Fondsnieuws lanceert uitgave voor pensioenbeleggers


Vandaag verschijnt het eerste nummer van Fondsnieuws Institutioneel. Een krant vol beleggingsnieuws, analyses en achtergronden, alsook industrienieuws voor institutionele beleggers in het algemeen en pensioenfondsbestuurders in het bijzonder.
FN Institutioneel

De beleggingswereld verandert snel door een combinatie van wet- en regelgeving, aanhoudend lage rente en de zoektocht naar rendement die zich steeds meer afspeelt in de private, in plaats van de publieke wereld.

'Met het oog op die ontwikkelingen zien wij voor onszelf een taak om over deze transitie uitgebreid en diepgaand te berichten. We doen dat met een eigen redactie van zeer ervaren financiële journalisten, van wie een aantal een achtergrond heeft in de financiële wereld', zegt hoofdredacteur Cees van Lotringen in een toelichting. 

Institutionele beleggers zijn voor Fondsnieuws altijd één van de doelgroepen geweest. Nu onder invloed van wet- en regelgeving de institutionele en de wholesale wereld steeds meer naar elkaar toegroeien, komt ook de focus van dit op beleggingprofessionals gerichte platform steeds meer te liggen op lange termijn beleggingsoplossingen en de te behalen doelen.

Eerste nummer

Voor dit eerste nummer sprak redacteur Yvonne Schreuder met beleggingsspecialisten van Achmea en MN over de gevolgen van de lage rente voor de rol van de fiduciair manager. Verder in het magazine aandacht voor de wijze waarop asset managers en fiduciair managers zich organisatorisch aanpassen aan de veranderende wereld, alsook een gesprek met een ervaringsdeskundigen Rico Fasel over de verschillen en overeenkomsten tussen institutioneel en wholesale. In de optiek van Fasel groeien de twee werelden inderdaad naar elkaar toe.

Voorts wordt in het magazine met experts uit het veld gekeken naar de liquiditeitsrisico’s van alternatieve beleggingen en nemen we met het hoofd vermogensbeheer van APG, Ronald Wuijster, de beleggingsportefeuille van pensioenfonds ABP door.

Fondsnieuws Institutioneel is toegezonden aan meer dan 1.000 pensioenfondsbestuurders, fiduciair managers en consultants. In het uitgeefbeleid van Fondsnieuws is institutioneel één van de doelgroepen, naast banken en verzekeraars, asset managers en onafhankelijke vermogensbeheerders en family offices.  

Fondsnieuws Institutioneel verschijnt dit jaar 4 keer en als pensioenfondsbestuurder of institutionele belegger kunt u deze edities kosteloos ontvangen door u in te schrijven via deze link.