Impact Investing Week


Tijdens de Impact Investing week van 8 tot en met 12 november organiseren wij virtuele ronde tafels met onze partners

De instroom in impactgerichte beleggingsstrategieën is enorm toegenomen. Vooral jongere generaties willen met beleggingen inspelen op de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van vandaag. De twee Online Kennissessies van Fondsnieuws en Investment Officer richten zich op verschillende manieren waarop belegd kan worden met impact, maar ook op hoe beleggers bewust gemaakt kunnen worden of kapitaal effectief en aantoonbaar is ingezet voor een beter milieu en maatschappij en rendement. 
 
De rode draad van de beide sessies is het selecteren van impactbeleggingen, waarbij we in de eerste sessie het accent zullen leggen op de rol van engagement

 
Impactbeleggingen selecteren & engagement, waar trek je de grens?
•      Keynote / deskundige aan tafel: Erik Breen (Infinsus)
Waar trek je de grens bij engagement bij het impactbeleggen? En wordt die keuze anders, nu engagement steeds effectiever blijkt? Is engagement zinvol of nodig bij impactbeleggingen en bedrijven die de duurzame transitie omarmen? Hoe effectief is engagement bij beleggingen en bedrijven die de duurzame transitie nog niet volledig omarmen? Aan de hand van stellingen neemt Erik Breen de kijker mee in engagementdillema’s. 

 

In samenwerking met: