His master's voice: Goud als hedge tegen Trump


Verdient goud nog wel een plekje in de beleggingsmix nu de onzekerheid over wie de volgende president van de VS wordt weg is? Of is het tijd voor een verkoop? In de rubriek His master's voice de visie van Aberdeen AM en BNY Mellon.

Robert Minter en Aron Pataki van de twee respectievelijke fondshuizen stellen dat goud zijn waarde heeft bewezen als alternatief voor cash. Afgelopen week daalde het edelmetaal meer dan 3 procent in waarde, al staat het year to date nog op een flinke plus. Is dit het moment om te verkopen? Nee, denkt het tweetal, want de onzekerheid blijft groot.

Robert Minter, beleggingsstrateeg bij Aberdeen Asset Management: 'Eenieder die denkt precies te weten hoe het beleid van de kersverse president Trump eruit komt te zien en wat dat gaat betekenen, houdt zichzelf voor de gek. De enige zekerheid die we hebben is dat het democratische verzet tegen de globalisering zich stevig heeft geworteld in de ontwikkelde wereld. Europa is daarvan de voorloper. Na jaren van kwakkelende economische groei eisen Europeanen weer hun soevereiniteit op.