FN Impact Investing Week: live talkshow om 13.00u


Countdown voor de Week van Impact Investing, dat om 13.00 uur begint met een talkshow. De moderatie is onder leiding van Erik Breen, een onafhankelijk expert op het terrein van impact beleggen en Annette van Soest, ervaren dagvoorzitter en radiomaker. Samen gaan zij in gesprek met drie deskundige gasten.
Talkshow Impact investing 2020

Met Dirk Meuleman, directeur van consultant Phenix Capital, praten we over de vraag of alle impactfondsen wel gelijk zijn. Vervolgens komt Rients Abma aan het woord.

Hij is directeur van Eumedion, dat de belangen behartigt van institutionele beleggers op het terrein van corporate governance en duurzaamheid. Met Abma bespreken we de vraag of je als betrokken aandeelhouder kiest voor de dialoog of dat je juist moet stemmen met je voeten? Wat is wat en hoe werkt impact?

We ronden af met de vraag of 'impact: meten is of weten?' Voor de beantwoording van die vraag is uitgenodigd Claudia Kruse, managing director global responsible investment & governance van APG Asset Management, dat inmiddels veel kennis en expertise heeft opgebouwd op dit terrein, ondermeer met de overname van Entis.

Deelnemen aan de talkshow kan op eenvoudige wijze door simpelweg op de homepage om 13.00 uur te registreren en met het stellen vragen mee te doen aan het studiogesprek. 

Aanleiding voor de week van het Impact Beleggen is de grote populariteit van ESG-beleggen. In 2019 stroomde maar liefst 120 miljard euro naar dergelijke fondsen. Ook impactfondsen zijn alom in trek. Het zijn er al 1300 met 250 miljard aan beheerd vermogen. Hoe word je daar wegwijs uit?

More to follow

In aansluiting op de talkshow zullen de redactie en de kennisexperts van Fondsnieuws een week lang aandacht besteden aan het thema. We doen dat met Brenda Kramer van PGGM, Don Gerritsen van het VN-initiatief PRI en met Philip Muller van Blue Orchard, specialist op het terrein van microfinance. Daarnaast zullen ook kennisexperts van Ortec en Infinsus, alsook Han Dieperink en Han de Jong hun (kritische) visie op het thema aan de lezers van Fondsnieuws toevertrouwen. 

Daarnaast geven ook de partners van Fondsnieuws bij deze 'Week van Impact Investing' acte de presence. Dat zijn Fréderic Samama, chief responsible investment officer van Amundi, Simon Bond, director of responsible investment portfolio management van Columbia Threadneedle, Lydia Haueter, senior investment manager Thematic Equities Team van Pictet AM
 en Daniel Perroud, global head of business development van Schroders.