Asset managers: Fed aarzelt, maar rente zal stijgen


Asset managers hebben begrip voor het feit dat de Amerikaanse centrale bank de rente niet heeft verhoogd. De economie is wat zwakker, maar dat is volgens de Fed van tijdelijke aard. Als dat juist is, dan zal de rente dit jaar opnieuw verhoogd worden.
Federal Reserve

Dat is de inschatting van Luke Bartholomew, beleggingsstrateeg van Aberdeen Asset Management in reactie op het besluit van de Fed de rente niet te verhogen. Bartholomew is sceptischer over de fundamentals van de Amerikaanse economie in tegenstelling tot de Fed. Maar de centrale bank is niet uitgesproken over wat zij in juni, bij haar volgende vergadering gaat doen. 'Ze hebben niet veel weggeven of ze in juni de rente wel zullen verhogen. Ze zullen waarschijnlijk hun speeches in aanloop naar juni gebruiken om signalen af te geven over hun intenties.' 

Standard Life Investments

Jeremy Lawson, hoofdeconoom van Standard Life Investments, wijst erop dat de outlook voor de wereldeconomie, in ieder geval op de korte termijn, beter is dan jarenlang het geval was. Het is volgens hem aan centrale banken om de juiste afweging te maken over welk monetair beleid het beste past bij het breed gedragen herstel van de wereldeconomie.