Fondsnieuws-masterclass EM Debt


Emerging market debt was dit jaar - naast hoogrentende bedrijfsobligaties - één van de witte raven in de categorie fixed income. Maar nu zit de klad er plots in. De combinatie van devaluaties van munten en de mogelijke rentestijging in de VS maakt dat EM Debt in de uitverkoop is gegaan.
Eugene Choi, Picet AM

Wat is het perspectief van EM Debt en moet je je op hard currency richten of biedt local currency juist kansen?

Die vragen komen aan de orde tijdens de masterclass 'Emerging market debt - een stabiele bron van rendement?', die Fondsnieuws vandaag organiseert in café-restaurant Dauphine in Amsterdam. Zij doet dat in samenwerking met Pictet Asset Management en State Street Global Advisors (SSGA).

Nu de rente in veel van de geïndustrialiseerde landen op een historisch laag niveau staat, zijn veel beleggers uitgeweken naar schuldpapier van opkomende landen. Dat geldt vooral voor landen die aanzienlijk hogere rentes en rendementen bieden dan in het Westen nu het geval is.

Toch is een mogelijke rentestijging in de VS in september een belangrijke potentiële uitdaging voor EMD-beleggers. Als dat inderdaad het geval is, wat betekent dat dan voor emerging market debt? Beleggingsspecialisten van Pictet Asset Management en SSGA leggen uit waar de kansen en de risico's liggen met het oog op deze actuele ontwikkelingen.

Programma:
De ontvangst is vanaf 15:30 uur in het auditorium van café-restaurant Dauphine in Amsterdam.

16.00: Welkomstwoord: Cees van Lotringen, hoofdredacteur Fondsnieuws.

16.05: Client portfolio manager Eugene Choi van het emerging market debt team van Pictet Asset Management zal zich in haar presentatie richten op de vraag of je bij beleggingen in schuldpapier van opkomende landen moet kiezen voor harde valuta of voor lokale valuta.

16.30: Niall O'Leary, managing director van SSGA, zal ingaan op de vraag hoe je met passieve strategieën inkomen kan genereren door te beleggen in EM Debt.

16.55: Aansluitend volgt een interactieve discussie met beide sprekers en de zaal, onder leiding van Cees van Lotringen.

17.30: De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

Aan de bijeenkomst, die plaatsvindt op 17 september in Dauphine in Amsterdam, zal worden deelgenomen door beleggingsadviseurs en private bankers, vermogensbeheerders, gatekeepers en consultants.

Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname. Aanmelding is onderhevig aan de instemming van Fondsnieuws en de sponsorende partijen.

Aanmelding is gratis. Bent u geïnteresseerd in deze masterclass, dan kunt u zich via bijgaande link inschrijven:
http://www.fondsnieuws.nl/event/masterclass-emerging-market-debt-een-stabiele-bron-van-rendement/inschrijven