Fondsnieuws Week van Impact Investing 29/6: schrijf nu in!


De coronacrisis voedt de maatschappelijke opvatting dat beleggen en ondernemen vooral ook zin en betekenis moeten hebben - kortom impact. Voor Fondsnieuws aanleiding om de week van het impact beleggen te organiseren. Maandag 29 juni wordt afgetrapt met een live talkshow.
Erik Breen, Infinsus

Deze talkshow wordt geleid door moderator Erik Breen (foto), een onafhankelijke expert op het terrein van impact beleggen en Annette van Soest, ervaren dagvoorzitter en radiomaker. Samen gaan zij in gesprek met gasten.

Gasten: Dirk Meuleman, Rients Abma, Claudia Kruse

Het thema van impact investing wordt neergezet aan de hand van drie onderwerpen: zijn alle impacfondsen gelijk? Hierover wordt gesproken met directeur Dirk Meuleman van consultant Phenix Capital. 

Aansluitend wordt gesproken over 'dialoog of stemmen met de voeten: wat is de impact?' Gast is Rients Abma, directeur van Eumedion, dat de belangen behartigt van institutionele beleggers op het terrein van corporate governance en duurzaamheid. 

Als derde onderwerp wordt in deze talkshow 'impact: meten is weten' behandeld - een thema dat op dit moment zeer actueel en uitdagend is voor de beleggingswereld. Als gast voor dit onderdeel is uitgenodigd Claudia Kruse, managing director Global Responsible Investment & Governance van APG Asset Management.

Bijdragen van FN-experts 

Met de talkshow op 29 juni, van 13.00 tot 14.00 uur trappen we af voor een week waarin redactie en partners op de site een sterk accent leggen op impact investing. Ook de experts van Fondsnieuws zullen met bijdragen het thema nader invullen en verdiepen.

Mensen die tot de doelgroep van (beleggings)professionals behoren - zowel wholesale als institutioneel - zijn van harte uitgenodigd zich hier voor deze talkshow aan te melden. Er zal gelegenheid zijn om tijdens de talkshow vragen te stellen aan de gasten. 

De week van de impact investing vindt plaats in samenwerking met Amundi, Columbia Threadneedle, Pictet en Schroders.