Beleggen tegen de stroom in: convenience retail


Winkeliers hebben het zwaar, zeker nu er een verlenging van de lockdown is aangekondigd. Dit doet ook pijn in het retailvastgoed. Toch is er een uitzondering op de regel: “convenience retail”. Het zijn wijkwinkelcentra, een specifiek type vastgoed dat het juist goed deed in de afgelopen periode. Het biedt nog altijd een verwacht rendement van 5 à 6 procent op jaarbasis tegen een gematigd risico.
Barbara Maltha-Koppelman, CBRE Capital Advisors

Dit zegt Barbara Maltha-Koppelman (foto) van CBRE Capital Advisors in gesprek met Fondsnieuws Institutioneel. Dit interview vond plaats in het kader van de nieuwe podcastserie “Beleggen tegen de stroom in” van Fondsnieuws Institutioneel. Hierin wordt gesproken met specialisten over beleggingscategorieën die niet meteen voor de hand lijken te liggen, bijvoorbeeld vanwege het huidige economische klimaat of langetermijntrends. 

Dat het ene retail het andere niet is, blijkt uit een globaal overzicht van de retailvastgoedmarkt. Binnen het Nederlandse winkellandschap kunnen er namelijk grofweg drie soorten winkels gedefinieerd worden, legt Maltha-Koppelman uit. Als Director bij CBRE Capital Advisors is zij als adviseur betrokken bij het opzetten van niet-beursgenoteerde institutionele vastgoedfondsen en gaat zij namens de fondsmanagers de markt op om institutionele beleggers te interesseren voor dergelijke proposities.