Fondsnieuws trekt Jurgen Vluijmans aan voor België


Jurgen Vluijmans is benoemd tot editorial manager van Investment Officer, het tweetalige platform voor beleggingsprofessionals in België, dat in 2018 is opgericht door de initiatiefnemers van Fondsnieuws.
Cees van Lotringen en Jurgen Vluijmans

Vluijmans (rechts op de foto) komt over van Degroof Petercam Asset Management, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als hoofd communicatie. Daarvoor was hij gedurende drie jaar werkzaam voor Petercam Institutional Asset Management in de functie van hoofd RFP en communicatie. 

Voor zijn overstap naar Petercam AM heeft hij als beleggingsspecialist voor Dexia Asset Management gewerkt en voor Roularta Media Group, die uitgever is van onder meer De Tijd. De tweetalige Vluijmans is sinds meer dan drie jaar bovendien bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Beleggers. 

Investment Officer is een initiatief van Fondsnieuws, dat opgericht is in 2008 en het grootste platform voor beleggingsprofessionals in Nederland is. De initiatiefnemers ervan zijn Cees van Lotringen (links op de foto) en Jasper Staring die samen de directie vormen in de rol van hoofdredacteur en uitgever. Fondsnieuws is een onderdeel van de FD Mediagroep.

Missie: 'De markt vooruit helpen'

Investment Officer is begin 2018 in België in twee talen gelanceerd en richt zich op de beleggingsdienstverlening door banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en agentschappen.

In een reactie zegt Vluijmans verheugd te zijn met zijn keuze voor Investment Officer: 'Samen met de directie gaan we de meest relevante community voor institutionele beleggers en asset managers uitbouwen in België.' 

Van Lotringen zegt 'bijzonder blij te zijn met de komst van Jurgen Vluijmans. Hij brengt grote inhoudelijke kennis en ervaring mee en een omvangrijk netwerk waar Investment Officer en zijn lezers veel profijt van zullen hebben. Wij wensen hem veel succes bij het uitbouwen van een platform dat de missie heeft om de markt vooruit te helpen.' 

Moderatie van ESG-masterclass

Op 19 juni organiseert Investment Officer in Brussel een ESG-masterclass met als speciale gast Søren Hermansen, die aan de basis staat van de duurzame transitie van het eiland Samsø in Denemarken. Hermansen kreeg er in 2009 de Göteborg Award voor, ook wel de Nobelprijs voor het Milieu genoemd. Vluijmans zal de moderator van deze ESG-masterclass zijn, waar ook enkele beleggingsspecialisten aan het woord komen. 

In juni zal ook een tweetalig magazine van Investment Officer in België worden gedistribueerd.