ABN Amro: corona bezorgt charitas extra kopzorgen


‘De coronacrisis en het "lower for longer" beleid van centrale banken heeft aanzienlijke consequenties. Daarom hebben we dan ook met charitatieve instellingen, zoals stichtingen, interessante gesprekken. Centraal daarbij staat dat zij zich niet moeten laten verleiden tot risico's die ze niet naar hun achterban kunnen verantwoorden.'
Leonica Bensdorp, ABN Amro MeesPierson

Dat vertelt Leonica Bensdorp (foto), vermogensbeheerder voor speciale mandaten voor charitatieve instellingen en vermogende klanten bij ABN Amro MeesPierson, tegenover Fondsnieuws. Het gesprek vond plaats in het kader van een serie portretten van private bankers en beleggingsadviseurs in aanloop naar het Fondsevent van maandag 28 september, waar "Strategy Shift" het thema zal zijn. Daarbij is vooral de vraag hoe je belegt in het post-corona tijdperk. 

Liquiditeitsprognoses

Bensdorp vertelt dat voor een deel van de instellingen die zij bedient liquiditeitsprognoses zeer belangrijk zijn. Stichtingen, charitatieve instellingen en dergelijke hebben namelijk lange termijnverplichtingen en doelen, waarvan de haalbaarheid ook sterk afhangt van de beschikbare cash flow. 

De vermogensbeheerder vertelt dat de coronacrisis op dit segment van haar klantenbestand ook invloed heeft op hun dagelijkse zaken. ‘Relaties die aan fysieke fondsenwerving doen, zoals goede doelen en kerken, hebben hun inkomsten door de lockdown en andere coronamaatregelen zien dalen. Soms zelfs fors. Vanuit ABN Amro denken we daar in breder verband in mee, bijvoorbeeld via digitale fondsenwerving zoals via Tikkie. Maar, voegt Bensdorp eraan toe, er is tegelijkertijd door de coronacrisis ook sprake van minder evenementen en dientengevolge dus ook van minder uitgaven.

'Tegelijkertijd komen door de lage rentes, en door de beurscrash die op de uitbraak van het coronavirus volgde, ook de rendementen op de beleggingen onder druk te staan.' Voor relaties die afhankelijk zijn van rendement om cashflow voor doelen te realiseren, is "lower for longer" en de zoektocht naar rendement al langer een uitdaging. 

De klanten waar Bensdorp voor werkt krijgen van haar en haar team allemaal maatwerk. Het gaat immers om charitas met zeer specifieke uitdagingen en wensen en particuliere klanten met portefeuilles van 2,5 miljoen euro en meer.

'Beleggingstechnisch niet bij te houden'

Ze erkent dat bij ABN Amro, net als bij de andere grootbanken, de impact van deze virusuitbraak aanvankelijk werd onderschat. 'We dachten in eerste instantie aan iets vergelijkbaars met sars, waarbij de  impact op de gezondheid lokaal/ regionaal zou blijven, met op economisch gebied wel een uitstraling naar de rest van de wereld.  Maar toen corona zo hard toesloeg in Italië, veranderde dat. Wat volgde, was die crash van maart. Dat ging heel snel, en zoals dat doorgaans gaat, kun je dat beleggingstechnisch ook niet bijhouden.'

Bensdorp heeft weinig tot geen onrustige klanten gesproken. ‘Het merendeel van mijn klanten zijn jarenlange relaties van de bank. Ze zijn al langer belegd, hebben de nodige ervaring en houden goed aan hun lange termijnplannen vast.’ Instituten en charitas zijn veelal (wat) defensiever gepositioneerd, met een bias naar duurzaam. Deze portefeuilles hebben zich ten opzichte van meer klassiek ingerichte portefeuille redelijk goed gehandhaafd, mede omdat ze geen fossiel-gerelateerde beleggingen kenden’, benadrukt ze. 

Volgens Bensdorp komt het er op aan dat je in zo’n uitzonderlijke situatie in contact blijft met je klanten. 'Toen de beurzen kelderden, hebben we dan ook veel en vaak met onze klanten gebeld. Een fysieke ontmoeting was niet mogelijk. Gelukkig kennen wij al heel lang de mogelijkheid van Beeldbankieren, dus dat ging goed.' 

Daarnaast werden relaties op de hoogte gehouden via blogs en webinars. De reguliere revisieafspraken gaan sindsdien ook digitaal. ‘Alleen sommige klanten, die bovendien de beurzen in rust aanschouwden, geven nog steeds te kennen te willen wachten tot we weer fysiek konden afspreken.’

'Bij religieuze instellingen is het wat ingewikkelder'

Bij ABN Amro werken de medewerkers, onder wie de private bankers en beleggingsspecialisten nog altijd in beginsel thuis. Wel zijn er op alle kantoren mogelijkheden voor overleg met teams, creatieve brainstorm sessies en voor medewerkers die om uiteenlopende redenen niet goed thuis kunnen werken. Maar in beginsel is de bezetting op de kantoren maximaal 25 procent. 

'In principe werk je thuis. Daar heeft de bank zeer goed bij geholpen om dat optimaal te faciliteren, maar ik mis de interactie met collega’s op kantoor toch wel’, vertelt Bensdorp. Met klanten wordt dus overwegend nog aan beeldbankieren gedaan.

'Maar als relaties aangeven dat ze een fysieke bijeenkomst willen, dan kan dat bij uitzondering. Bij religieuze instellingen is dat dan wel weer wat ingewikkelder. Zij hebben soms zorgen over de leden van hun congregaties, waar mensen wat vaker op leeftijd zijn. Daardoor zijn zij wat terughoudender met fysieke contactmomenten.'  

Bent u beleggingsadviseur, private banker of wealth manager? Doe dan mee aan de 13e, digitale editie van het Fondsevent op 28 september, het grootste en oudste kennis- en netwerkevent voor deze doelgroep. In 1,5 uur wordt u bijgepraat door experts onder leiding van moderator Rens de Jong. Thema: Strategy Shift - de wereld na corona. 

Meer interviews in het kader van deze serie: