Fondsnieuws haalt ESG-goeroe naar kennislunch


Fondsnieuws heeft voor zijn eerstvolgende ESG-event Thomas Van Dyck, oprichter en chairman van As You Sow, uitgenodigd als gastspreker. Van Dyck is een autoriteit op ESG-gebied en de gesel van het beursgenoteerde bedrijfsleven, dat hij met actief aandeelhouderschap succesvol tot verduurzaming overtuigt én dwingt.
Thomas Van Dyck, As You Sow

Al zijn gehele carrière zet de Amerikaan met Nederlandse roots zich in voor een duurzamere wereld. Zo stond hij mede aan de wieg van de Divestment Movement, de beweging die beleggers wil overtuigen uit fossiele brandstofbedrijven te stappen. En wat hem daarin zo overtuigend maakt dat is dat hij weet hoe je met duurzaam beleggen maximaal rendement behaalt. Daarnaast is hij een wereldwijd gewaardere expert op het gebied van beleggen in ‘cleantech’.

Dankzij zijn grote kennis zowel van beleggen als van ESG-beleid heeft hij inmiddels voor institutionele beleggers al meer dan 2,6 miljard dollar gealloceerd naar duurzame (beleggings)oplossingen.

'Wall Street is monolithically focused'

Van Dyck is een zeer uitgesproken en een zeer gepassioneerd spreker. Zo zegt hij over beleggers in de Financial Times: 'Wall Street is pretty much monolithically focused — they focus on returns. So I figured, if I could show them returns from investing in ESG, they’ll go down the alleyway of sustainability as quickly as they’ll go down the alleyway of exploitation. It’s like a dog chasing a ball.”

Van Dyck, die onder meer verbonden is aan Generation Investment Management van voormalig vice-president Al Gore, zal de key note van deze kennislunch op donderdag 31 oktober voor zijn rekening nemen. Verder zullen de specialisten van vier vooraanstaande asset managers de discussie met de gasten aangaan over uiteenlopende ESG-onderwerpen.

Mark Lewis

Onder hen Mark Lewis, Head of Climate Change Investment Research bij BNP Paribas Asset Management, die onlangs een spraakmakend rapport uitbracht over de wankele toekomst van oliebedrijven.

Ook Hans Stegeman, Hoofd Research & Investment Strategy bij Triodos Investment, Gareth Davies, Head of responsible investment solutions bij Columbia Threadneedle Investments, en Martijn Oosterwoud, Head of SI Investment Specialists bij UBS Asset Management zullen acte de présence geven.

Deze exclusieve kennislunch, die georganiseerd wordt in samenwerking met de ESG-experts van een aantal vooraanstaande asset managers, is bestemd voor beslissers, strategen en ESG-experts bij institutionele partijen, investment offices van banken en beleidsmakers op het gebied van duurzaam beleggen en impactbeleggen.

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Fondsnieuws nodigt gasten op persoonlijke titel uit. Bent u niet uitgenodigd, en wilt u deze sessie op 31 oktober toch graag bijwonen, stuur dan een email met uw naam en functie naar info@fondsnieuws.nl. Er is nog een beperkt aantal 'vrije' plaatsen beschikbaar.

Vertegenwoordigers van concurrerende asset managers zijn uitgesloten van deelname.

Vind hier meer info