Fondsevent: Bas Jacobs & de dreigende toekomst


Tien jaar na de ineenstorting van Lehman Brothers en de krediet- en beurscrisis die erop volgde, lijkt alles weer genormaliseerd: werkloosheid daalt, economische groei stijgt. Maar klopt dat zonnige beeld ook en gaat achter de herstelcijfers niet een andere werkelijkheid schuil?
Bas Jacobs

Bas Jacobs, hoogleraar economie en openbare financiën aan de Erasmus Universiteit, zal op de tiende editie van het Fondsevent een analyse geven van wat de crisis van 2007/2008 veroorzaakt heeft, wat er door beleidsmakers aan gedaan is en wat de hypotheek is waarmee de toekomst nu is bezwaard.

Jacobs toont zich kritisch over de Nederlandse prestaties. Want Nederlands kracht is ook zijn zwakte: een veel te groot spaaroverschot, een onderbezetting van de productiecapaciteit en bezuinigingen die veel meer schade hebben aangericht dan voor de continuïteit van de nationale economie wenselijk is.

De hoogleraar trapt het Fondsevent af met een korte introductie op de macro-economische en beleidsmatige ontwikkeling van de afgelopen tien jaar, die niet alleen het begin van de wereldwijde kredietcrisis markeerde, maar op 22 september 2008 ook het startschot was voor de eerste editie van het Fondsevent, de grootste kennis- en netwerkbijeenkomst voor private bankers, vermogensbeheerders, financial planners en beleggingsprofessionals in Nederland.

De tiende editie, die maandag 25 september in Theater Amsterdam in het (goed te bereiken) westelijk havengebied plaatsvindt, heeft als titel meegekregen 'Op het breukvlak van Oud en Nieuw'.

Mensen die binnen de doelgroep vallen, kunnen zich hier aanmelden.

Na het plenaire ochtendgedeelte, onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong, vinden interactieve break-outs plaats met topbeleggers van negen gerenommeerde fondshuizen. Afgesloten wordt met een key note van futuroloog en boardroomadviseur Peter van der Wel (waardering: 9,2+), die het publiek zal meenemen naar het jaartal 2027, als het Fondsevent 'zijn twintigste editie' beleeft.

Bekijk ook: