Thematisch beleggen: Energietransitie is monumentale beleggingskans


Samen met wetenschappers en topspecialisten uit de beleggingswereld organiseren Fondsnieuws en Investment Officer een kennissessie over de thematisch beleggen, met speciale aandacht voor clean energy. 

Klimaatverandering is misschien wel de grootste bedreiging van onze tijd, maar investeringen in schone energie komen in een stroomversnelling. De Europese Commissie heeft de ambitie om Europa in 2050 klimaatneutraal te maken en de Amerikaanse president Joe Biden heeft de energietransitie tot het speerpunt van zijn beleid gemaakt.

De energietransitie vergt monumentale investeringen en niet alleen in de productie van duurzame energie: het totale keten van energie consumeren, opslaan en distribueren moet opnieuw worden ingericht. En dat biedt beleggers enorme kansen.

Dit online kennisevent staat stil bij de kansen die Clean Energy beleggers biedt. Hoe dit beleggingsthema te bespelen? We bekijken deze kansen zowel vanuit het perspectief van een actieve Christian Roessing (Pictet Asset Mangement) en passieve belegger Chris Mellor (Invesco).

De keynote komt van John Kerkhoven, directeur van onderzoeks- en adviesbureau Quintel Intelligence, dat zich richt op de energietransitie. Quintel Intelligence rekende ondere andere uit wat de hoogte is van het bedrag aan investeringen dat in Nederland nodig is voor deze transitie en hoe deze gefinancieerd kan worden. 

In samenwerking met: