Fondsnieuws-magazine: Mandaatfondsen in trek


Vandaag verschijnt weer een nieuw Fondsnieuws-magazine. Dit keer aandacht voor mandaatfondsen, de consolidatieslag in het vermogensbeheer en de vraag of je Europese aandelen nu wel, of toch niet moet afschrijven als belegger.
Fondsnieuws magazine

De aanhoudende politieke onzekerheid plus de terugvallende conjunctuur in Europa maken Europese aandelen tot een impopulaire beleggingscategorie. Maar is dat wel terecht? Fondsnieuws-medewerker Tjibbe Hoekstra beantwoordt die vraag aan de hand van gesprekken met onder meer Lucas Strojny van Amilton AM en Thomas Romig van Assenagon AM.

Dan is er aandacht voor de consolidatieslag in het vermogensbeheer. Onder druk van wet- en regelgeving én toenemende kosten, zoeken kleinere partijen naar de veiligheid van grotere broers. Zien de depotbanken van zelfstandige vermogensbeheerders de verandering? En verwachten zij dat nog veel meer partijen nader tot elkaar komen, of is er sprake van toeval?

Mandaatfondsen

Redacteur Harm Luttikhedde verdiept zich in het toenemend gebruik van mandaatfondsen onder private banks. Want hoewel men het een logisch gevolg van de standaardisatie bij banken lijkt te vinden dat banken hun portefeuilles vullen met huisfondsen, klinkt ook de kritiek dat banken hiermee een stap terug in de tijd zetten. Is dat terecht?

Yvonne Schreuder richt de blik op het concept wetsvoorstel Transparantie Maatschappelijke Organisatie, waardoor rijken hun donaties vanaf 15.000 euro voortaan openbaar zouden moeten maken. Filantropie-adviseurs noemen het wetsvoorstel 'draconisch'. Wat zijn de gevolgen van de wet?

Essay

Ook in dit Fondsnieuws-magazine: een essay van Han Dieperink. De voormalige CIO van de Rabobank buigt zich over de gevolgen van de mondiale schuldenberg. Uiteindelijk betalen de rijken de rekening, voorspelt Dieperink.

Via deze link is het Fondsnieuws-magazine online te lezen.