Beste van de week: ABN, AFM, Rabo en Dutch Premium


De AFM lijdt andermaal een gevoelig verlies: Gert Luiting, een veteraan binnen de gelederen, ruilt de toezichthouder in voor een onder toezicht gestelde, ING. Fondsnieuws tekende het nieuws op de valreep van het weekend op.

Ander nieuws dat de kolommen van Fondsnieuws domineerde, was het interview met Bart Horsten, de directeur beleggen en sparen van de Rabobank, die tegenover Cees van Lotringen de gevolgen uitlegde van 'agile' werken voor de beleggingsteams van de bank.

De redactie was ook van de partij toen bij De Nederlandsche Bank afgelopen maandag een werkconferentie met 200 deelnemers werd gestart over de gevolgen van klimaatveranderingen de de verantwoordelijkheid die de financiële sector als belangrijke speler daarbij heeft.

Bij ABN Amro tekende redacteur Harm Luttikhedde op dat de bank steeds meer haar best doet om adviseurs zoveel mogelijk kennis bij te brengen over duurzaam beleggen, want het overtuigen van bestaande klanten dat duurzaam 'the way to go' is blijkt nog een moeilijke. 

Lars Dijkstra, CIO van Kempen, schreef op verzoek van Fondsnieuws een ooggetuigenverslag van zijn ervaringen in Davos waar het World Economic Forum een week geleden werd afgerond. Dijkstra sprak van een 'Dutch premium', waar het om lange termijnbeleggen en -doelen en duurzaamheid ging. 

Nog in het vat

We gaan even van een welverdiend weekend genieten en zijn maandag bij u terug met een interview met afdelingshoofd Marloes Foudraine van het DNB-toezicht op vermogensbeheerders. Zij vertelt dat DNB dit jaar extra accent gaat leggen op de kapitaaleisen van onafhankelijke vermogensbeheerders. 

Maandag vindt ook de masterclass plaats van Fondsnieuws in samenwerking met Universiteit Nyenrode voor vermogensbeheerders. Later in de week ondermeer een dubbelinterview met Chris Suiker van Robeco en Guy Janssens, hoofd duurzaam beleggen bij de Belgische bank BNP Paribas Fortis, over de succesvolle strategische alliantie tussen de twee in België.  

Lees hier het Beste van de afgelopen week: