Fondsevent in teken van 4e industriële revolutie


De negende editie van het Fondsevent gaat over de vierde industriële revolutie en kent een volledig vernieuwd format: geen masterclasses meer, maar één doorlopend plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong.
Fondsevent, editie 2015

Was de vorige revolutie er één van een digitale transformatie van economie en samenleving, nu vindt een samensmelting plaats van diverse technologieën, zoals robotisering, kunstmatige intelligentie, nano- en biotechnologie, internet of things, energieopslag en nieuwe materialen.  

De vierde technologische revolutie zal alle sectoren, bedrijven en samenlevingen in de wereld raken en een grote impact hebben op financiële markten. Voor beleggers gaan deze megatrends gepaard met kansen, maar ook met grote risico's.

In deze editie van het Fondsevent, die plaatsvindt op maandag 26 september, ontmoeten de reële wereld en de beleggingswereld elkaar in één doorlopend dagprogramma. Dagvoorzitter Rens de Jong neemt het publiek in dit door Fondsnieuws georganiseerde event mee in een inspirerende reis naar de wereld van morgen. Dat gebeurt aan de hand van beeld, geluid, verhalende grafieken en een dialoog tussen beleggingsstrategen en vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschap en samenleving.

Tijdens het Fondsevent wordt nader ingegaan op wat deze revolutie inhoudt en hoe beleggers hierop kunnen inspelen. Het event is gratis toegankelijk voor beleggingsadviseurs, private bankers, vermogensbeheerders en fonds selecteurs.

Deze kennis- en netwerkbijeenkomst kent drie blokken, waarin de volgende thema's aan bod komen: 'Hoe de vierde industriële revolutie de wereld op zijn kop zet', 'hoe beleggers optimaal gebruik maken van technologie' en 'hoe je als belegger van de kansen profiteert en de risico's omzeilt'.

Inschrijven kan via de website van fondsevent.nl

Fondsevent wordt georganiseerd door Fondsnieuws in samenwerking met ConspiracySinc. Deelnemende asset managers zijn Allianz Global Investors, BNP Paribas Investment Partners, Delta Lloyd Asset Management, Fidelity, Henderson Global Investors, Kempen Capital Management, NN Investment Partners, Robeco en UBS.