Fondsnieuws-masterclass: 'Kapitaalvereisten' met DNB


Op donderdag 23 mei organiseert Fondsnieuws in samenwerking met De Nederlandsche Bank een masterclass in Amsterdam. De bijeenkomst over kapitaalvereisten bij onafhankelijke vermogensbeheerders is bestemd voor alle beheerders met een vergunning van DNB en/of AFM.
DNB

Toezichthouder Sjoerd Osinga van DNB zal aanwezige vermogensbeheerders middels een educatieve, interactieve sessie bijpraten over vermogenseisen, de berekening van het toetsingsvermogen en situaties waarin een deel van het eigen vermogen niet meetelt. Ook geeft de toezichthouder een inkijkje in het proces en de afwegingen binnen DNB. 

Het thema is niet toevallig gekozen. 'Kapitaalvereisten bij onafhankelijke vermogensbeheerders' is door DNB dit jaar namelijk benoemd als een van de speerpunten van haar toezichtbeleid, zo lichtte afdelingshoofd Marloes Foudraine van het toezicht op asset managers onlangs toe in een interview met Fondsnieuws. 

Na de presentatie van Osinga is er gelegenheid voor vragen en discussie. Marloes Foudraine zal eveneens aanwezig om vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst is bestemd en toegankelijk voor alle vermogensbeheerders met een vergunning van DNB en/of AFM, die zich vooraf hebben aangemeld via willemijn.herfkens@fondsnieuws.nl. Er wordt een behoorlijk kennis- en ervaringsniveau verondersteld.  

Programma:

15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Presentatie
16.45 uur Vragen
17.15 uur Borrel
18.15 uur Einde

Vermogensbeheerders kunnen - indien gewenst anoniem - vooraf vragen insturen, die vooraf gedeeld zullen worden met DNB om de middag zo vruchtbaar mogelijk te laten zijn. De vragen kunnen dan verwerkt worden in het programma of apart worden gesteld.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Investment Management Club, een initiatief van Fondsnieuws, dat kosteloos is voor onafhankelijke vermogensbeheerders die zich er bij willen aansluiten en zich richt op het delen van kennis. IMC wordt ondersteund door BNP Paribas Asset Management, Invesco en Schroders. 

Aanmelding voor de laatste kaarten kan nog via willemijn.herfkens@fondsnieuws.nl