Het beste van de week? Dat bent u, onze lezer


Ik begon 2020 met een zware, twee weken durende griep, waarschijnlijk opgelopen tijdens een lange wandeling met een vriend, onder druilerige decemberomstandigheden, door de bossen van Midden-Nederland. Toen ik mijn griep had overwonnen, zei ik tot mezelf: 'Dit voelt als het begin van een vreemd en enerverend jaar.'
Fondsnieuws platform

Inmiddels zijn we een kwartaal verder en voel ik me in mijn intuïtie bevestigd: een week zonder verwarming, omdat de installateur niemand kon sturen vanwege personeelsgebrek; de auto die zes keer op rij niet startte en even zo vaak moest ik de pechhulp laten komen. Januari kende nog meer klein leed. Toen volgde februari. Op zaterdag de 15e stond in een ziekenhuiskamer in Brabant de tijd even stil: mijn 90-jarige moeder overleed, na een kort ziekbed.

Voor verdriet nauwelijks tijd: een rollercoaster van doen en regelen. In het kielzog van haar overlijden kwam ook het coronavirus: verschrikkelijke beelden van dood en verderf in Europese broederlanden. Met Carnaval klopte het virus ook hier op de nationale deur. "Lockdown", kregen we te horen. Uhm, nooit van gehoord - kanshebber voor het Woord van het Jaar. In één keer drong het besef door: mentale en/of fysieke vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. 

Voor u zetten we de wekker 

Beste lezer, net als u ben ik aangedaan door het terra incognita waar we nu doorheen moeten. Zorgen om je naasten, om je collegae en ook om u, onze lezers. Fondsnieuws en Investment Officer hebben namelijk de missie om de markt vooruit te helpen. Met onze redactie, en al onze medewerkers, proberen we u zo goed mogelijk te informeren, zodat u uw werk zo optimaal mogelijk kan doen: het bedienen van uw eindklanten ten behoeve van een goed pensioen, het aflossen van de hypotheek, het inkopen van zorg of het opbouwen van vermogen voor het nageslacht. 

Afgelopen maand hebben we bedacht hoe we iets terug kunnen doen: daartoe hebben wij onze website opengezet voor iedereen die tot onze doelgroep van beleggingsprofessionals behoort. Tot 1 juni kunt u met ons, met onze artikelen en interviews kennis maken, alsook met onze uitgebreide databases en alle overige mogelijkheden die wij als intermediair tussen vraag en aanbod aan te bieden hebben. Er zijn geen verdere verplichtingen mee verbonden, hooguit dat u onze 'symbolisch' uitgestoken hand accepteert - inmiddels hebben al meer dan 1.000 beleggingsprofessionals dat gedaan. 

Deel met ons

Fondsnieuws werd geboren in augustus 2008, slechts twee weken voor de ondergang van Lehman Brothers - voortgekomen uit een "blind date" tussen Jasper Staring en ondergetekende. Na minder dan één uur besloten we samen dit avontuur aan te gaan, zonder te beseffen dat we toen al op de drempel van een grote crisis stonden. 

Zoals u ziet, hebben we die crisis - ik mag wel zeggen in glans - overleefd. We zijn vastbesloten om ook sterker uit deze crisis te komen. Maar: we hebben daarvoor wel uw hulp nodig. Niet per se door van u te vragen abonnee van onze community te worden, - hoewel we dat ook bijzonder leuk zouden vinden - maar om met onze redactie uw inzichten, vragen en zorgen te delen. 

Misschien heeft u als professional belangrijke kennis en ervaring die u met de lezers van Fondsnieuws wilt delen, in de vorm van een expertbijdrage, of heeft u beleggingstechnische of sectorgerelateerde vragen waarvan u denkt dat onze lezers om het antwoord verlegen zitten. Wij kunnen onze redactie daar dan voor op pad sturen. 

Als dat het geval is, nodig ik u uit om met mij daarover contact op te nemen. Dat kan via dit mailadres: cees.vanlotringen@fondsnieuws.nl

U zult begrijpen dat wij niet alle vragen die u ons stelt, kunnen aangrijpen voor research en verslaggeving door onze redactie en medewerkers, maar tot een selectie van de beste suggesties zijn wij beslist bereid. 

Tot slot, rest mij de 'beste artikelen van deze week' met u te delen en u - mede namens Jasper Staring en ons voltallige team - een moedig voorwaarts te wensen! 

Het beste van de week: