Fondsevent: Robeco en de kunst van het parelvissen


Noch actief, noch passief is de oplossing, maar dat wat het beste van beide werelden is: enhanced indexing. Dat stelt Wilma de Groot, portfoliomanager van het Quant team van Robeco, die op het Fondsevent de kwantitatieve, wereldwijde en duurzame aandelenstrategie van het huis zal presenteren.

Volgens Robeco staat aan de basis van deze strategie een kwart eeuw van wetenschappelijke en systematische aandelenresearch, waarvoor een eigen computermodel is ontwikkeld waarmee de aandelenselectie zelf kan worden gedaan.

Het model haalt op basis van transparante criteria en vastomlijnde regels de meest koop- of verkoopwaarde aandelen uit de MSCI World index, zodat Robeco met deze aanpak niet alleen beter presteert dan de passieve oplossingen, maar ook dan de index zelf.

Behalve op basis van waarde en momentum-factoren vindt ook een overlay van duurzaamheidscriteria plaats.

Verborgen bronnen van rendement

Wilt u naar de presentatie van Wilma de Groot, die onderdeel is van de track 'Verborgen bronnen van rendement', samen met Deutsche Asset Management en Allianz Global Investors, schrijft u zich dan hier in.

Het Fondsevent viert op maandag 25 september zijn tiende editie, getiteld 'Op het breukvlak van Oud & Nieuw'. Naast een plenair gedeelte, vinden er drie rondes van break outs plaats, die één keer worden herhaald. In dit gedeelte presenteren negen fondshuizen hun belangrijkste visies en strategieën van dit moment.

De dag wordt beëindigd met een key note van Peter van der Wel, futuroloog en trendwatcher (waardering: 9,2+). Verder zijn er inspirerende optredens van de econoom, de neuropsycholoog, de fluisteraar en de transitiemanager.

Het Fondsevent is het grootste kennis- en netwerkevent voor beleggingsprofessionals in Nederland: private bankers, beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders zijn van harte welkom.

Meer achtergronden over het Fondsevent - plenair:

Meer achtergronden over de break out sessies:

 

 

Nog een parelvisser of is van der Schaaij verhuist
m.jimmink@kpnpl... (niet gecontroleerd)