Countdown Fondsevent 28/09: Beleggen ná corona


Op maandag 28 september vindt de finale van de 13e editie van het Fondsevent plaats. Thema: Strategy shift, oftewel hoe beleg je in het post-corona tijdperk? En wat zijn de consequenties voor de risicoprofielen en de beleggingsportefeuilles van klanten? De beste beleggingsstrategen van Nederland geven acte de présence.  
Rens de Jong

Het Fondsevent kent dit jaar een digitale editie, waarbij een spel wordt gespeeld rond mogelijke scenario's, die samenhangen met megatrends als verschuiving van het economische en politieke zwaartepunt van West naar Oost, klimaatverandering en een forse toename van de wereldbevolking. 

De scenario's worden toegelicht door aan Fondsnieuws verbonden experts als scenarioplanner Willemijn Verdegaal, beleggingsstrateeg Han Dieperink, asset allocatie specialist Roelof Salomons en econoom Han de Jong. Zij zullen onder leiding van moderator Rens de Jong (foto) ook een neutrale beleggingsportefeuille presenteren en toelichten die het meest toekomstproof wordt geacht in het licht van de bovengenoemde megatrends. 

Voor het Fondsevent 2020 hebben we alle denkbare creativiteit en innovatie uit de kast getrokken: de 13e editie combineert een beleggingsspel met commentaar vanuit een "War room", virtuele talkshows, podcasts, een doos met lekkernijen die op een opgegeven adres wordt bezorgd en mogelijkheden tot digitaal netwerken. Als u die doos met lekkernijen wilt ontvangen, meldt u zich dan snel aan als deelnemer. 

Realitycheck

Op donderdag 1 oktober vindt een "realitycheck" plaats van de gepresenteerde scenario's en van de beleggingsportefeuille. Dat gebeurt met strategen van de grootbanken: Taoufik Bouzebaa (Rabobank), Richard de Groot (ABN Amro), Bob Homan (ING), Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) en Gerwin Wijnia (InsingerGilissen). Deze discussie start om 13.00 uur en zal ook via de website van fondsnieuws te volgen zijn. 

Nu het Fondsevent vanwege corona niet als een fysieke bijeenkomst kan plaatsvinden, zoals sinds 2008 gebruikelijk was, is gekozen voor een communicatietraject dat in juni is begonnen met de podcast-serie "Strategy Shift" met bovengenoemde strategen van de banken. 

Vorige week is de aftrap genomen voor een serie interviews met private bankers en vermogensmanagers. Hierbij gaat het over de vragen en de zorgen die klanten in gesprekken met de adviseurs aan de orde stellen. Zo werd gesproken met Rogier Visser van InsingerGilissen over Wall Street versus Main Street en met Susan Leerkes  van Van Lanschot Bankiers over de verrijking van het vak die ook met de coronacrisis kwam. Er volgen nog interviews met Lisanne Hendrikx (Rabobank) en Leonica Bensdorp (ABN Amro MeesPierson). 

Op 9 september om 13.00 uur wordt afgetrapt met de eerste van drie rondetafeldiscussies. Het onderwerp is thematisch beleggen. Deelnemers Jack Neele van Robeco, Mark Lacey van Schroders en Gertjan van der Geer van Pictet Asset Management. Deelnemen kan nog! 

In daaropvolgende twee weken volgen nog twee virtuele ronde tafeldiscussies. Op woensdag 16 september is het thema duurzaam beleggen, met de experts van BNP Paribas Asset Management, Invesco en NN Investment Partners. 

Op 23 september is het thema de economie post-corona. Daarin staan onderwerpen centraal als inflatie vs deflatie, globalisering vs deglobalisering en blijft aandeelhouderskapitalisme centraal staan of groeit het meer naar een inclusief stateholderskapitalisme? Namens Actiam, Aegon Asset Management en Kempen nemen experts deel. Moderator van deze gesprekken is Tom Jessen. 

Ook worden van alle negen deelnemende partners nog podcasts uitgezonden met hun experts over bovengenoemde thema's, die te beluisteren zullen zijn via Fondsnieuws, Spotify en Apple Podcasts.

Meld u hier aan!

Deelnemers aan de finale van het Fondsevent op 28 september krijgen op het opgegeven adres een doos met lekkernijen bezorgd. Aanmelden kan via de website van fondsevent. Dat hebben inmiddels meer dan 400 concullega's gedaan.