'Delta Lloyd Equity Sustainable Global: Géén uitstroom'


Volgens Morningstar voert Delta Lloyd Asset Management de lijst aan van fondshuizen in Europa met de grootste uitstroom in januari. Maar het fondshuis weerspreekt dit.
Delta Lloyd

De uitstroom van Delta Lloyd AM in de eerste maand van het jaar bedroeg volgens de dataprovider ruim 1 miljard euro. Er zou vooral geld uit het fonds Delta Lloyd Equity Sustainable Global zijn onttrokken.

Een woordvoerder van de asset manager weerspreekt dit. 'In januari hebben we dit duurzame aandelenfonds opgesplitst in drie varianten. Dit hebben we gedaan omdat het om fiscale redenen niet handig was dat alle klanten in dezelfde fondsvariant zaten.'

'Nu er drie varianten zijn kunnen we alle klantgroepen in de voor hen juiste categorie indelen. Hiervoor hebben we vermogen van de ene naar de andere aandelenklasse moeten overhevelen. Morningstar heeft dit niet meegenomen in de statistieken. Het geld is in hetzelfde fonds gebleven, alleen nu in een andere, nieuwe aandelenklasse. In totaal zit er nog steeds ruim 2 miljard euro in Delta Lloyd Equity Sustainable Global.'

Morningstar laat desgevraagd weten dat nu blijkt dat Delta Lloyd AM de data over januari incorrect bij hen heeft aangeleverd.