Fondsevent: Erik Hoekstra maakt de crisis tot een kans


Hij is het levende bewijs dat 'in iedere crisis een kans steekt': Erik Hoekstra, de gewezen topman van wat ooit De Telefoongids was. Hij zag bij zijn aantreden een bedrijf dat vanaf 2007 ieder jaar een "double digit" daling van de omzet te verwerken kreeg. Hoekstra ging als een wervelwind door het bedrijf, want er was geen minuut te verliezen.
Erik Hoekstra

Hoekstra, die meerdere digitale transformaties als CEO bij bedrijven heeft doorgevoerd, waaronder die bij VNU Media, zal op het Fondsevent spreken over zijn professionele ervaring bij het vinden van nieuwe klant- en verdienmodellen en het vestigen van nieuwe bedrijfsculturen. 

Over zijn ervaring bij De Telefoongids zegt hij dat hij bij zijn komst in 2012 eerst de missie aanpakte en daarna met de uitvoering aan de slag ging. 'Het bedrijf was moe. De organisatie had nog weinig geloof in de toekomst. We moesten kleine succesjes boeken, stapje voor stapje het geloof terug zien te krijgen.'

Hij vertelt dat Google het echte probleem was, vanwege de zoekmachine, en dat De Telefoongids-website hierdoor steeds minder relevant werd. Hierop het antwoord zoeken, was 'de moeder aller uitdagingen'. Men begon met één dienst ten behoeve van het bedrijfsleven en inmiddels zijn het er talrijke. Het bedrijf dat tegenwoordig door het leven gaat als DTG, is een online marketing servicebedrijf geworden en floreert weer.

Hoekstra zal in een gesprek met dagvoorzitter Rens de Jong over zijn ervaringen vertellen, die vooral ook relevant zijn voor banken en andere financiële dienstverleners die nu midden in hun digitale transformatie zitten. Tegenwoordig adviseert Hoekstra bedrijven en investeerders op het gebied van digitale transformaties.

Andere sprekers tijdens het plenaire gedeelte van het Fondsevent zijn ondermeer Bas Jacobs, hoogleraar economie en openbare financiën en Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog en auteur van de bestseller 'Het maakbare brein'.

De tiende editie van het Fondsevent vindt plaats op maandag 25 september in Theater Amsterdam in het westelijk havengebied. Naast een plenair gedeelte, zijn er break-outs van beleggingsspecialisten van negen deelnemende fondshuizen en wordt de dag afgesloten met een key note van futuroloog en trendwatcher Peter van der Wel (9,2+ waardering), die kijkt naar het jaar 2027 als Fondsevent 'zijn 20e editie beleeft'.

Bekijk hier het programma, of meldt u aan als u tot de doelgroep van private bankers, vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs of - professionals behoort en kom naar het grootste kennis- en netwerkevent voor beleggingsprofessionals in Nederland.

Meer achtergronden over het Fondsevent: