Fondsevent: Margriet Sitskoorn en het maakbare brein


Niet alleen beinvloedt het brein het gedrag. Andersom gaat ook op: het gedrag kan ook het brein ontwikkelen. Dat stelt neuropsycholoog Margriet Sitskoorn, die tijdens het plenaire programma van het Fondsevent zal spreken over het maakbare brein.
Margriet Sitskoorn

Sitskoorn, in het dagelijks leven hoogleraar Klinische neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg en auteur van de bestseller 'Het maakbare brein', zal in haar bijdrage aan het Fondsevent ondermeer ingaan op de werking van de hersenen, het gedrag en de rol van de adviseur tegenover zijn of haar klant.

Volgens Sitskoorn denken veel mensen ten onrechte dat ze zelf niet of nauwelijks (nog) invloed hebben op de vorm en functie van hun hersenen, maar hersenen ontwikkelen zich niet alleen by baby's, kinderen en pubers, maar ook volwassenen kunnen hun hersenen laten groeien door telkens weer nieuwe vaardigheden aan te leren.

'De ontwikkeling van je hersenen en gedrag is een continu proces van zijn en worden,' zegt Sitskoorn. Belangrijk is dat proces van doorontwikkeling van het brein ook voor adviseurs die telkens weer te maken krijgen met nieuwe generaties klanten, die er andere levenservaringen en andere visies op het (professionele) leven op nahouden.

Sitskoorn zal in haar presentatie ondermeer uitleggen hoe men ingesleten denkpatronen en een fixed mindset kan doorbreken, zodat deze plaatsmaakt voor een growth mindset. Zij pleit ondermeer voor de (door)ontwikkeling van de prefrontale hersenschors, het gebied waar ratio en emotie in balans worden gehouden - en, eventueel, ongewenst gedrag kan worden onderdrukt.

De tiende editie van het Fondsevent vindt plaats op maandag 25 september in Theater Amsterdam in het westelijk havengebied. Naast een plenair gedeelte, zijn er break outs van beleggingsspecialisten van negen deelnemende fondshuizen en wordt afgesloten met een key note van futuroloog en trendwatcher Peter van der Wel (9,2+ waardering), die kijkt naar het jaar 2027 als Fondsevent 'zijn 20e editie beleeft'.

Bekijk hier het programma, of meldt u aan als u tot de doelgroep van private bankers, vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs of - professionals behoort.

Meer achtergronden over het Fondsevent: