Webinar Aegon Asset Management: Wat brengt 2021?


2020 gaat de boeken in als een jaar met vele extreme gebeurtenissen. Het virus zorgde voor een ongekende economische krimp, enorme steunpakketten en volatiele financiële markten.Wat staat ons te wachten in 2021? Experts gaan in gesprek.

Kan de economie weer open en voor welke keuzes staan centrale bankiers in zo'n situatie? Loopt de handel tussen het VK en de EU spaak na Brexit, en in welke mate verandert het beleid van Amerika met een nieuwe president in het witte huis? Welke structurele economische veranderingen blijven er over, en wordt ESG beleggen het nieuwe normaal? Zal de rente nog gaan stijgen, hoeveel rek zit er nog in aandelenmarkten en waar valt nog wat extra yield te behalen?Olaf van den Heuvel en Hendrik Tuch behandelen onder andere deze vraagstukken tijdens het webinar.

Hendrik Tuch:

Hendrik Tuch, CFA is hoofd vastrentende waarden voor Aegon Asset Management in Nederland. Hendrik is sinds juni 2011 werkzaam bij Aegon AM en werd in 2016 benoemd tot hoofd van het staatsobligatie en money market team. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor de overheidsobligaties en credit obligaties portefeuilles in Nederland. Hendrik was hiervoor werkzaam bij F&C Netherlands BV als Senior Portfolio Manager Europese Overheidsobligaties. Hendrik is afgestudeerd in economie aan de Erasumus Universiteit Rotterdam en is geregistreerd als Chartered Financial Analist en als senior vermogensbeheerder bij het Dutch Securities Institute.

Olaf van den Heuvel:

Olaf van den Heuvel, CFA, CIO Aegon Asset Management NL en hoofd Tactical Asset Allocation, kwam in 2000 bij Aegon Asset Management als portfolio manager Pacific Equities en strateeg. Sinds 2007 leidt Olaf het Multi Asset team, verantwoordelijk voor de multi-asset mandaten, asset allocatie en de strategische visie op asset classes voor Aegon Asset Management in Nederland. Sinds 2014 is hij lid van de Global Asset Voting Committee. Olaf heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit Tilburg en mag de CFA titel voeren.