De 50e editie van het Fondsnieuws-magazine is uit!


Vandaag verschijnt weer een nieuw Fondsnieuws-magazine dat dit keer volledig in het teken staat van de verwachtingen voor volgend jaar.
Fondsnieuws-magazine van december

Beleggings- en assetallocatie-strategen buitelen over elkaar heen in hun sombere, waarschuwende visie op het aanstaande beursjaar. Aan consensus geen gebrek: het wordt minder - veel minder. 

De stijgende rente, het nagenoeg uitgebrande stimuleringsbeleid van centrale banken en overheden zoals de Amerikaanse, zorgen voor afnemende economische activiteit. In het verlengde daarvan, zo is de verwachting, zullen rendementen onder druk komen te staan. 

Verder in dit magazine een dubbelinterview met Shell en risicomanager Cardano. Shell geldt als autoriteit op het gebied van scenariodenken. Cardano werkt sinds enkele jaren met deze methodiek. 

Beide bedrijven vertellen hoe zij zich door middel van het maken van scenario’s voorbereiden op wat kán gebeuren. Concreet gaan zij in op de naderende energietransitie. Deze stelt bedrijven en beleggers voor zowel kansen als bedreigingen.

Lees hier het magazine online

Traditiegetrouw vraagt Fondsnieuws aan het eind van het jaar de grootste banken om drie fondstips voor het jaar dat komen gaat. In dit magazine evalueren we de tips die zij voor dit jaar gaven en leest u de nieuwe tips voor 2019.

Last, but not least voor u een interview met Vitaly Vanshelboim. Hij is chief operating officer van het United Nations Office for Project Services (Unops) en is een man met een missie: zorgen dat het grote geld uit de private sector de weg vindt naar ontwikkelingslanden.

Het Fondsnieuws-magazine verschijnt zes keer per jaar, is onderdeel van het FN Totaal-abonnement en verschijnt daarnaast onder meer als bijlage bij het Financieele Dagblad.

Meer informatie over de abonneeproposities van Fondsnieuws vindt u hier.