‘Fondsbeleggen was in Nederland veel te duur’


Met de lancering van Binck Fundcoach wordt het eindelijk mogelijk in Nederland een goed gespreide lange termijn-fondsenportefeuille aan te houden tegen Amerikaanse kosten.
Jean-Paul van Oudheusden

Dat zegt Jean-Paul van Oudheusden, hoofd business management bij Binck, in een een gesprek met Fondsnieuws. Hij is betrokken bij het team dat verantwoordelijk is voor Binck Fundcoach.

Binck kondigde vorige week aan op 16 april het fondsenplatform Binck Fundcoach te lanceren.

Goed initiatief, waarbij Binck zich moet afvragen of men, zoals Fundcoach ook met goede boutique managers gaat komen naast de populaire fondsen van Morningstar en de grootbanken. Binckbank kan verder de kosten reduceren door direkt bij de fondsmanagers te beleggen ipv Fundsettle als additioneel platform te benutten. Afhankelijk van het fonds kan dit tot €500 per deal schelen!
hvaneldik@gmail.com
Vergeet niet dat SNS funcoach nog een distributie vergoeding kreeg destijds. Nu zijn de fondskosten lager en gaat fundcoach een service fee rekenen. Het is in ieder geval een beter tarief dan de SNS nu hanteert (0.5 % service fee). Echter gezien het minimum van 60 euro per kom je pas op die .15% bij een vermogen van 40,000 euro. Dus voor kleinere beleggers is het wellicht minder interessant en is bijvoorbeeld DeGiro interessanter. Ben benieuwd wat de concurrentie gaat doen!
geronimonl@hotm...