Asset managers: QE-beleid van ECB stimuleert inflatie


Het inflatierisico neemt toe nu de ECB het opkoopprogramma met slechts 20 miljard euro per maand verlaagd heeft. Dat stelt ETF Securities in een eerste reactie op het besluit van de ECB.

De Britse asset manager waarschuwt dat het aanhoudende beleid van verruiming in combinatie met hogere olieprijzen, een sterke dollar en expansief fiscaal beleid tot hogere inflatie kan leiden.

Burger: Er is wellicht sprake van meer digitale geld in de circuit, want zij ziet nog niet veel cash in de omloop; geen tastbare loonstijging, geen waarneembare koopkrachtverbetering, geen aannemlijke banengroei, toegenomen populisme in de samenleving. Licht opgeleide burger: Er is iets raars aan de hand met de inflatie; die zou aangedreven worden door de hoge olieprijs (Fischer Black), maar de perfecte correlatie met de daarbij behorende time lag was in de afgelopen zes jaar enigszins zoek; van $50 naar $110 naar $ 30 en nu op $50-55 en de inflatiepad??? In 2014 naam het aantal banen in VS toe, desalniettemin nam de inflatie niet toe??? Het opkoopprogramma van ECB is al bijna 2 jaar aan de gang, de inflatie is in de afgelopen twee jaar per saldo afgenomen??? Moet men de inflatie zoeken in een combinatie van olieprijzen, valutawisselkoersen, expansief fiscaal beleid, QE en volledige werkgelegenheid??? Wie volgt het inflatietragetbeleid? Centrale Banken en dus ook ECB
hosseiniank@yah...