Fondsevent: NN IP en emotie als bron van rendement


Door het aftappen van social media, het analyseren van beleggingsstromen en een gedetailleerd inzicht in de positionering van andere beleggers dringt het multi-assetteam van NN Investment Partners (NN IP) steeds dieper door tot het gemoed van beleggers.
Ewout van Schaick

Dat zegt Ewout van Schaick, hoofd van het multi-assetteam bij NN Investment Partners. Hij zal in de break out op het Fondsevent spreken over de wijze waarop je rendement kan behalen op de emotie van de belegger.

Natuurlijk legt NN IP die inzichten naast de fundamentele analyse van markten en bedrijven, zodat een totaalplaatje ontstaat van ratio en emotie.

Van Schaick zal bij zijn presentatie nader ingaan op concrete voorbeelden aan de hand waarvan hij kan laten zien hoe van sentiment in de markt geprofiteerd kan worden. Een voorbeeld daarvan is Brexit, die NN IP al vroeg aanzette tot het innemen van shortposities in het pond. Tegelijkertijd bleven we long in risicovolle aandelen.

De break-out waarin Van Schaick laat zien hoe men een hoger rendement boekt door fundamentele analyse te combineren met data over sentiment, maakt deel uit van de 'flight' met Fidelity en Kempen,  die zullen spreken over respectievelijk China en over actief aandeelhouderschap.

Het multi-asset team van NN IP is meermaals door Morningstar bekroond met een Award voor haar prestaties en outperformance.

Het Fondsevent

Het Fondsevent viert op maandag 25 september zijn tiende editie, getiteld 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw'. Naast een plenair gedeelte, vinden er drie rondes van break outs plaats, die één keer worden herhaald. In dit gedeelte presenteren negen fondshuizen hun belangrijkste visies en strategieën van dit moment.

De dag wordt beëindigd met een key note van Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher (waardering: 9,2+). Verder zijn er inspirerende optredens van de econoom, de neuropsycholoog, de fluisteraar en de transitiemanager. Dagvoorzitter is Rens de Jong, die in 2014 werd gekozen tot de beste van zijn vak.

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent voor beleggingsprofessionals in Nederland: private bankers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders zijn van harte welkom.

Meer achtergronden over het Fondsevent - plenair:

Meer achtergronden over de break out sessies: