Bart Vemer strijkt neer in markt van direct-lending


Een groeiende groep van vermogende Nederlanders zoekt naar alternatieve bronnen van rendement nu de rente laag is en de volatiliteit op de klassieke financiële markten van aandelen- en obligatiemarkten toeneemt. Om die reden wordt in toenemende mate gezocht naar alternatieve vormen van financiering die een hoger rendement opleveren.
Bart Vemer luidt de gong

Voor Bart Vemer (foto), Vera van Kesteren en Ivo Feeke - allen afkomstig van BNP Paribas Investment Partners - was dat vorig jaar aanleiding voor de oprichting van Voordegroei, een bedrijf dat vermogende beleggers en groeibedrijven aan elkaar koppelt.

Vandaag stappen de oprichters van Voordegroei met het luiden van de beursgong uit de schaduw en starten zij officieel hun bedrijfsactiviteiten. Ook crowdfunding- en financieringsspecialist Pim Betist is als managing partner bij het initiatief betrokken.

Risico marginaal groter?? Als je als particulier EUR 10.000 aan 1 bedrijf uitleent voor 7 jaar kan je a) 7 jaar niet meer bij je geld (wie leent zet er nu al geld bij een bank op deposito voor 7 jaar: niemand) en nog veel belangrijker b) je bent je geld kwijt als je het bedrijf waaraan je geleend hebt failliet gaat. Direct lending is daarmee een casino, waar je als particuliere belegger niet aan mee moet willen doen!
dpotjer@dynamic...