His master's voice: Hoe u zich wapent tegen inflatie


Nu de inflatie in delen van de wereld weer aantrekt, buigen beleggers zich over hun beleggingen en de samenstelling van de portefeuilles. Welke aandelen en sectoren zijn kwetsbaar voor inflatie? In de rubriek His master's voice de visie van Comgest en Carmignac.
Vincent Houghton, Comgest

De beleggingsspecialisten Vincent Houghton en Didier Saint-Georges van de twee respectievelijke fondshuizen stellen dat de aard van inflatie thans moeilijk te duiden is en dat er op meerdere fronten actie moet worden ondernomen: bedrijven die met overheidsinterventies te maken hebben moeten worden gemeden, terwijl ook geadviseerd wordt inflatiebestendige grondstoffenproducenten in de portefeuille op te nemen.

Vincent Houghton (foto), manager wereldwijde aandelen van Comgest: 'Inflatie lijkt terug te zijn op de agenda. Maar is dat terecht? Eerst even over de nieuwsfeiten die die indruk hebben gewekt: de prijzen van grondstoffen zijn ongeveer 15 procent gestegen sinds februari, de prijsontwikkeling bij de Chinese inkoopmanagers draaide naar positief en de discussie tussen Unilever en Tesco leidde eveneens tot een toenemende zorg over een terugkeer van inflatie. De realiteit is meer genuanceerd en de echte vraag is wat je als belegger hiermee moet. Want wel of geen inflatie, waar het om gaat is rendement tegen een aanvaardbaar, liefst niet te groot risico.'