Achtste editie Fondsevent 360 van start!


Fondsevent 360 is vanochtend start gegaan in 't Spant in Bussum. De achtste editie staat in het teken van de geopolitieke spanningen in de wereld en van de invloed die dat op beleggingsportefeuilles heeft.
Fondsevent 360, zevende editie

Er hebben zich bijna 400 mensen aangemeld voor het Fondsevent, waaronder vooral beleggingsadviseurs, private bankers en vermogensbeheerders. De organisatie van het event is in handen van ConspiracySinc en Fondsnieuws. Dagvoorzitter is Rens de Jong.

De plenaire ochtendsessie werd afgetrapt met een inleiding door Rob de Wijk, directeur van het Centre for Strategic Studies in Den Haag. Hij gaat in op de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld. Daarna wordt aan de hand van drie casu - olie, Rusland en cybercriminaliteit - toegelicht in welke gedaante geopolitieke spanningen zich in de wereld voordoen.

Tot slot voert Rens de Jong in dit ochtendgedeelte een gesprek met Joshua McCallum, beleggingsstrateeg van UBS Global Asset Management. Hij zal vertellen hoe bovengenoemde ontwikkelingen de portefeuilles van beleggers beïnvloeden en hoe je er op kan anticiperen.

Na de lunch geven de negen overige deenemende asset managers aan het Fondsevent in drie rondes van masterclasses hun visie op actuele ontwikkelingen. Thema's daarbij zijn ondermeer dividend- en inkomensbeleggen, risico versus rendement, beleggen in kleine en middelgrote bedrijven, factorbeleggen en emerging markets.

De dag wordt afgesloten met een bijdrage van Tom Touber. Hij vertelt aan de hand van spectaculaire foto's over de Volvo Ocean Race, waarbij hij betrokken is en die hij in 2006 met het team van ABN Amro heeft gewonnen.