Alex stapte in augustus grotendeels uit aandelen


Alex Vermogensbeheer is vorige maand grotendeels uit aandelen gestapt. De aandelenexposure in de behoedzame portefeuilles werd teruggebracht van 84 naar 32 procent.
Fernando Hagel Franco

Dat zegt hoofd retail Nederland bij BinckBank Fernando Hagel Franco in een interview dat gepubliceerd is in het deze week verschenen Fondsnieuws-magazine.

'Hiermee hebben wij gereageerd op negatief sentiment in de markt naar aanleiding van de geopolitieke en economische ontwikkelingen in Europa. Bij een mogelijke crash willen wij niet meerijden. Dit kan ten koste gaan van het rendement als het sentiment weer draait,' aldus Hagel Franco.

Inmiddels, zo laat een woordvoerder van de bank weten, is Alex 'goeddeels' weer ingestapt.

Alex beroept zich erop door zijn uitstapbeleid klanten voor grote verliezen te kunnen behoeden. Met uitzondering van de meest defensieve Alex-portefeuilles kunnen alle portefeuilles tot 100 procent in aandelen beleggen. Wordt het marktrisico of het risico van een bepaald aandeel te groot, dan verkoopt Alex zijn posities geheel of gedeeltelijk.

Dit jaar tot nu toe pakt dit beleid nog niet heel goed uit. Tot en met augustus was het rendement van de behoedzame voorbeeldportefeuille van Alex -8 procent.

Bent u FN/Insider-abonnee? Lees dan ook online het hele interview met Fernando Hagel Franco: Binck: Model Alex heeft zich bewezen

Brilliante stap, terwijl de markt ruim 5% plust vanaf begin augustus. Zoals terecht gesteld wordt, alle portefeuilles blijven dramatisch achter bij de markt. Mijn advies aan beleggers in Alex: "en als u het even niet vertrouwt, zoek dan een serieus alternatief voor uw vermogen"!! Herman Oeberius Kapteijn De Vries Investment Services
oeberius@hotmail.com
Met "Alex Behoedzaam" gaat U dit jaar met ruim 1% per maand verder het schip in. Ze staan nu al op MIN 13%. En dat was al vóór de Oktober crash.Hun computermodel is volledig op hol geslagen met per werkdag 2 of meer transacties. En als het tegenzit: de persoonlijke "behoedzaam" portefeuille kan ruim slechter zijn dan de modelportefeuille waarmee ze "pronken". Nee, een slecht product met "behoedzaam" als misleidende naam.
Rhedubius (niet gecontroleerd)