Beste van de week: wanneer de bubbel barst


Het werd al langer op sociale media aangekondigd, maar nu lijkt op de markten een poging te worden gewaagd: dalende koersen. Het is nog een sneeuwballetje, maar wellicht kan die groter worden naarmate de tijd verstrijkt. De zinspeling van columnist Han Dieperink 'Wanneer de Tesla-zeepbel knapt' was niet voor niets dan ook het best gelezen stuk van de week.

Dieperink legt in zijn bijdrage uit wat bubbels zijn, wie er de aanstichter van is, hoe lang of kort ze kunnen duren en of ze wel of niet impact hebben op de toekomst. De voormalige CIO van Rabobank ziet Tesla en China als grote bubbels met een lange termijn impact. 

Verder rekenen we tot de beste verhalen van deze week: beleggers die groeilanden tot de beste belegging rekenen; de lessen van de laatste Kifid-uitspraken; Nederland in trek bij buitenlandse fondshuizen en dienstverleners; Robeco die toenemende interesse vindt voor haar impact-beleggingen; de sector die zich probeert voor te bereiden op de SFDR-verordening per 10 maart; en kwaliteitsbedrijven die inflatiebestending zijn.