Emerging Markets: wat brengt het komende decennium?


Samen met topspecialisten uit de Nederlandse beleggingswereld en wetenschap organiseert Fondsnieuws een kennissessie over opkomende markten.

Na de tien vette jaren tot aan de de financiële crisis volgden tien magere jaren voor beleggers in opkomende markten. Zij zijn zich daardoor in toenemende mate gaan richten op het verminderen van de risico's, die gepaard gaan met hun beleggingen. De pandemie heeft daarnaast de gevolgen van zwakke ESG-factoren aan het licht gebracht. 

Er is veel voor te zeggen om te beleggen in opkomende markten: een hogere economische groei dan in ontwikkelde landen, technologische  disruptie en innovatie, een opkomende middenklasse en de verschuiving van de politieke en economische macht van west naar oost. Het blijven blootstaan aan de beleggingscategorie vereist echter een meer selectieve manier van beleggen, met gedegen kennis van landen, sectoren, valuta's, bedrijven en ESG. 

Dit online event van Fondsnieuws richt zich op selectief beleggen in opkomende markten. We kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende tien jaar voor opkomende markten en naar het belang van ESG bij beleggingen in aandelen in opkomende markten.

 

In samenwerking met: