Fondsevent 360: 'Ready for take-off'


Het aftellen voor Fondsevent 360 is begonnen. Het grootste kennis- en netwerkevent voor beleggingsprofessionals in Nederland vindt maandag 28 september plaats in 't Spant! in Bussum.
Fondsevent 360, editie 2014

Voor de bijeenkomst hebben zich 400 mensen aangemeld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de doelgroep van private bankers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders.

Aanmelding kan via www.fondsevent.nl

De achtste editie van Fondsevent 360 staat in de ochtend, tijdens het plenaire gedeelte, in het teken van geopolitieke spanningen en de effecten die dat kan hebben op de beleggingsportefeuille. 's Middags geven specialisten van de deelnemende fondshuizen masterclasses over onderwerpen als inkomensbeleggen, opkomende markten, duurzaamheid en risico versus rendement.

In de ochtend wordt ingegaan op actuele geopolitieke ontwikkelingen, zoals de crisis in het Midden-Oosten en de gevolgen voor de oliemarkt, de spanningen tussen het Westen en Rusland en de toenemende zorgen om cybercriminaliteit. Deze onderwerpen zullen onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong worden besproken met een ex-generaal en een ex-hacker en met andere specialisten uit het veld.

De aftrap wordt gedaan door Rob van Wijk, directeur van het Centre for Strategic Studies. Hij zal duidelijk maken hoe de krachtsverhoudingen in de wereld aan het veranderen zijn en welke geopolitieke consequenties dat heeft.

Beleggingsexpert Joshua McCallum van UBS Global Asset Management zal duidelijk maken hoe dergelijke geopolitieke ontwikkelingen doorwerken naar de beleggingsportefeuille van klanten en wat gedaan kan worden om het risico in de portefeuille beter te spreiden.

Fondsevent 360 is een initiatief van Fondsnieuws en ConspiracySinc. De sponsoren van het evenement zijn dit jaar BNP Paribas Investment Partners, Delta Lloyd Asset Management, Deutsche Asset and Wealth Management, Fidelity, Henderson Global Investors, Kempen Capital Management, NN Investment Partners, Robeco, Schroders en UBS Global Asset Management.

Doel van de bijeenkomst is om private bankers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders bij te praten over de laatste ontwikkelingen die voor hen als beleggingsprofessional relevant zijn.