Fondsnieuws Kennissessie: ESG - Impactbeleggen


Sinds de lancering van de duurzame ontwikkelingsdoelen in 2015 heeft impactbeleggen een vlucht genomen. Geen private bank of institutionele belegger die er niet mee bezig is. Met beleggen kun je echter op verschillende manieren impact hebben. Dit zal nader worden belicht tijdens de Kennislunch op 31 oktober.

 

 

 

 

 

 

 

Gastspreker is niemand minder dan Thomas Van Dyck, oprichter en chairman van As You Sow, een toonaangevende Amerikaanse non-profit organisatie die met actief aandeelhouderschap maximale impact probeert te bereiken op het duurzaamheidsbeleid van multinationals.

Al zijn gehele carrière houdt Amerikaan met Nederlandse roots zich bezig met duurzaam beleggen. Hij stond mede aan de wieg van de Divestment Movement, de beweging die beleggers wil overtuigen uit fossiele brandstofbedrijven te stappen, weet hoe je met duurzaam beleggen je rendement maximaliseert, en is een expert op het gebied van cleantech beleggingen.

Op deze onderwerpen zal hij tijdens de lunchbijeenkomst nader ingaan.

De ESG-specialisten van vier asset managers lichten daarnaast toe met welke beleggingen zij op verschillende manieren impact hebben.

Deze kennislunch is gratis voor thought leaders en decision makers bij institutionele partijen, investment offices van banken en beleidsmakers op het gebied van duurzaam beleggen en impactbeleggen. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname.

Bent u niet uitgenodigd, en wilt u deze sessie toch graag bijwonen? Stuur dan een email met uw naam en functie naar info@fondsnieuws.nl.  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

In samenwerking met: