Fondsevent 360: Geopolitiek en uw beleggingen


De achtste editie van het Fondsevent 360 zal in het teken staan van geopolitieke ontwikkelingen. Aanleiding zijn de oplopende spanningen in de wereld en de gevolgen die zij hebben voor de beleggingsportefeuille.
Fondsevent 2014: Rens de Jong in gesprek

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent in Nederland voor beleggingsadviseurs, private bankers en vermogensbeheerders en wordt door Fondsnieuws en ConspiracySinc georganiseerd.

In het plenaire (ochtend)programma wordt de aftrap gedaan door Rob van Wijk, directeur van het Centre for Strategic Studies. Hij zal duidelijk maken hoe de krachtsverhoudingen in de wereld aan het veranderen zijn en welke geopolitieke consequenties dat heeft.

Vervolgens worden deze veranderingen inzichtelijk gemaakt aan de hand van drie casu: het dreigende conflict met Rusland, de onrust in het Midden-Oosten en de gevolgen die dat heeft voor de oliemarkt, en de 'wereldoorlog' die niemand ziet: cybercriminaliteit.

Beleggingsexpert Joshua McCallum van UBS Global Asset Management zal duidelijk maken hoe dergelijke geopolitieke ontwikkelingen doorwerken naar de beleggingsportefeuille van klanten en wat gedaan kan worden om het risico in de portefeuille beter te spreiden. Tijdens het plenaire gedeelte, dat onder leiding staat van dagvoorzitter Rens de Jong, zal het publiek worden uitgenodigd deel te nemen aan een interactief beleggingsspel.

Na de lunch wordt in masterclasses nader ingegaan op voor adviseurs en vermogensbeheerders relevante beleggingsthema's, zoals inkomens- en dividendbeleggen en de mogelijkheid om via unconstrainted obligatiebeleggen in te spelen op geopolitieke ontwikkelingen.

Verder wordt in de masterclasses aandacht gegeven aan het feit dat het leerstuk van risico-rendement een nieuwe invulling behoeft door de jongste paradigmawisselingen in de wereld en wordt tevens ingegaan op de kansen die smallcap-beleggen en duurzaamheid beleggers bieden.

Bekijk het programma en meld u gratis aan op fondsevent.nl

Het Fondsevent, dat op maandag 28 september plaatsvindt in 't Spant! in Bussum, is bestemd voor beleggingsadviseurs, private bankers en vermogensbeheerders in Nederland. Het grootste jaarlijkse evenement voor deze doelgroep is in principe niet toegankelijk voor medewerkers van concurrerende asset managers.

De sponsoren van het evenement zijn dit jaar BNP Paribas Investment Partners, Delta Lloyd Asset Management, Deutsche Asset and Wealth Management, Fidelity, Henderson Global Investors, Kempen Capital Management, NN Investment Partners, Robeco, Schroders en UBS Global Asset Management.