crisis in 2008, is het nu (eindelijk) tijd om de vruchten van het economisch herstel te plukken. Maar onder de oppervlakte smeulen er nog een paar kwesties die de huidige economische euforie zouden kunnen verstoren. In dit artikel laten we drie grafieken zien die aangeven waarom het helemaal mis kan gaan, en eentje waarom dat (vooralsnog) niet gaat gebeuren.