Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 44 min 1 sec geleden

Dit zijn twee aantrekkelijk gewaardeerde voedingsgiganten

22-03-2019 10:00
De grote voedingsconcerns moeten hun omzetgroei weer aanjagen na een periode van kostenbesparingen en reorganisatie. Daardoor hebben sommigen te weinig geïnvesteerd in hun merken, nieuwe producten en dus toekomstige groei. Morningstar-analist Erin Lash ziet in dit landschap twee voedingsgiganten die momenteel aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Onzekerheid die vanzelf een nieuwe zekerheid wordt

21-03-2019 13:00
Onzekerheid is funest voor de financiële markten. Brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China veroorzaken zulke onzekerheid. Maar het sleept zich allemaal zo lang voort dat de impact op beleggers afneemt. Het bestaan van onzekerheid wordt een soort zekerheid op zichzelf.

Fonds van de Week: Robeco QI European Conservative Equities

21-03-2019 13:00
Toegenomen overtuiging op de kwantitatieve aanpak van Robeco QI European Conservative Equities leidt tot verhoging van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver. Het in eigen huis ontwikkelde kwantitatieve proces van het fonds is zeer gedisciplineerd en herhaalbaar, en Robeco heeft er in de loop ter tijd continu verbeteringen in aangebracht.

Fonds van de Week: Kempen Euro Credit Fund

21-03-2019 11:00
Het ervaren en deskundige team van Kempen Euro Credit weet met het effectieve beleggingsproces outperformance te genereren in verschillende marktomstandigheden. De overtuiging van Morningstar op dit fonds is toegenomen en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Silver naar Gold; de hoogst haalbare medal voor een beleggingsfonds.

Opkomende-markten obligaties interessant nu Fed rentestappen pauzeert

21-03-2019 11:00
Opkomende markten worden weer aantrekkelijker na een lastig 2018. Dat komt door het langzamere tempo van de Fed voor zijn renteverhogingen en door de zwakke groei en aanhoudend lage rentes in Europa. Tijd om weer eens goed naar obligaties uit opkomende markten te kijken.

Dit zijn de nieuwe ratingwijzigingen door Morningstar's fondsanalisten

21-03-2019 11:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben ook deze week weer een reeks beleggingsfondsen opnieuw beoordeeld. Bekijk hier alle upgrades en downgrades en de herbeoordelingen na een periode Under Review.

Marktbarometer februari: alle segmenten flink opgeveerd

21-03-2019 11:00
Na een zeer optimistische januarimaand zette die trend in februari door. Een verschil tussen beide maanden is dat in februari large-cap aandelen het beter deden dan small-caps. Dit is de Morningstar Marktbarometer over februari.

Auto-aandelen: Duitse drie zijn ondergewaardeerd, Tesla en PSA te duur

20-03-2019 12:00
Morningstar neemt ieder jaar de automotive industrie onder de loep en de Fair Values die de aandelenanalisten aan de diverse autofabrikanten toekennen. De grote Duitse drie, Volkswagen, Daimler en BMW zijn ondergewaardeerd. BMW is een van Morningstar's Best Ideas, net als General Motors. Door de winstwaarschuwing bij de jaarcijfers is BMW nog verder ondergewaardeerd geraakt.

Impact van valutaschommelingen is een niet te onderschatten factor

20-03-2019 12:00
Voor aandelenbeleggers bestaat het rendement op hun belegging in de basis uit twee componenten: koersresultaat en dividend. Voor internationale beleggers kan daar met het wisselkoerseffect een derde component bijkomen. Beleggers moeten de impact van valutakoersen niet onderschatten, want het kan een belegging maken of breken.

Zo groen zijn Amerikaanse duurzame fondsen in de praktijk

20-03-2019 12:00
Na de groei van duurzame beleggingsfondsen en een analyse van hun rendement ten opzichte van het marktgemiddelde bekijkt Morningstar of deze fondsen ook groener zijn dan gemiddeld. Hun rendement ligt hoger, maar scoren ze ook beter op de duurzaamheidsratings van Morningstar?

Aankopen door Ultimate Stock Pickers zijn zeer geconcentreerd

20-03-2019 12:00
De aankopen van de Ultimate Stock Pickers over het vierde kwartaal van 2018 concentreerden zich in drie sectoren. Dat is een contrast met eerdere kwartalen, waarin de aankopen zeer gespreid over de sectoren waren. De volatiliteit in de laatste maanden van 2018 schiep mooie kansen voor de 26 toonaangevende fondsbeheerders om tegen aantrekkelijke waardering kwaliteitsaandelen in te slaan. Bekijk het overzicht van de nieuwe aankopen en de aankopen uit hoge overtuiging door de Ultimate Stock Pickers over het vierde kwartaal.

Deze 8 aandelen zijn gekocht door top actieve fondsbeheerders

20-03-2019 12:00
De wereldwijde aandelenmarkten zijn 2019 sterk begonnen met onder andere een S&P 500 index die de beste januarimaand in drie decennia meemaakte. Dat betekende een flinke opvering na een belabberd vierde kwartaal van 2018. Wel bood dat kwartaal daardoor koopkansen. We zetten 8 aandelen op een rij die daarom in de afgelopen tijd door de internationale top van de actieve fondsbeheerders zijn gekocht.

Top-5 fondsen met een duurzaam concurrentievoordeel

20-03-2019 12:00
Concurrentievoordeel is een essentieel element in de aandelenanalyse van Morningstar's analisten. De voorsprong op concurrenten heet in het Engels 'economic moat'. In de top-5 van deze week bekijken we de fondsen in de Morningstar categorie Aandelen Wereldwijd Large-Cap Groei die een positieve Morningstar Analyst Rating hebben en de hoogste blootstelling bieden aan bedrijven met een Wide economic moat.

Dividendstrategieën populairst in strategic beta ETF landschap

19-03-2019 09:00
De markt voor strategic beta ETF's in Europa moest vorig jaar na een periode van sterke groei een stapje terug doen. In dit landschap zijn op dividend gerichte strategieën het populairst. Niet verrassend, gezien het klimaat van aanhoudend lage rente. Morningstar's ETF-specialist Kenneth Lamont praat u bij over de ontwikkelingen in ETF-land.

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

19-03-2019 09:00
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor maart vier wisselingen. Koersstijgingen en verlaging van de Fair Value voor sommige aandelen heeft ervoor gezorgd dat andere aandelen aantrekkelijker zijn geworden. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor maart.

Top-5 Aandelen Sector Agricultuur: Pictet aan kop

19-03-2019 09:00
Beleggen in agricultuurbedrijven klinkt wellicht niet spannend. Het huidige vermogen onder beheer en de in- en uitstroomcijfers voor aandelenfondsen die in dergelijke bedrijven beleggen, wijzen er op dat beleggers de laatste jaren inderdaad niet warmlopen voor deze beleggingscategorie.

Zo deden low-volatility ETF's het in 2018

19-03-2019 09:00
Toen de volatiliteit in de markten afgelopen jaar steeds verder toenam, konden low-volatility ETF's zich gaan bewijzen. En dat hebben ze ook echt gedaan, zo blijkt uit onderzoek door Morningstar. Low-vol ETF's wisten duidelijk beter te scoren op volatiliteit dan generieke ETF's.

Drie aandelen die Ultimate Stock Pickers aan- of verkochten

18-03-2019 11:00
De Ultimate Stock Pickers hebben hun portefeuilles de afgelopen maanden duidelijk geherbalanceerd: de wegingen van de diverse sectoren zijn flink gewijzigd. Morningstar zet op een rij welke sectoren momenteel overwogen en zijn en welke onderwogen bij de 26 toonaangevende fondsbeheerders.

Top 5 Mixfondsen USD Neutraal - Wereldwijd: Allianz aan kop

18-03-2019 11:00
Voor beleggers die het lastig vinden om te kiezen of ze in aandelen of in obligaties willen beleggen, is er een tussenweg: mixfondsen. Die zijn er in diverse soorten met verschillend risicoprofiel, van defensief tot offensief. Daartussenin zit de categorie Mixfondsen Neutraal met fondsen die een portefeuille hebben met een gelijke verdeling tussen aandelen en obligaties. Deze week belichten we de Top-5 van best presterende fondsen in de Morningstar Categorie Mixfondsen USD Neutraal - Wereldwijd.

Fund flows over januari: instroom herstelt na ommekeer op beurzen

18-03-2019 11:00
Naarmate de koersen van risicovollere assets opveerden in januari, keerden ook fondsbeleggers weer terug. Europese beleggingsfondsen mochten dan ook weer instroom noteren, na de fikse uitstroom die een maand eerder nog plaatsvond. Dit is het Morningstar overzicht van de fondsstromen over de maand januari.