Investment Outlook 2018: Het jaar van de centrale bankiers


Fondsnieuws heeft in samenwerking met AllianceBernstein, State Street Global Advisors en T. Rowe Price de masterclass: Investment Outlook 2018 georganiseerd.

Hieronder kunt u de verslagen vinden van de Investment Outlook 2018: Het jaar van de centrale bankiers.

 

Hoofdeconoom ABN Amro: 'Goudlokje blijft in 2018
Het is veel waarschijnlijker dat goudlokje nog een jaar bij ons blijft, dan dat ze verdwijnt. Volgens macro-econoom Han de Jong van ABN Amro staan de lichten op groen voor nog zo’n mooi economisch jaar.

 

Outlook: 'Krappe spreads vragen om andere keuzes'
Dat de creditspreads laag zijn, betekent niet dat je als belegger geen rendement meer kunt halen in deze beleggingscategorie. Ook bij krappe spreads zijn er nog genoeg aantrekkelijke obligaties.

 

Outlook: ‘Lage inflatie verlengt aandelencyclus’
Er liggen krachtige, onderliggende oorzaken ten grondslag aan de lage inflatie die niet zomaar zullen verdwijnen. Dit verlengt de huidige aandelencyclus.

 

Outlook: ‘Koersherstel in EM nog in vroege fase’
Ondanks de recente outperformance blijven de waarderingen van opkomende marktaandelen aantrekkelijk. ‘We zitten nog steeds in de vroege fase van de herwaardering van deze beleggingscategorie.’

 

Outlook: '2018 wordt jaar van toenemende complexiteit'
Na het onverwachte sterke aandelenjaar, neemt de complexiteit voor beleggers in 2018 toe. Aanleiding zal een stijgende rente in de VS zijn, wat voor een versterking van de dollar kan zorgen en aandelenrendementen onder druk kan zetten.