Coronavirus: what van we learn from China?

Terug

De terugkeer van het aantal files en de stijging van het aantal vastgoedtransacties zijn de eerste tekenen dat China’s economische activiteit na de corona-uitbraak weer langzaam opkrabbelt. 

Hoofdpunten:

De reacties op de uitbraak verschillen van land tot land; overheden moeten afwegingen -maken tussen het controleren van de uitbraak en het voorkomen dat er nog meer dodelijke slachtoffers vallen enerzijds, en de economische gevolgen anderzijds.

China en enkele andere Aziatische landen kozen voor een strikte indamming van de bewegingsvrijheid, dat lijkt de juiste keuze te zijn geweest.

De ontwikkelingen in China stemmen hoopvol dat de epidemie te controleren is en kan worden vertraagd, de crisis is dus van voorbijgaande aard.

De langetermijntrends voor China blijven intact, dit betekent dat de langetermijnimpact -voor beleggers wellicht klein is.

Er zijn overtuigende argumenten voor een strategische allocatie naar China, zowel op het gebied van aandelen als in de obligatiemarkt, zeker omdat beleggers verhoudingsgewijs ondergeïnvesteerd zijn in het land.

Om dit artikel te lezen heeft u een abonnement op Investment Officer nodig. Heeft u nog geen abonnement, klik op "Abonneren" voor de verschillende abonnementsregelingen.