Beste van de week: modelportefeuilles als hoofdgerecht


We hebben deze week met de redactie van Fondsnieuws weer lekker zitten de kokkerellen voor een "Grande Bouffe". We begonnen met het voorgerecht: een stuk over Mifid II en de worsteling die beleggingsprofessionals en bankers met het examen hebben (gehad).

Het hoofdgerecht was het stuk van redacteur Harm Luttikhedde over de modelportefeuilles van de vier grootbanken. Een teleurstellend resultaat, die portefeuilles van de banken dit keer. Stuk voor stuk bleven ze - door de zware averij in het vierde kwartaal - bij de index achter. Gelukkig was er januari en februari om de schade weer in te lopen. 

Het nagerecht was een keuzemenu: de oproep van het kabinet aan pensioenfondsen om het beleggingsbeleid in het licht van veranderende wet- en regelgeving aan te passen, het vragenvuur dat Kamerlid Omtzigt afvuurde op minister Koolmees van Sociale Zaken over fiduciair beheer, alsook platform AOKK dat onder financieel planners en vermogensbeheerders de eerste klanten werft. 

Volgende week komen we terug met een gesprek met Gerard Roelofs van Van Lanschot Kempen over het naar elkaar toeschuiven van het client solutions teams en het investment office. Ook hebben we ons licht opgestoken bij Twan van Erp, die leiding geeft aan het Client Solutions Team van Achmea Investment Management en zijn we koffie gaan drinken met Christoph von Reiche, bestuurslid sales en marketing van Robeco. 

Geniet van het weekend of van de ski-vakantie! 

Het beste van de Fondsnieuws-week: