'Biotech is een volwassen sector geworden'


De recente beursprestaties van de biotechsector springen behoorlijk in het oog. Veelgebruikte indices als de NASDAQ Biotechnology Index (NBI) en de MSCI World Biotechnology realiseerden dit jaar al een stijging van ruim 37 procent. En ook in het lastige aandelenjaar 2011, waarin alleen defensieve sectoren floreerden, wisten sommige biotechfondsen in het positieve territorium te blijven.

De belegger die wel gecharmeerd is van deze rendementen zal zich afvragen waar deze hun oorsprong vinden: This time it's different? Er zijn zeker zaken veranderd, meent Rudi van den Eynde, fondsmanager van het Dexia Biotechnology Equity Fund.

'De sector is geëvolueerd, en belangrijker nog, qua beleggerspubliek volwassener geworden. Tot een aantal jaren geleden gingen bij de minste onzekerheid op de beurs meteen alle biotechnologieaandelen onderuit. Beleggers die nu in biotech zitten hebben hun huiswerk goed gedaan. Onrust op de beurs is geen reden meer om biotech meteen weg te doen. De correlatie met het economische sentiment is tegenwoordig een stuk lager.’