Fondsevent: De belegger, de neuropsycholoog en de wakkerschudder


'Op het breukvlak van Oud & Nieuw', dat is de titel van de tiende editie van het Fondsevent dat maandag in Amsterdam plaatsvindt. In deze jubileumeditie wordt in samenwerking met topsprekers en beleggingsexperts zowel teruggekeken op de afgelopen tien jaar als op het komende decennium.
Fondsevent, 2016

In het plenaire gedeelte neemt hoogleraar economie Bas Jacobs ons mee in wat er de afgelopen tien jaar sinds de kredietcrisis is gebeurd. Hoe zijn we uit de crisis gekomen en wat is de hypotheek op de toekomst van het door overheden en centrale banken gevoerde beleid van 'shock and awe'?

Aansluitend wordt aan de hand van een casus door serie-ondernemer Erik Hoekstra vertelt hoe je van 'een crisis een kans maakt'. De voormalig topman van De telefoongids/De gouden gids, legt uit hoe in 2007 de bodem onder het verdienmodel van het bedrijf wegviel. En hoe hij in de crisis een kans zag en het bedrijf door een transitiemodel looste dat een nieuw klant- en verdienmodel opleverde en een nieuwe toekomst.

Een must voor adviseurs

Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie en auteur van het boek 'Het maakbare brein', vertelt over de relatie tussen gedrag en het brein en hoe bedrijven en financiële instellingen de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen positief kunnen beïnvloeden. Een must voor adviseurs en vermogensbeheerders. 

Maton Sonnemans, partner van VODW, zal onthullen van welke technieken op het terrein van psychologie en emotionele intelligentie bedrijven bij hun digitale klant- en verdienmodellen gebruik maken om het gedrag van klanten te beïnvloeden.

Na de pauze volgen break outs, die gegeven worden door de beleggingsspecialisten van 9 asset managers. Bezoekers kiezen twee van de drie 'flights', waar in korte inspirerende sessies het gehoor wordt meegenomen en ingewijd in thema's die voor hem of haar relevant zijn voor de dagelijkse advies en beleggingspraktijk.

Key note: Shift happens

De dag wordt afgesloten met een keynote van de gelauwerde en door het publiek met een 9 beoordeelde spreker en trendwatcher Peter van der Wel. Hij zal het hebben over revolutionaire, positieve veranderingen die in de wereld op stapel staan.   Hoe kunnen beleggers omgaan met deze veranderingen en welke kansen zijn er, door anders te kijken?  

Grootste wholesale event voor professionals

De eerste editie van het Fondsevent vond plaats op 22 september 2008 - slechts een week na de ondergang van Lehman Brothers - in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Mariska Hulscher was de dagvoorzitter en de Zweedse managementgoeroe Kjell Nordström nam de key note voor zijn rekening met een voordracht over helder denken, dat verwees naar het thema van de dag, 'Helder'.

Het dagvoorzitterschap van de tiende editie van het Fondsevent staat onder leiding van Rens de Jong, die wordt beschouwd als één van de beste moderatoren van Nederland en altijd garant staat voor een inspirerende, levendige en humoristische dag. Het Fondsevent vindt op 25 september plaats in Theater Amsterdam.

Professionals die actief zijn in de advies- of vermogensbeheerpraktijk, zoals beleggingsadviseurs, private bankers en vermogensbeheerders, zijn van harte welkom. Vertegenwoordigers van concurrerenten van de sponsorende asset managers zijn uitgesloten van deelname.

Sponsoren van het event zijn negen gerenommeerde Nederlandse en internationale fondshuizen, te weten: Allianz Global Investors, BNP Paribas Asset Management, Deutsche Asset Management, Fidelity International, Janus Henderson Investors, Kempen Capital Management, NN Investment Partners, Pictet Aset Management en Robeco.

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent voor de wholesalemarkt in Nederland en wordt door de bezoekers gewaardeerd met een zeer hoog, gemiddeld cijfer.

Bekijk het programma van het Fondsevent.

Meer achtergronden over het Fondsevent - plenair:

Meer achtergronden over de break out sessies:

 

Graag de informatie verbeteren en juist dateren
koos.meijer49@g...