Fondsevent: Allianz GI over kunstmatige intelligentie


De impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de economie en de maatschappij ontwricht alles wat we hebben geleerd over het leven.
Neil Dwane

Dat stelt Neil Dwane, de wereldwijde strateeg van Allianz Global Investors, Hij zal maandag 25 september in één van de break out sessies spreken over de gevolgen van kunstmatige intelligentie op het beleggen.

Dwane is echter niet negatief over het gebruik van AI-systemen op het beleggingsproces. Het helpt volgens hem om complexe problemen op te lossen waarvoor we ons gesteld zien. 'Een robot op wielen maken, is niet zo moeilijk; hem leren nadenken wel.'

In zijn voordracht zal Dwane ingaan op het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie in steeds meer sectoren. Duidelijk zichtbaar is de impact op de technologie en de telecomsector, maar voor de industriële sector is het veel minder zichtbaar, maar niet minder groot.

Volgens de strateeg is het voor veel bedrijven wel een uitdaging om zich voor te stellen hoe de wereld er over vijf jaar uitziet nu de ontwikkelingen zo snel gaan.

Dwane wijst erop dat technologiefondsen meestal de MSCI World Information Technology Index als benchmark hebben, waarin megacaps als Apple en Google zwaar meewegen. Een groot deel van waardecreatie van die bedrijven is in de afgelopen tien jaar ontstaan.

'Wij dichten AI-bedrijven dezelfde kansen toe, en kijken bij de selectie van aandelen naar de totale waardeketen. Van infrastructuur, toepassingen, databedrijven tot en met sectoren.' Dwane zal in zijn bijdrage aan het Fondsevent de selectie van bedrijven en sectoren toelichten die als winnaars uit de AI-revolutie (kunnen) komen.

Wilt u naar de presentatie van Dwane, die onderdeel is van de track 'Verborgen bronnen van rendement', samen met Deutsche Asset Management en Robeco, schrijft u zich dan hier in.

Het Fondsevent viert op maandag 25 september zijn tiende editie, getiteld 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw'. Naast een plenair gedeelte, vinden er drie rondes van break outs plaats, die één keer worden herhaald. In dit gedeelte presenteren negen fondshuizen hun belangrijkste visies en strategieën van dit moment.

De dag wordt beëindigd met een key note van Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher (waardering: 9,2+).

Meer achtergronden over het Fondsevent: