Fondsevent: Henderson over de duurzame transitie


Donald Trump is irrelevant voor de langere termijnontwikkelingen op het terrein van duurzaamheid. 'Hij kan de trend vertragen door versoepeling van milieuregels, maar niet stoppen.'
Hamish Chamberlayne van Henderson Global Advisors

Dat zegt fondsmanager Hamish Chamberlayne van Henderson Global Advisors die tijdens één van de break out sessies op het Fondsevent zal spreken over duurzaam beleggen en de grote kansen die dat door de transitie naar een duurzame economie en samenleving biedt.

Henderson ziet vier belangrijke trends op het terrein van duurzaamheid: klimaatverandering, het opdrogen van natuurlijke hulpbronnen, vergrijzing en groei van de wereldbevolking. Deze trends drijven op de lange termijn de financiële markten. 

Chamberlayne zal tijdens zijn presentatie vertellen hoe hij aandelen selecteert, waarbij het fonds niet of slechts beperkt is blootgesteld aan fossiele brandstoffen. De ecologische voetafdruk is 60 procent kleiner dan die van de referentie-index, MSCI World Index. 

Wilt u naar de presentatie van Chamberlayne, die onderdeel is van de track 'Morgen is allang begonnen', waarin BNP Paribas Asset Management zal spreken over agrifood en Pictet Asset Management over duurzaam themabeleggen, schrijft u zich dan hier in.

Het Fondsevent viert op maandag 25 september zijn tiende editie, getiteld 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw'. Naast een plenair gedeelte, vinden er drie rondes van break outs plaats, die één keer worden herhaald. In dit gedeelte presenteren negen fondshuizen hun belangrijkste visies en strategieën van dit moment.

De dag wordt beëindigd met een key note van Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher (waardering: 9,2+).

Meer achtergronden over het Fondsevent - plenair:

Mere achtergronden over de break out sessies: