Investment Outlook 2017: Het jaar van de verkiezingstombola


Fondsnieuws heeft in samenwerking met Aegon Asset Management, Columbia Threadneedle Investments en J.P. Morgan Asset Management de masterclass: Investment Outlook 2017 georganiseerd.

Hieronder kunt u de verslagen vinden van de masterclass: Investment Outlook 2017.

 

Investment Outlook 2017: Economie wordt cyclischer
Beleggers kunnen uitzien naar een geringe opleving van de wereldwijde economische groei. 'Het wordt allemaal wat cyclischer', zegt Bob Homan tijdens zijn key-note presentatie op het door Fondsnieuws georganiseerde event Investment Outlook 2017.

 

Investment Outlook 2017: Voorkom verlies op obligaties
De angst voor oplopende rentes regeert de obligatiemarkten. Toch ziet obligatiestrateeg Nick Gartside van JP Morgan Asset Management voldoende mogelijkheden voor beleggers om ook in 2017 positief rendement te behalen.

 

Investment Outlook 2017: Winstgroei stuwt aandelen
De positievere vooruitzichten voor de economische groei werken met een hefboom door in de bedrijfswinsten. Dit is voor ABN Amro Private Banking een reden om positiever te worden op aandelen.

 

Investment Outlook 2017: Rendement blijft onder druk
De ontwikkelde economieën zijn op een structureel lager groeipad terecht gekomen. Aegon Asset Management verwacht mede daarom voor komend jaar dan ook historisch lage rendementen.

 

Investment Outlook 2017: Grondstoffenmarkten keren
De vorige rally op de grondstoffenmarkten begon in 2000 en hield aan tot in 2008. Vervolgens brak een kwakkelperiode aan. Maar er zijn tekenen dat in 2016 de bodem is gepasseerd en de cyclus aan het keren is.