Fondsnieuws-magazine: Wereld op een kruispunt


De wereld bevindt zich in een transitiefase die gepaard gaat met afnemende handel, protectionisme, afwijzing van immigranten en populisme. Voor beleggers is dat een zeer uitdagende omgeving. Het Fondsnieuws-magazine, dat vandaag is verschenen, gaat hier op in.
Donald Trump

Er staan de komende anderhalf jaar tal van presidents- en parlementsverkiezingen op het programma. Die in de Verenigde Staten is daar een van. Fondsnieuws interviewde de gerenommeerde Berkley-hoogleraar Barry Eichengreen. Volgens hem maakt een overwinning van Donald Trump de financiële markten bloednerveus, maar brengt ook een overwinning van Hillary Clinton onzekerheden. 

Het thema-gedeelte van het Fondsnieuws-magazine is dit keer gewijd aan demografische veranderingen. De wereld vergrijst in rap tempo. Ook politiek leggen 65-plussers een steeds groter gewicht in de schaal. In sommige delen van de wereld is het beeld echter nog heel anders. Daar zijn veel meer mensen jong. Beleggers kunnen hierop inspelen. 

Verder in dit nummer onder meer aandacht voor excessieve beloningsverschillen, vermogensregie, beleggen via crowdfunding platforms en individuele pensioenregelingen. Fondsnieuws heeft voor u gekeken waarin individuele DC-regelingen van elkaar verschillen en ging na welke regelingen volgens onafhankelijke derden de beste zijn. 

Last but not least in dit magazine artikelen over beleggen in bedrijfsobligaties en investeren in winkels en winkelpanden. Ondanks de faillissementen van bekende ketens als V&D en MS Mode is dit volgens sommigen nog weldegelijk aantrekkelijk. 

Het Fondsnieuws-magazine verschijnt als bijlage bij Het Financieele Dagblad en wordt daarnaast rechtstreeks verspreid onder FN/Premium-abonnees.