Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 25 sec geleden

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen

24-03-2017 10:09
Morningstar's Europe Core Pick List, de maandelijkse lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde aandelen, kent voor maart een gemiddeld aantal wisselingen. Dat komt door grotendeels door nieuwe Fair Value berekeningen van Morningstar's aandelenanalisten.

Fonds van de Week: Deutsche Invest I Euro Bonds Short

23-03-2017 10:25
Vooruitzichten op een stijgende rente zijn een bepalende factor voor de obligatiemarkt. Daarom kijken we deze week naar Deutsche Invest I Euro Bonds Short, dat belegt in kortlopende euro-obligaties.

Fonds van de Week: Deutsche Invest I Euro Bonds

23-03-2017 10:25
Vooruitzichten op een stijgende rente zijn een bepalende factor voor de obligatiemarkt. Daarom kijken we deze week naar Deutsche Invest I Euro Bonds Short, dat belegt in kortlopende euro-obligaties.

Hoofd Rente verlaat Delta Lloyd Asset Management

22-03-2017 18:01
Na het vertrek van een reeks prominente portfolio managers, kondigde Delta Lloyd deze week aan dat ook Hicham Zemmouri, hoofd van het renteteam, het fondshuis per 1 april zal verlaten. Het hoge personele verloop binnen Delta Lloyd vormde voor Morningstar in april 2016 al aanleiding om de fondshuisrating af te waarderen naar Negative.

Morningstar verlaagt rating Triodos Sustainable Bond naar Negative

22-03-2017 14:26
Aanhoudende personele onrust in combinatie met een zeer restrictief mandaat maakt het Triodos Sustainable Bond fonds er niet aantrekkelijker op volgens Morningstar. Het gebrek aan overtuiging leidt ertoe dat Morningstar de rating van het fonds verlaagt van 'Neutral' naar 'Negative'.

Waardebelegger moet meeveranderen met bewegende businessmodellen

22-03-2017 10:27
De fundamentele aanpak van waardebeleggen (value investing) betekent het begrijpen van specifieke kenmerken van bedrijven en industrieën. En meeveranderen met bewegende businessmodellen. Met alleen ratio's zoals koers/winst-verhouding mist de belegger veel mogelijkheden, stelt Isabel Levy van Metropole Gestion: 'Staar je niet blind op een lage koers/winst-verhouding'.

Overtuiging en kansen cruciale factoren voor succes hoge active share

21-03-2017 11:26
Actieve fondsen zijn in staat om outperformance te boeken, maar alleen als de active share hoog is en de fondsbeheerder voldoet aan drie belangrijke voorwaarden. Dat zei professor Martijn Cremers tijdens de Morningstar Institutional Conference. Morningstar licht ze alledrie toe.

Triodos gaat beheer van SRI fondsen zelf doen

20-03-2017 16:48
Triodos Investment Management (Triodos) heeft onlangs aangekondigd dat het beheer van haar vier SRI fondsen zelf ter hand zal nemen. Triodos zal de duurzame en financiële analyse binnen het beleggingsproces volledig integreren.

Top 5: Duurzaam beleggen in euro bedrijfsobligatiefondsen

20-03-2017 11:03
Duurzaam beleggen vond lange tijd vooral plaats binnen de beleggingscategorie aandelen. In recente jaren lijkt duurzaamheid ook zijn intrede te doen binnen de obligatiewereld. De omvang van duurzame obligatiefondsen heeft inmiddels al een substantieel deel van de markt veroverd. In de top 5 van deze week, de vijf fondsen in de Morningstar categorie Obligaties EUR Bedrijven met de hoogste Morningstar Sustainability Rating.

Michael Hasenstab (Templeton): 'Posities in Europa bijna allemaal afgebouwd'

19-03-2017 14:55
Obligatiebelegger Michael Hasenstab heeft zijn posities in Europa bijna allemaal afgebouwd wegens de politieke onzekerheid die er heerst, zei hij tijdens de Morningstar Institutional conference. Liever kijkt Hasenstab naar Zuid-Amerika, met name Argentinië en Brazilië.