FN Marktrapporten: Expansiefase gaat nu in


Goldman Sachs Asset Management erkent dat de economische groei in de Verenigde Staten wat tegenvalt, en dat het huis hierdoor verrast is, maar het denkt dat de 'animal spirits' weer hun werk zullen doen.

De asset manager heeft positieve verwachtingen over aandelen op basis van de groei van de bedrijfswinsten. Aanleiding voor dat positivisme is de wereldwijde groei en de goede prognoses over de winstverwachtingen.

Ook Sparinvest is positief. De cijfers van de Oeso laten zien dat de groei zich uitstrekt over vele regio's. Het Deense huis stelt dat men nu in een expansiefase is gekomen, met goede vooruitzichten voor risicovolle assets. Dit kan volgens Sparinvest negatieve effecten hebben voor ondermeer emerging marker debt.

Andere nieuwe bijdragen vandaag aan de FN Marktrapporten database komen van Northern Trust, Edmond de Rothschild en Schroders dat een handig overzicht geeft van behaalde rendementen in april.

FN Marktrapporten is een dagelijkse dienst van Fondsnieuws voor haar FN Premium abonnees. De database slaat dagelijks de marktvisies en -rapporten van meer dan 50 asset managers op.