Webinar Aegon Asset Management


Een fonds dat ESG en impact bundelt: ABN AMRO Aegon Global Impact Equity

Vroeger was er een scheiding tussen traditioneel beleggen voor financieel rendement en liefdadigheid voor maatschappelijke impact. In het afgelopen decennium zijn beleggers door middel van duurzaam beleggen in staat gesteld om deze kloof tussen financiële en sociale resultaten te overbruggen. In onze duurzame beleggingsfondsen beleggen we in bedrijven met een hoge beoordeling op verschillende milieu-, sociale en bestuursfactoren (ESG). Deze investeringen zijn een compromis tussen financieel en maatschappelijk rendement. Impactbeleggen gaat nóg verder. Door een diepgaande analyse van bedrijven uit te voeren, kunnen we ons richten op de bedrijven die hun inkomsten genereren door een positieve oplossing te bieden voor de behoeften van de samenleving.

In dit webinar gaan we in op de samenwerking tussen ABN Amro bank en Aegon Asset management in het opzetten van een nieuw fonds dat zich specifiek richt op beleggen met impact. Dit fonds wordt op 1 december 2020 gelanceerd. 

Vincent Triesschijn, Esther van Munster van ABN Amro bank en Stephanie Mooij van Aegon Asset management leggen uit waarom we tot deze samenwerking zijn gekomen en wat impact beleggen precies betekent en aan welke eisen dit moet voldoen. Verder geven we inzicht in de focus op rendement en rapportage gebaseerd op de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). 

Annette van Soest zal moderator zijn tijdens dit webinar.  

Vincent Triesschijn:
Vincent Triesschijn is directeur duurzaam beleggen bij ABN Amro en houdt zich bezig met het integreren van duurzaamheid (ESG) en duurzame investeringen voor klanten. Voordat Vincent bij ABN Amro in functie trad was hij werkzaam voor UBS, J.P. Morgan en Kempen & Co. Vincent behaalde zijn Masterdiploma duurzaamheid aan de Universiteit van Cambridge. In zijn vrije tijd is Vincent coach voor duurzame start-ups, helpt hij sociale ondernemingen in contact te komen met talentvolle academici en is hij lid van de adviesraad van ‘Bridges for Enterprise’ en ‘Net Impact’.

Esther van Munster:
Esther van Munster, Portfolio manager SRI Equities – ABN Amro,   startte haar loopbaan op gebied van duurzaam beleggen in 2006 bij ING, na 10 jaar ervaring in beleggen in gestructureerde producten. In 2011 maakte zij de overstap naar Triodos MeesPierson, toentertijd een joint venture van ABN Amro en Triodos, als portefeuille manager duurzaam aandelen. In 2018 stapte zij over naar ABN Amro, waar zij verantwoordelijk is voor duurzame aandelenbeleggingen en impact beleggen in aandelen. Esther heeft een doctorandus titel in econometrie aan de RijksUniversiteit Groningen en een Bachelor titel in psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Stephanie Mooij: 

Stephanie Mooij, PhD, is in 2019 in dienst getreden bij Aegon Asset Management. Ze is Senior Engagement Associate in het Responsible Investment team en lid van de Sustainable Investment Committee en is na haar PhD in Responsible Investment aan de Oxford University in dienst getreden bij Aegon Asset Management. Zij heeft onderzoek gedaan naar de ESG-rating en -rangschikking van de sector en naar de belemmeringen voor verantwoord beleggen in de beleggingsketen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland. Voor haar promotie was Stephanie aandelenanalist bij Equity Manager Ownership Capital. Stephanie heeft een MSc in Finance and Investments, cum laude, van de Erasmus Universiteit Rotterdam en een PhD in Responsible Investment van de Oxford Universiteit.