Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 23 min 36 sec geleden

Fonds van de Week: First State China Growth Fund

15-01-2020 18:00
Het First State China Growth Fund heeft een zeer deskundige beheerder op het gebied van Chinese aandelen die bij zijn aandelenselectie vooral op kwaliteit let en niet op de benchmark. Dit onderscheidende beleggingsproces heeft op de lange termijn indrukwekkende rendementen opgeleverd. Alle fondsklassen van dit fonds krijgen de hoogst haalbare Morningstar Analyst Rating, die van Gold.

Fonds van de Week: BlackRock US Dollar Bond Fund

15-01-2020 18:00
Het beleggingsproces van het BlackRock US Dollar Bond Fund onderscheidt zich door risicodiversificatie en het inzetten van verschillende bronnen van rendement. Het proces is goed doordacht en wordt nauwgezet uitgevoerd, met een sterk track record onder leiding van hoofdbeheerder Rick Rieder tot gevolg. Het fonds heeft een Morningstar Analyst Rating van Silver.

Fund flows november: beste maand voor aandelenfondsen sinds tijden

15-01-2020 18:00
De trend naar meer risicovolle fondscategorieen en naar aandelenfondsen zette in november verder door: het is de derde maand op rij dat fondsbeleggers hun voorkeur voor meer risico en aandelenfondsen tot uitdrukking brengen in de fondsstromen. Dit is het overzicht van de fondsstromen over de maand november.

Dit zijn de nieuwste ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

15-01-2020 09:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben aan het begin van het nieuwe jaar weer volop beleggingsfondsen herbeoordeeld of voor het eerst voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk hier het overzicht de meest recente ratingwijzigingen, allemaal beoordeeld volgens de vernieuwde en verbeterde methodologie van Morningstar.

Generatiekloof

14-01-2020 12:00
Wanneer we bij Morningstar beleggingsfondsen beoordelen, hebben we een voorkeur voor beheerders die een volledige economische cyclus hebben meegemaakt. Dit omdat ze dan de ervaring hebben opgedaan om zowel door een bull als een bear markt te navigeren. Juist het meemaken van een bear markt kan buitengewoon waardevol zijn. Scherp dalende koersen, economische recessie en faillissementen creëren namelijk een sentiment waarin een beheerder getest zal worden op zijn overtuigingen en standvastigheid.

De nieuwste ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

14-01-2020 12:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben ook in de afgelopen weken weer een reeks beleggingsfondsen herbeoordeeld of voor het eerst voorzien van een Morningstar Analyst Rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen, allemaal beoordeeld volgens de vernieuwde en verbeterde methodologie van Morningstar.

Mind the Gap: het desastreuze effect van risico

14-01-2020 12:00
Timing is verdraaid lastig voor beleggers: wanneer stap je in en wanneer stap je uit? Uit onderzoek van Morningstar blijkt dat fondsbeleggers doorgaans geen gelukkige hand hebben als het gaat om de timing van hun aan- en verkoopbeslissingen. Morningstar onderzoekt onder de noemer 'Mind the Gap' het verschil tussen het door beleggers behaalde rendement (investor return) en het totale rendement (total return).

Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large- en mid-cap aandelen

13-01-2020 15:00
Morningstar's Global Large-Mid Cap Pick List laat zien welke wereldwijde aandelen het aantrekkelijkst gewaardeerd zijn op voor risico gecorrigeerde, sector-gewogen basis. De lijst wordt samengesteld uit de Morningstar Global Markets Large-Mid Cap Index, en omvat dus zowel large- als mid-cap aandelen. Bekijk welke wereldwijde aandelen de aantrekkelijkst gewaardeerde zijn voor januari.

Slechte timing kost fondsbeleggers rendement

13-01-2020 15:00
De timing van aan- en verkopen van beleggingen kan het rendement maken of breken. Verkeerde timing kost fondsbeleggers een flink stuk rendement, zo blijkt keer op keer uit onderzoek van Morningstar. Ook het nieuwste onderzoek op basis van data tot en met 2018 bevestigt dat. Over de periode 2010-2018 heeft verkeerde timing beleggers in beleggingsfondsen in Europa gemiddeld 53 basispunten aan rendement gekost.

Top-5 Aandelen Wereldwijd: Kames aan kop

13-01-2020 15:00
Het beste is tot het laatst bewaard gebleven. Het beursjaar 2019 gaat de boeken in als het beste jaar voor aandelenbeleggers van het afgelopen decennium. De MSCI World Index steeg in het vierde kwartaal van 2019 ruim 5%, waarmee het jaarrendement voor de index inclusief dividend uitkwam op een fantastische 30%. De langste bullmarkt ooit is daarmee levendiger dan ooit en lijkt ondanks de haarscheurtjes die zichtbaar waren nog altijd niet uitgeblust.

Ultimate Stock Pickers Index blijft in 2019 achter bij S&P 500

13-01-2020 10:00
De Ultimate Stock Pickers Index is de maatstaf die kan bewijzen dat actief beheer en uitgekiende stock picking in staat is om een brede marktindex te verslaan. Maar dat is nog niet zo makkelijk, blijkt uit de stand van zaken over 2019 tot dusver. Over de langere termijn weet de Ultimate Stock Pickers Index echter wel de S&P 500 te verslaan.

Top 5 Aandelen Emerging Markets: VanEck aan kop

13-01-2020 10:00
Opkomende landen behaalden een positief rendement in 2019. Toch zullen beleggers in opkomende landen met gemengde gevoelens terugkijken op het afgelopen jaar, want ontwikkelde landen deden het een stuk beter. Een bekend beeld, want bij het afsluiten van het decennium kan worden vastgesteld dat opkomende landen ook over de afgelopen tien jaar fors zijn achtergebleven bij ontwikkelde landen. Deze week de vijf best presterende opkomende landen aandelenfondsen over het afgelopen jaar.

Marktbarometer december: het jaar 2019 eindigt positief

13-01-2020 10:00
Het jaar 2019 is positief geëindigd: alle negen segmenten van de Morningstar Style Box boekten over december positieve rendementen. Met name small-caps deden het goed in de laatste maand van het jaar. Over het hele jaar gemeten is het verschil tussen large- en small-caps niet zo heel groot. Wel significant is het verschil in rendement tussen de groei- en de waarde-stijl. Dit is de Morningstar Marktbarometer over december.

Top-5 instroom eerste 10 maanden van 2019: Pimco aan kop

13-01-2020 10:00
Overvloedige liquiditeit en verminderde politieke risico's op de korte termijn hebben de risicobereidheid onder Europese langetermijnbeleggers de afgelopen maanden gestimuleerd. Eerder dit jaar waren er nog periodes waarin fondsbeleggers terughoudender waren als gevolg van toegenomen politieke onzekerheid. Deze week bekijken we welke fondshuizen de hoogste instroom aan nieuw vermogen wisten te boeken in de eerste 10 maanden van 2019.