Morningstar RSS feed


Abonneren op feed Morningstar RSS feed
Morningstar: een vooraanstaande leverancier van beleggingsinformatie wereldwijd.
Bijgewerkt: 1 uur 28 min geleden

Marktbarometer maart: enorm verschil tussen waarde en groei

03-04-2020 13:00
De Morningstar Marktbarometer per eind maart laat enorme verschillen zien tussen de beleggingsstijlen groei en waarde. Tijdens de grote verkoopgolf van afgelopen maand wist groei de verliezen beter te beperken dan waarde. Ook wordt duidelijk dat de large-caps beter bestand zijn tegen de uitverkoop dan small-caps. Dit is de Morningstar Marktbarometer over maart.

Dit zijn de winnaars van de Morningstar Awards Nederland 2020

03-04-2020 13:00
De winnaars van de Morningstar Awards 2020 zijn bekend. Kempen Orange Fund wint op zijn thuismarkt in de categorie Aandelen Nederland. Bovendien pakt Kempen bij de 'koningsklasse' voor fondshuizen ook nog eens twee Awards, waaronder die voor Alle Assetcategorieën. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

Interessante kansen in industriële automatisering

02-04-2020 16:00
De verstoring van leveringsketens door de crisis zet de blik op industriële automatiseringsbedrijven zoals ABB en Schneider. Ook zij kunnen het moeilijk krijgen door afname van investeringen door hun klanten, maar de geschiedenis leert dat zij snel en stevig kunnen herstellen. Nu is hun waardering interessant geworden als gevolg van de recente koersdalingen, vertelt Morningstar-analist Denise Molina.

Kan de luxe-goederen sector herstellen van de crisis?

02-04-2020 16:00
Nu het reizen en toerisme stilligt, wordt de luxe-goederen sector hard getroffen. Veel winkels zijn gesloten en de verkopen zijn ingestort. Morningstar's Jelena Sokolova bespreekt de situatie en de vooruitzichten voor de luxe-goederen sector. Kan die de huidige crisis en de plotselinge vraaguitval te boven komen? 

Fonds van de Week: Janus Henderson Continental European Fund

02-04-2020 11:00
Het Janus Henderson Continental European Fund krijgt een upgrade van de Morningstar Analyst Rating naar Silver. Het vertrouwen in het fonds is gegroeid door de ervaren beheerder en de consistente toepassing van de beleggingsaanpak die weinig beperkingen kent en die zich bewezen heeft door op langere termijn zowel de benchmark als concurrenten te verslaan.

Fonds van de Week: Stewart Investors Worldwide Leaders Sustainability Fund

02-04-2020 11:00
Stewart Investors Worldwide Leaders Sustainability Fund richt zich op bedrijven met sterk leiderschap en uitstekende corporate governance. Die aanpak is onderscheidend en de deskundige beheerders hebben er een goed track record mee opgebouwd. Morningstar vindt dit een van de betere opties voor wereldwijde aandelen en daarom krijgt het fonds een  Morningstar Analyst Rating van Gold.

Marktbarometer derde week maart: small-caps in de uitverkoop

02-04-2020 11:00
De grote koersdalingen op de aandelenbeurzen troffen tot dusver waarde- en groei-aandelen, waarbij groei-aandelen net iets beter van af kwamen. Daardoor is het verschil in rendement tussen beide beleggingsstijlen iets groter geworden. Afgelopen week is er een ander verschil bijgekomen: small-caps hebben het veel slechter gedaan dan large-caps. We bekijken rendementen binnen de de Morningstar Style Box vanwege de uitzonderlijke marktsituatie nu elke week. Dit is de meest actuele Morningstar Marktbarometer.

Meeste Europese banken schrappen dividend voor kapitaalbehoud

01-04-2020 16:00
Veel grote Europese banken zien af van het uitkeren van dividend. Door cash binnenboord te houden, versterken de banken hun kapitaalpositie uit voorzorg, hoewel die bij de meeste niet echt in gevaar was. De hoge dividendrendementen in de financiële sector maakten deze aandelen lange tijd aantrekkelijk, maar tegelijk is het door die hoge percentages geen verrassing dat de banken nu de hand op de knip houden.

De nieuwste ratingwijzigingen door de fondsanalisten van Morningstar

01-04-2020 16:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben wederom beleggingsfondsen opnieuw beoordeeld en voorzien van een upgrade of een downgrade, of van een nieuwe Morningstar Analyst Rating. Bekijk in dit overzicht de meest recente ratingwijzigingen van de afgelopen periode.

Fund flows februari: instroom loopt terug door angst

01-04-2020 16:00
De instroom in beleggingsfondsen is in februari teruggelopen als gevolg van de angst voor het corona-virus dat de hele wereld in zijn greep houdt en de beurzen wereldwijd heeft doen kelderen. De instroom is per saldo wel positief, maar op een langer niveau dan de afgelopen maanden. Dit is het overzicht van de fondsstromen over de maand februari.

Top 5 Aandelen Europa Vastgoed Indirect: Janus Henderson aan kop

01-04-2020 16:00
Beleggingsfondsen in vastgoedaandelen vormen een interessante toevoeging aan beleggingsportefeuilles, want ze hebben kenmerken van aandelen en obligaties. Actieve beleggers hebben het in het Europese universum van deze indirecte vastgoedfondsen historisch gezien moeilijk gehad. De laatste jaren gaat het echter de goede kant op: het verschil in rendementen in vergelijking met de toonaangevende benchmark worden steeds kleiner door goede prestaties over kortere periodes. Dit heeft onder andere te maken met de veranderde structuur van de Europese markt voor indirect vastgoed.

Streaming services profiteren van huidige markt

01-04-2020 12:00
De corona-crisis betekent flinke schade voor veel bedrijven en sectoren, maar er zijn ook soorten bedrijven die ervan profiteren. Bijvoorbeeld de bedrijven op het snijvlak van technologie en media. De aanbieders van streaming video content maken een opleving mee nu veel meer mensen voor langere tijd thuis werken en verblijven.

De nieuwste ratingwijzigingen bij Morningstar

31-03-2020 16:00
De fondsanalisten van Morningstar hebben een reeks beleggingsfondsen herbeoordeeld en voorzien van een nieuwe Morningstar Analyst Rating of ze hebben een upgrade of een downgrade gegeven. Bekijk in dit overzicht de ratingwijzigingen van de voorbije week.

Fondsen met de beste downside-capture ratio tijdens de uitverkoop

31-03-2020 16:00
Veel beleggingsfondsen hebben het zwaar gehad tijdens de uitverkoop op de beurzen van de afgelopen weken. Toch zijn er verschillen in prestaties. Aan de hand van de downside-capture ratio bekijkt Morningstar welke fondsen er goed uitgesprongen zijn.

Speuren naar ondergewaardeerde aandelen

31-03-2020 10:00
Veel sectoren zijn hard geraakt door de malaise op de beurs en daardoor zijn ze ondergewaardeerd geworden. Morningsatr zet op een rij hoe het met de verschillende sectoren is gesteld als het gaat om waardering en welke kansrijk zijn voor de toekomst.

Zo ontdek je koopkansen in de huidige bear-markt

31-03-2020 10:00
In turbulente tijden met kelderende koersen worden veel aandelen goedkoop. Maar daarmee zijn ze nog niet allemaal interessant om te kopen. Morningstar's Alex Morozov, hoofd Europese aandelenresearch, geeft richting aan hoe beleggers met de huidige marktsituatie om kunnen gaan.

Marktbarometer vierde week maart: alles in het groen

30-03-2020 14:00
De wekelijkse Morningstar Marktbarometer laat zien dat alle stijlsegmenten van de Morningstar Style Box afgelopen week winst hebben geboekt. Opvallend was daarbij dat de waarde-stijl het beter deed dan de groei-stijl. Herstel van de grote olie-aandelen was de drijfveer achter die ontwikkeling.

10 interessante Amerikaanse aandelen

30-03-2020 13:00
Het huidige marktklimaat met de fikse koersdalingen van de afgelopen tijd en de hoge volatiliteit schept koopkansen met het oog op de lange termijn. De implosie van de economie raakt weliswaar vele sectoren, zoals de reiswereld, toerisme en luchtvaartmaatschappijen, maar daarnaast zijn er nog volop bedrijven die veel minder hard geraakt worden en die te hard zijn afgestraft in verhouding to hun vooruitzichten. Morningstar zet 10 Amerikaanse aandelen op rij die nu interessant zijn om te kopen omdat ze ondergewaardeerd zijn.

Deze Europese aandelen zijn nu aantrekkelijk gewaardeerd

30-03-2020 13:00
Voor beleggers die het aandurven, hebben de koersdalingen van de afgelopen periode interessante koopkansen geschapen. Morningstar zet een reeks Europese aandelen op een rij die in de verkoopgolf zwaar afgestraft zijn, maar die sterke fundamentals en groeivooruitzichten hebben voor de lange termijn. Omdat ze nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn, is het nu goedkoop instappen.

Top-5 Best en slechtst presterende wereldwijde aandelenfondsen

30-03-2020 10:00
De wereld schudt momenteel op zijn grondvesten. De impact van het corona-virus op mensen, leefomstandigheden, de zorgsector, bedrijven, de wereldwijde economie en de financiële markten is ongekend. Gecombineerd met de schokgolf in de oliesector die ontstond door het geschil binnen de olie-alliantie tussen Rusland en Saoedi-Arabië zijn beleggers verzeild geraakt in een perfect storm.